Съвет за избор на DVD плейър за гледане на .avi.
Много моля за малко информация по въпроса,поради ъпгрейд на видеокартата(оказва се,че новите модели,примерно 5-та серия на АТИ нямат s-video изход) се оказа,че няма да мога да гледам .avi-та свалени от мрежата чрез компютъра на телевизора.Едно от решенията,може би най-елегантното(другите решения са закупване на преходник dvi-vga-s-video-някой да знае къде продават и дали ще работи или закупуване на 10 м HDMI кабел) е покупката на DVD плейър за гледане на въпросните .avi.
Та дайте съвет какво DVD да взема по следните параметри-да плейва .avi(divx) без проблеми,да може да чете .srt и .sub формати на субтитрите,да може да се регулира размера на въпросните субтитри до поносимо ниво,да има USB вход т.е. да чете флашка,по възможност да ъпскейлва до 1080 i/p,да чете .аvi с по-голяма резолюция,HDMI изход е предимство,може и да е само с компонентен.
Та има ли такова DVD,че се вкарах в голям филм(без субтитри :) ) с ъпгрейда на видеокартата ми.
Телевизора ми е Samsung 40A656.
Re:Съвет за избор на DVD плейър за гледане на .avi.
Другия вариянт е Преходник VGA to SCART
Колега , наистина имаш проблем ! Но двд не ти трябва ! По добре си вземи един плеър с мрежови функции , а може и без тях , щом е само проблема с .avi файлове !
:) Жената ще умре от кеф,като и кажа,че след според нея напълно безсмисления ъпгрейд възлизащ на около 800 лв трябва да закупя и HD Player за около 300 за да мога да гледам филмите,които преди ъпгрейда гледах безгрижно чрез старото ПС. :-memnon Иначе игрите вървят супер на новата PowerColor 5750 512mb.
...наистина ли няма друг вариант :help.
Сигурно може да се намери някакъв компромис , но ти си решил да се обзаведеш с по модерна техника и сега това двд , било то и с екстри , някакси не се връзва ! Има и по-евтини плеъри , ако това ще те успокои !
10м hdmi кабел ! Тука какъв е проблема ?
Ами на цената на едно DVD e,а пък не съм сигурен дали ще стане с него,в смисъл дали картата поддържа TV-out през HDMI(иначе има HDMI изход),дали е безопасно ПС и ТВ да са постоянно свързани чрез HDMI кабел,дали няма да има смущения поради голямата дължина и т.н. :)
Днес купих един 10м. HDMI кабел и свързах компютъра и телевизора,всичко е точно,телевизора веднага се разпозна,екрана е запълнен целия,качеството е невероятно дори и на Lost с много ниска разделителна,на филм с HD качество сигурно ще е убиец.Още се боря с каталист контрол център(досега бях с нвидиа) за оптимални настройки на картината.