Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])
интересна теза... в смисъл онкоболните, които са развили рак на гласните струни от пафакне на цигари, да си плащат, а тия, които са накакво онко, появило се НЕ в резултат на тяхно действие, да се лекуват безплатно? ;)
хайде да не вадим разпределението на обществения ресурс като аргумент за или против, какво ще кажете?
защото ковид19 НЕ Е най-опасното, тежно, страшно, фатално и обременяващо обществото заболяване, което съществува в момента на планетата Земя
Да, не е такова заболяване, но защо трябва да усложяваме излишно нещата?
А пушачите плащат акциз. И има рестрикции и за тях. Защо няма такива бунтове за правата на пушачите?
И не говоря за пари, а за капацитета на болниците.
Цитат:
Първоначално публикувано от
FearMe
защото ковид19 НЕ Е най-опасното, тежно, страшно, фатално и обременяващо обществото заболяване, което съществува в момента на планетата Земя
Опитват се да го изкарат такова, за да неглижират всички по-фатални и смъртоносни заболявания, така си умират хората и то не от ковид.
- - - - - - - - - -
Цитат:
etg
Може ти сам да си взимаш решението, ако си боледуваш вкъщи и не заемаш мястото в болницата на друг нуждаещ се, който не е имал шанса да се предпази от това, от което се е разболял.
Стига с тоя довод, споко, няма да заемам мястото на никой в болницата.
Цитат:
jhoro
Не знам - кое как е.
Но предпочитам експерименти с моето тяло - да си правя сам, а не - да съм „опитна мишка“ на някого!
Няма лошо, но знаеш ли колко други неща може да вкарат "експерименти" в твоето тяло без да те питат - храни, вода, напитки, въздух, "обикновени" медикаменти и т.н. Нали световната конспирация е всемогъща, все ще намери начин да се домогне до свещеното ти тяло... Взимай мерки овреме.
Оставете тези прозаични ваксини. Те са ясни, че на никой не са ясни. Както и вирусът се изясни, че не съществува. Алчните фармамафиоти и докторчета си измислят. Само малко се оляха с "рекламата" и болниците за 3-ти път леко се препълват от миналия ноември насам. Но грешки в маркетинга се случват и на най-добрите. Предлагам конструктивно да се наблегне на кемтрейлс и постоянно летящите самолети. По-интересна тема е.
За 5 път пиша - не претендирам да ви пояснявам какво заболяване е Ковид. Бях доста скептичен в началото относно размера и тежестта му. Но след неговата поява имаме небивали пикове в общата смъртност в България (и не само), каквито не е имало за сравнително доста дълъг период време. Когато пак е имало злокачествени, сърдечно-съдови и други тежки заболявания. Колкото и да е скептичен човек, би трябвало да се замисли, все пак трябва нещо ново да се е случило, че да имаме такъв скок в общата смъртност. Не я "кръщавам" от какво или с какво. Хайде уж 80% от хората да са тъпи, но и уж такива от другата част (е поне по техните представи) пак се правят, че не забелязват този факт. А той вече не е от имагинерните понятия и вероятности от медицината, а си има конкретно статистическо и цифрово изражение.
Че забравих за ФеарМе. При доста изследвания цифровия резултат не е бинарен. Примерно при изследванията за хив, хепатит В и С имаме цифрово изражение на резултата от апарата. За съответния метод има т.н. "сива зона" примерно хипотетично 20-24. Тези под се считат за отрицателни, а не с малко, тези над се считат за положителни. Тези в сивата зона се считат за "съмнителни" и се повтарят по още 2 пъти. Ако и двата излязат отрицателни, крайният резултат се приема за отрицателен. Дори и едното от повторенията ако е положително или пак съмнително крайният резултат се счита за положителен. Може да се наложат допълнителни повторения и по други методи. Например в нашата практика въведохме при изследванията за спин и хепатите, освен по елайза или хемилуминисцентен метод и задължително дублиране по NAT (PCR) метод.
Цитат:
VanDan
трябва нещо ново да се е случило, че да имаме такъв скок в общата смъртност.
Ами да, случи се, по нареждане не приемате хора, ако нямат ковид. Браво!
- - - - - - - - - -
Цитат:
VanDan
Предлагам конструктивно да се наблегне на кемтрейлс и постоянно летящите самолети. По-интересна тема е.
Какво ти е интересно на темата? 10 самолета в рамките на 30 минути, за каква граждансака авиация говорим?
Или ви е удобно да се правите на слепи?
Аз не приемам болни. При мен вече идват боледували и от техните думи имам да речем определени представи. С изключение на първите напъни от пролетта на 2020г. почти не е имало пълно спиране на останалите дейности. Всеки божи ден и нощ имаме искания за пациенти от всякакви отделения и диагнози. В нашия град има само един бизнес - здравни заведения. Има всякакви болни от половината северна България.
Аз не разбирам от кемтрейлс и за това питам. Все пак да науча нещо. Да не би да пръскат с ваксини.
vandan, да разбирам ли, че моята стойност е в рамките на статистическата грешка и затова се води "отрицателна", защото не е достатъчно убедителна, за да бъде "положителна"?
Цитат:
VanDan
Аз не приемам болни. При мен вече идват боледували и от техните думи имам да речем определени представи.
Ти остави болните и преболедувалите, дето идват.
Кажи нещо за другите - болни от друго - дето не „идват“. Нито при теб, нито при никой лекар. Щото са наплашени и ги е страх! И отиват чак ... когато е станало късно!
Данни директно от различни ДКЦ-та и МБАЛ-ли!
Защо мислите, че чакаме само „телевизора да каже“???
ccancov73
не проверявате ли багажа на пациентите дали не носят запалка, цигари? Тая..болницата ще я съди ли за нанесените щети? Изгорелите легла, монитори, окачен таван. Каква е практиката?
https://www.24chasa.bg/novini/article/10280246
Цитат:
wrathchild
Разните идиоти с графеновия оксид дето имал 6 протона, 6 електрона, 6 неутрона и бил 6 в периодичната система и виждаш ли се получавало числото 666, което било числото на дявола (сатаната), 5G, илюминати, рептили, хемтрейси и т.н. безумия. Не знам колко трябва да си луд, за да вярваш на подобни простотии, най-малкото провери какво е графен, кой го произвежда и за какво служи. ИЗНЕНАДА!!! Графен не се произвежда, свойствата му още се изследват и като цяло всичко е на ниво лабораторни изследвания, защото е меко казано труден за получаване, а... и не е 3D а 2D форма на въглерода.
:offtopic: Не знам откъде черпиш тази информация, но номер 6 в периодичната система на Менделеев е въглерода(C).
Може да си направиш графенов оксид (който се получава чрез окисляване на графит) в домашни условия - термично ексфолиране.
Нужни са ти чист графит на прах, епруветка и бунзенова горелка или газов котлон. Сипваш графит на прах в епруветката - около 5-6 мм над дъното. Нагряваш на пламъка от горелката или котлона постепенно епруветката - с въртеливи движения. Само след 15-ина секунди ще чуеш едно изпукване с последващо бухване на графита. Като погледнеш в епруветката ще видиш, че графита е образувал ситна паяжина покриваща почти цялата епруветка отвътре. Това е ГРАФЕН.
Цитат:
kod
Все повече се затвърждава мнението ми - Задължителната ваксинация е необходимост. А който не иска... - няма не иска.
Ти..миналата година не се ли изявяваше като антиваксър?
Цитат:
corector2021
Айде не се прави на шашав, постоянно кръстосват самолети, да не би да е гражданска авиация бе пич?
Какво ти е интересно на темата? 10 самолета в рамките на 30 минути, за каква граждансака авиация говорим?
Или ви е удобно да се правите на слепи?
Вземи се пообразовай за авиацията като почетеш сериозна литература, преди да пишеш глупости. Аман от ...., дето четат само фейсбук и му вярват безприкословно...
ето ти трафика и си ги брой колко ще прелетят за 20-30 минути..В най-натоварените летища на всеки 6-7 минути каца самолет
https://www.flightradar24.com/42.49,25.11/7
Десетки изследователи казват на Nature, че са получавали смъртни заплахи или заплахи за физическо или сексуално насилие.
https://www.nature.com/articles/d41586-021-02757-3
https://www.nature.com/articles/d41586-021-02741-x
Предишна инфекция с SARS-CoV-2 повишава и разширява имуногенността на Ad26.COV2.S(J&J) по различен начин
https://www.cell.com/cell-host-micro...128(21)00465-0
Molnupiravir, изпитваното антивирусно хапче на Merck, е първото перорално лечение, което е показало обещание при лечението на
https://www.statnews.com/2021/10/13/...-how-it-works/
https://www.ft.com/content/1f7f349f-...3-f411328f52ea
https://www.ft.com/content/dac75674-...e-51af3b7b0f40
Зле сме, защото сме държава, която цени индивидуализма вместо общото благо.
https://ig.ft.com/coronavirus-vaccin...tionAdjusted=1
Айде до до 2022.Като съм го изкарал без грижи 2020,защо да имам проблеми 2021?
Цитат:
hristoslav2
Ти..миналата година не се ли изявяваше като антиваксър?
Има огромна пропаст между противник на неадекватни мерки и съсипване на икономика и психика и противник на ваксини / реално действащи инструменти. Ма не съм сигурен, че я виждаш така, както аз...
Иначе не, не съм бил антиваксър. И съм още повече против мерките, което е нормално след като има действащи решения, но масово глупави хора не желаят да ги ползват.
ПП - Тази терминолигия... изявяваш се като ми я спести ако обичаш в бъдеще.
Ако сте го прекарали и нищо,ако досега не сте се заразили ,помислете!
Помислете!
Можете да се боцнете или не.
Помислете!
- - - - - - - - - -
Мислете,само 20% го карат тежко,но искат да се ваксинираме всички.Не знаете дали сте в 20% тежко.Официалните данни са за Вас.
Цитат:
dudi4ek
Помислете!
Помислете!
- - - - - - - - - -
Мислете,само 20% го карат тежко,но искат да се ваксинираме всички.Не знаете дали сте в 20% тежко.Официалните данни са за Вас.
неподвеждащо е да се каже, че 20% от проявилите някакви симптоми, го карат по-сериозно
а симптоми проявяват 10-20% от установено заразилите си
съвсем пълна мистерия е всъщност КОЛКО реално са се заразили и изкарали безсимптомно, тъй като не са се изследвали
така че реално процентът на тежко каращите (и потенциално тежко каращите го) е далееееч далеч по-малък от 20
е да, за този който се зарази и го изкара тежко, процентът е 100%, но това вече не е статистика
и е добре да разберем, че ВСИЧКИ мерки, в това число подканвания за ваксинация, се основават на статистика, а не на "синът на съседката едва прескочи трапа, затова ВСИЧКИ трябва да се ваксинират"
то и във варна преди много години падна една козирка и уби две момичета, ама не са забранили козирките над улиците... цинично, но факт
Цитат:
dudi4ek
Помислете!
Помислете!
- - - - - - - - - -
Винаги се кефя на някой с проценти, ще питаш защо, ами защото едно е като пишеш процентите и съвсем друго е га ТИ си част от процента!
Тези дето го раздаваха "най-мъжкари" и се писаха първи братчеди на Конър Маклауд, в момента в който чумата ги закачи, дупка прокараха да влязат в болница. Нали бяхте велики, нали толкова процента така, толкова процента онака... Вдигнали 38 градуса за 3-4 дни и оле мале умрехме, задушавало ги, тресло ги, потило ги и т.н... Нещастници, на приказки велики, ама като им дойде до главата, напълниха гащите, скапани позьори!
Миналата година с майка ми умирахме цял месец. Ставах с 38 и си лягах без да меря... без да можем да стигнем до лекар, по телефона лекува ли се, а? Накрая тъпото GP ми писа 14 дни карантина и чао, пих три антбиотика и накрая левофлуксецина за пневмонията ме оправи, добре че имах месец отпуска. Последциите ги виждам сега, черен дроб, бъбреци, захар и т.н. Да не говорим за нервна система, очи...
големи сте ама пред клавиатурата, нека ви барне чумата ще ревете на умряло! Тогава ще се молите за вакса, ама ще е късно!
Ваксини бол, лекар с диплома ти ги поставя, а не сестра както по цял свят, обаче бай Суверен на мъж се прави, умен бил, нямало вирус, ДНК щяло да му се промени, щял да се намагнитизира и т.н. безумия. Абе бай Суверен, като си толкова УМЕН, що живееш най-малко, най си беден, мреш като мухи по пътя, носиш дрехи от магазина за ента употреба... Това с акъл ли става или с простотия, а? Бай Суверен, ако беше УМЕН нямаше да си най-нещастния в ЕС, нямаше всякакви нови отрепки да се напъват през 15 год да те "оправят" и ти да продължаваш да вЕрваш, че точно тези "новите" са различни от "старите" и са дошли от майната си, за да те "оправят".
Бай Суверен, ти не си никакъв суверен, а си чисто и просто бай Ганьо простака, такъв си бил и такъв ще си умреш!
Онези на запад се оправиха, работят, кефят се, а ти си стой затворен и мри за няма нищо!
За 10 год - минус 600 000 човек!!! За една година - минус 20 000 от чумата!!!
Fear, каквито и проценти да дъвчем тук, по телевизията и в кварталната кръчма факт е, че като дойде вълна
системата се претоварва.От това страдат Ковид болните щот няма достатъчно тесни специалисти, страдат и всички други болни, на които няма капацитет да им се обърне достатъчно внимание.Под страдат не е задължително - умират, но е включително.
Персонала - от санитари до директори му е писнало от Ковида, ама айде майната му - бачкане е, плащат.
И както kod казва, засега единствения да се подобри ситуацията са ваксините.За съжаление още няма лекарство, може би скоро…, ама ха дано, ама надали.…
За проблемите с икономиката теб ти е по-ясно.