Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)
Дианостиката им (принципите) е долу горе същата като на запад с малки разлики.
Напр. за хипоксия се счита SpO2 под 88%, на на запад под 93%, т.е. занижен критерий.
Така тежките им случаи “намаляват”, да но само статистически..:)
А от опит ви казвам, че 88% е зле.
За лечението стигнах до препоръките за Калетра и спрях да чета нататък.
Ами вече я отхвърлиха официално.
Тяхната медицина се движи малко “бавничко” в сравнение със западната,
а и там е шуробаджинащина, т.е. ако някой дърт професор връзкар дето не е виждал нов учебник последните 20г
каже “ така е “ - всички са съгласни щото местата им ще истинат.
Работил съм доста с колеги руснаци та са ми разказвали как е.
Айде, компанията давайте го по-ведро!
Помислете си само на Левски по-леко му ли е било от нашата тежка "страшна корона"?
Наздраве на Всички!!
https://www.youtube.com/watch?v=udGtY2bmTxs
Ако говориш за играчите,по-лесно им е.Досега въпреки че не можеха да ритат си вземаха 5 цифрени заплати....Могат да изкарат година -две с по-малко.
Ех ,малко ще се озорят без чакарака клубовете....ама:)
Съгласни или не, това е дивата реалност. А, който плюе този, който казва истината в трудни времена ... Господ да му е на помощ!
https://www.youtube.com/user/plamen1965
Ай стига "истини" бре, дайте поне в тя тема да я караме малко по-сериозно и с минимум "истини" от лайняни сайтове (блиц/хлъц/времена/гласове/информирани петли и т.н.) и странички/блогове/влогове на пишман пророци.:Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от
Jack Krauser
Според последната пресконференция на Б.Б. уж нямало бюджет на EU все още и помощите щели да са само за държавите в Еврозоната.
Останалото можете да научите от линковете на телевизиите. Аз просто вече нямам думи да коментирам всичките словоизлияния, арогатното поведение на ръководните ни "държавници". Както и отхвърлянето на всяко мнение, неуспоредно на партийната линия и лично това на "човека от народа".
Ако някой изнамери лекарство срещу 19-ката, то това може да бъде само от Китай, *****, Япония, Корея. Не става въпрос за "хранителни добавки" за облекчаване на симптомите на грипа, а именно за неговото излекуване. Международните фармацевтични компании произвеждат и "създават" илачи само от първия вид. И активно се подпомагат в това дело от прилежащите им финансови институции. Също международни и уж независими.
Относно ваксината срещу SARS - отговорът е само един - защото китайците са се подготвили за нейната повторна поява. Затова и антидотът и ваксините за SARS не действат на сегашния вирус. Добре поне, че не вредят!
Самолет със 150 българи от Англия каца утре в Бургас
https://www.24chasa.bg/region/article/8339291
ccankov74
"Тяхната медицина се движи малко “бавничко” в сравнение със западната,
а и там е шуробаджинащина, т.е. ако някой дърт професор връзкар дето не е виждал нов учебник последните 20г"
Вероятно си прав за някои от нещата.
Но в последно време аз все повече се убеждавам, че всичко написано в научната литература преди последните 30 години в която и да е област, се оказва абсолютно вярно и актуално. Докато непрекъснато излизат научни статии, които анатемосват последните "достижения" като не само безполезни, но и вредни.
Така, че по въпроса с новите учебници и книги нещата не са еднозначни. Пример - ултразвуковото изследване до началото на 90-те в Източния блок се е прилагало само и единствено при абсолютна доказана необходимост. Особено при бременни, защото е доказано неговото негативно влияние за плода. А сега знаеш какво е - под път и над път - ултразвук и на профилактичните прегледи.
Отделно, че под натиска на фармацевтичните компании и с тяхната финансова 'подкрепа" за определени кръгове се закриват и "забраняват" медикаменти, които наистина лекуват. Така, че ако някой наистина е "изостанал" в съвременната фармакология или изследвания, може да е за добро!
- - - - - - - - - -
Цитат:
Първоначално публикувано от
cable
Дали ще може, при положение, че летището уж до утре 23:59 е затворено за полети? И дали ще са българи?
Умножи ги по 4 и ще получиш на 24 пълна карантина на града.
Не знам дали е затворено,прочети статията....
...............
Бизнесът на ресторантите, кафенетата и кетъринга - "тотал щета "
Тук се вижда ,че някои искат да работят,ама като се замисли човек как ще работят напр. с 20 души персонал и има няма 10 клиенти,или се надяват всички пак да си ходят все едно,че ....
https://www.dnevnik.bg/biznes/2020/0...ef=home_layer2
Летището в Бургас е затворено за ремонт на пистата от 17.03 до 23.03 12:00 . Полета от Анталия ще се извърши следобед.
Не знам, защо са тези глупости и конспиративни теории и какво цели с тях gena_bs
https://burgas-airport.bg/bg
Ако имаш вътрешна служебна информация, то наистина може и да ви заблуждавам/
Целя да ви стимулирам да оцените трезво ситуацията.
Постоянно ни се натяква, че по "експоненциален закон" се увеличават, забележете не носителите, а заразените.
В същото време без прекъсване се появяват от чужбина неизвестно колко човека в неизвестно здравословно състояние.
Които ще напишат на един хвърчащ лист някаква декларация, която с нищо не ги обвързва правово. И ще тръгнат за там, където само те си знаят самостоятелно. Иди, че ги намери после!
Вместо да се направи карантинна зона някъде на летището или на границите и да се оставят там за минимум 14 дни. Барабар с автомобилите.
Разходите за задържането им ще са в пъти по-малко от тези, за поддържане на пълна катрантина примерно в Бургас и прилежащите му селища и квартали.
Gena, УЗ е абсолютно безвреден, бъди спокоен.
При толкова масово използване ако имаше странични ефекти нали се сещаш
колко много щяха да са случаите и масово щяха да пропищят.
А при нас до 90те не се прилагаше защото беше скъпо!
Тогава бях студент, а асистента ми, който до оня ден беше ректор
ни показа единствения апарат в хирургията купен за над 100 000лв.
Не ти дават даже да се доближиш, камо ли да пипнеш...:)
Майка ми по него време вземаше около 300лв, което беше добре.
Та обясненията, че е вреден са били оправдание за липса на $$$.
Тея години аз лично съм чакал почти месец за ехокардиография “с връзки” защото във Варна имаше 1 апарат във военна болница.
И, да наистина има “войни” м/у големите фармацевтични компании, дори и мръсни,
но там са мнооого големи пари, та е разбираемо( не оправдано разбира се).
Порових малко из сайтовете с научни публикации, да видя какво пишат там за корона-вирусите.
Преведох някои неща на български:
Човешките корона-вируси са едни от най-честите респираторни вируси, асоцииращи се с болести на респираторния тракт. Неочакван човешки корона-вирус HCoV беше идентифициран като причинител на епидемията от остър придобит респираторен синдром(SARS) през 2002-2003. Сериозността на заболяването, комбинирано с бързото му разпространение наложи продължително изследване на корона-вирусите върху глобалната човешка популация.
Епидемиологични и клинични данни за инфекция с човешки корона-вирус в населението на Бразилия са оскъдни и ограничени до 2 групи пациенти.
Преобладаването на човешки корона-вирус беше високо сред деца със сърдечни заболявания, пациенти със трансплантация на стволови клетки и пациенти с бъбречни трансплантации.
Хрема, кашлица и температура бяха най-честите симптоми, инфекция на долните дихателни пътища беше съобщено при общо 12% от случаите и в 27% при пациенти в риск.
Корона-вирусите могат да покажат двусезонна активност за разлика от останалите респираторни вируси. Ние отбелязахме пикове в честотата на човешки корона-вирус 2002-2004 и 2008-2009 с по-голям брой през зимните месеци и съвсем малко или никакви случаи през лятото.
https://www.researchgate.net/publica...s_RT-PCR_assay
Италия - 651 починали за днес. Заразени 59138 досега, общо починали 5476.
@tommorow
Не трябваше да ядосваме Грета,ама късно се сетихме.Преди това ни беше много смешно.И Грета не ни е виновна.
Относно цифрите истината е в отношението
починали/оздравели+починали ...%.!!!... а не заразени