-
Re:DLNA / Faq, проблеми ,мнения , обсъждане
Искам да питам за следното: вързах си през рутера тв-то LG 42LD750 към мрежата и всичко е ок.Ползвам домашний медия сървър.Имам и игрова конзола (Xbox 360) и ми писна като искам да я закача към нета да разкачам кабела от тв-то и да го прехвърлям към нея, а втори не искам да пускам че и без това минава през две стаи и жената вече ще ме изгони с тия кабеляци.Питането е какво мога да сложа за да разклоня сигнала обикновен суич преди тв-то и конзолата ще свърши ли работа или трябва да сложа някакъв обикновен рутер.А ако има и друг пиниз нека който знае да каже.Обаче се чудя ако сложа суич, дали няма да стане някакъв конфликт при интернет доставчика ми.
-
Слагай един суич и ще заспи работата.
-
Току що разбрах, че всъщност има и трети вариянт, който е:
На кабела на интернета за да работи всичко са необходими четири жици, а в самия кабел са 8.Т.е дели се все едно кабела на 4-ри и в двата края и съответно единия края разделен на две в рутера, а другия край също разделен на две в тв-то и конзолата и работата трябвало да заспи.Тея дни ще пробвам и ще докладвам, само да си намеря клещите за кримпване.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от vancho20
Лаптоп с медия сървър + лан кабел + LCD ?
Възможна ли е тази комбинация, шерване на нет през лан картата на лаптопа и чрез DLNA на LCD-то да четат видео,снимки и музика. Също така и интернет.
Да, може. Би трябвало да ползваш кръстосан кабел. За да можеш да шерваш интернет ще ти е нужна някаква прокси програма.
/редакция
Eдно малко допълнение, не е задължително за да шерваш да ползваш друга програма, просто получаваш някои екстри, или заобикаляш ограниченията наложени от някои нет доставчици, чрез проксито.
-
Изчетох цялата тема, но не получих отговор за себе си на някой въпроси и за това ще си позволя да ги задам.
Харесал съм си SONY KDL-40EX508AEP и до колкото разбрах вградения му плеър е доста орязан. Въпроса ми свързвайки ТВ-то към компютъра чрез DLNA ще може ли да се плейват формати, които вградения плеър на ТВ-то не позволява (т.е. самия медиа сървър свой плеър ли ползва или този на телевизора). И относно кабела за връзка (връзката е рутер - телевизор) - прав или крос трябва да е?
Благодаря предварително.
-
Кабела трябва да е прав.
Ще можеш да плейваш формати, които са неподдържани от телевизора, но ще трябва да става транскодиране в реално време, до формат който ТВ-то ти поддържа. Ако си с достатъчно мощен компютър би могло да транскодираш в реално време дори 720р. Вероятно даже и 1080р, но не съм чувал досега за такъв случай.
Съществува и вариант транскодирането да стане предварително и да подаваш на телевизора разбираем формат.
Според мен, ако действително толкова е орязан плеъра, не си заслужава, нито единия, нито другия вариант. Дай едни 40-50 лева за HDMI кабел и гледай нормално.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от di-sign
Кабела трябва да е прав.
Ще можеш да плейваш формати, които са неподдържани от телевизора, но ще трябва да става транскодиране в реално време, до формат който ТВ-то ти поддържа. Ако си с достатъчно мощен компютър би могло да транскодираш в реално време дори 720р. Вероятно даже и 1080р, но не съм чувал досега за такъв случай.
Съществува и вариант транскодирането да стане предварително и да подаваш на телевизора разбираем формат.
Според мен, ако действително толкова е орязан плеъра, не си заслужава, нито единия, нито другия вариант. Дай едни 40-50 лева за HDMI кабел и гледай нормално.
Благодаря за бързия отговор. С HDMI кабел е другото решение но нямам HDMI изход на компютъра и явно ще се наложи с преход и съответно още 1 кабел за звук. Как не са взели да направят 1 LCD, което да включва всички предимства :) Сонито си харесах но е много умряло от към плеър (надявам се че в някой следващ firmware да се оправят нещата). Другият ми фаворит Samsung 40C650 е със гланцов екран, а и масово този модел не е с матрица на Samsung.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от ozzimozzi
Благодаря за бързия отговор. С HDMI кабел е другото решение но нямам HDMI изход на компютъра и явно ще се наложи с преход и съответно още 1 кабел за звук. Как не са взели да направят 1 LCD, което да включва всички предимства :) Сонито си харесах но е много умряло от към плеър (надявам се че в някой следващ firmware да се оправят нещата). Другият ми фаворит Samsung 40C650 е със гланцов екран, а и масово този модел не е с матрица на Samsung.
имам подобно Сони - EX500, предполагам с еднакви възможности са като плейър. Ползваm програма DLNA сървър - PS3. Пускаш я на компютъра, и от дистанционното на телевизора си ровиш из папките, пускаш филми и т.н. Тази програма транскодира в реално време от мисля почти всички формати в подходящ за Сонито. Удобно е, има някои забележки, но плюсовете са повече.
-
От няколко дни имам Toshiba 37RV733G и в параметрите му пише че е DLNA съвместим и може да плейва музика, снимки и филми от DLNA сървър. Вързан е с кабел към един рутър, настроил съм му подходящи адреси и маска от мрежата, към същия рутер за проба съм закачил един лаптоп, на него има стартиран и правилно (така си мисля) конфигуриран Home Media Server (руския) и ... колкото и да е тъпо, след това не знам как да пусна филм на ТВ-то. От менюто на ТВ-то не виждам (или не знам откъде) да посоча медиен сървър и да избера какъв да е файл. Иначе от лаптопа си имам ping до IP-то на телевизора. В менюто на ТВ-то съм задал някакво име на ТВ-а, от едно от менютата мога (и съм избрал) точно лаптопа като сървър (интересното е че в менюто на ТВ-то ми го дава само като MAC адрес). И тук пак ми се губи нишката - по какъв начин да пусна нещо?!?
Гледам в опциите за настройки на HomeMediaServer-а има изброени доста модели телевизори, но точно този го няма. Пробвал съм да избера няколко различни други - все същото.
Ако може някой да каже една-две думи в правилната насока ще съм благодарен.
Edit:
Верно съм много тъп. Хем прочетох по-горе че трябва да изключа Firewall-а на XP-то и все пак не бях ... Е, след като го изключих връзката стана от раз. В медия плеера за ТВ избрах Philips 2008 (DLNA, 16:9, 1920x1080) и всичко тръгна от раз, за няма и 2 мин. настройки. Сега остава да си наглася субтитри и да пробвам през кабел от лаптопа до рутера на кои филми накъсва. В момента връзката лаптоп-рутер е през WiFi 54MBps и нормалните BRRip.XviD.AC3 .avi-та се плейват нормално, но 720p.BluRay.DTS.x264 .mkv-та секат яко. То и лаптопа не точно лаптоп ами нетбук Asus 1000H, но колкото за проба в 1 часа през нощта става. На по-мощен компютър може и 720р да тръгнат гладко.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от di-sign
Ако си с достатъчно мощен компютър би могло да транскодираш в реално време дори 720р. Вероятно даже и 1080р, но не съм чувал досега за такъв случай.
Взимаш си един Intel i5-750 или i7-920 и транскодирането на 1080p в реално време вече не е проблем :)
-
Някъде тук има ли описано инсталирането на wireless рутер? Целта е да се ползва за интернет за онлайн гейминг c Sony Playstation 3.
И въобще да се споделя интернета между плайстейшъна и компютъра. Не знам за тук ли е въпроса ...
-
Има ли някоя програма, с която мога да транкодирам само аудио потока на даден филм в реално време?
-
С mencoder, който е част от mplayer
-
Привет! И тук да благодаря на Лазарус, който успя да ми даде ценни съвети при избора и покупката на нов ТВ :Drinks:. От 3 дни съм горд собственик на плазма Панасоник 42G20 и след внимателно препрочитане на форума се захванах с основните неща:
1. Да убедя жена ми, че (когато отсъствам и нямам пряк контрол върху ситуацията) правилната експлоатация на телевизора през първите 200 часа включва гледането му при занижени настройки
2. Да си удължа гаранцията
3. Да регистрирам вградения Медия плеър
4. Да настроя DLNA за връзка между ТВ-то и лаптопа ми
Мислех, че най трудна ще е работата с жена ми, ама тази нощ се оказа, че съм подценил точка 4. Първоначално без проблем направих връзката между двете устройства посредством „Library”-то на WMP. След това инсталирах „Домашний медия сервер” – конфигурирах го (използвайки опцията „Поиск”, която автоматично засича параметрите на мрежата – IP-то и т.н.), влязох в „Спиксок каталози” и шернах една от папките на компа, обнових каталога, натиснах „Запуск” и ...нищо. През Vierata на Панасоника са достъпни и двата сървъра, но виждам шернатите папки само на WMP. Влизам в руския медия сървър и – празно – няма никой и нищо?! Спрях NOD-а и Firewall-a – без успех. Каква може да е причината? :help
И да питам още нещо - след „тествовия” период от 200-те часа има ли някакви универсални настройки за картината на този модел? Ясно е, че е доста субективно, но все пак...
-
След 200 часа слагаш на THX или Cinema и не го пипаш повече.