Nvidia shield TV 2019 конфигурация
Здравейте, имам LG G2 tv и досега гледах филми с лаптопа използвайки Serviio(и лаптоп и тв са вързани в една мрежа чрез wifi), обаче ако опитам да гледам филм с по-високо качество насича брутално, дори и тези с ниското от порядъка на 3-4гб пак насичат. Прочетох из нета, че андроид бокс би решил този проблем и си взех Nvidia shield TV 2019, обаче как да го конфигурирам, така че да мога да плейвам филми с високо качество и големина над 40-50 гб на ТВ-то без да насичат и забиват? Nvidia-та е вързана с hdmi 2.1 кабел към ТВ-то и от ТВ-то има пуснат hdmi през еARC към soundbar Samsung HW-Q990B
Ще съм благодарен да ми дадете някакви насоки?
Отговор: Nvidia shield TV 2019 конфигурация
Цитат:
Първоначално публикувано от
strongholder
...Nvidia-та е вързана с hdmi 2.1 кабел към ТВ-то и от ТВ-то има пуснат hdmi през еARC към soundbar Samsung HW-Q990B
Добре, до тук добре, а тия филми къде са които искаш да гледаш? По кой кабел?
Цитат:
tolostoi
Добре, до тук добре, а тия филми къде са които искаш да гледаш? По кой кабел?
Досега филмите ги гледах от лаптопа през Serviio, обаче забиват доста, а ако пробвам филм 30ГБ и нагоре е нещо страшно, негледаеми са. Затова си взех Нвидиа и пиша тук как да подходя
Трябва сървъра ти (там от където гледаш филми) да е на кабел, за предпочитане 1000 мегабита. Пробвай. Иначе на шилда може да инсталираш какъвто искаш плеър. С Коди и още няколко може да гледаш и торенти без да ги сваляш. Може и да се ползва споделена папка от компютъра, коди я вижда (както и още други андроид плеъри) вместо длна. Може и хард диск да му закачиш и там да ги сваляш и гледаш.
Цитат:
tolostoi
Трябва сървъра ти (там от където гледаш филми) да е на кабел, за предпочитане 1000 мегабита. Пробвай. Иначе на шилда може да инсталираш какъвто искаш плеър. С Коди и още няколко може да гледаш и торенти без да ги сваляш. Може и да се ползва споделена папка от компютъра, коди я вижда (както и още други андроид плеъри) вместо длна. Може и хард диск да му закачиш и там да ги сваляш и гледаш.
При положение, че не мога да направя връзка с кабел кое ще е най-оптималното, за да няма насичане на филми с високо качество? Това което пишете за гледане през Коди на торенти без да се свалят ми звучи най-добре
Цитат:
strongholder
При положение, че не мога да направя връзка с кабел кое ще е най-оптималното, за да няма насичане на филми с високо качество? Това което пишете за гледане през Коди на торенти без да се свалят ми звучи най-добре
Интернета с каква скорост е? Ако е 50 мбпс над 15 гб филм ще насича, ако е 100 над 30гб ще насича. С приложението Торсерв ,Нум, Лампа, Вокино и Мх плеар или Влц плеар е по лесно от колкото Коди.
Цитат:
strongholder
Здравейте, имам LG G2 tv и досега гледах филми с лаптопа използвайки Serviio(и лаптоп и тв са вързани в една мрежа чрез wifi), обаче ако опитам да гледам филм с по-високо качество насича брутално, дори и тези с ниското от порядъка на 3-4гб пак насичат. Прочетох из нета, че андроид бокс би решил този проблем и си взех Nvidia shield TV 2019, обаче как да го конфигурирам, така че да мога да плейвам филми с високо качество и големина над 40-50 гб на ТВ-то без да насичат и забиват? Nvidia-та е вързана с hdmi 2.1 кабел към ТВ-то и от ТВ-то има пуснат hdmi през еARC към soundbar Samsung HW-Q990B
Тук е грешката, че тубата не става за 4К...ще има насичания, за 1080p няма да има проблем.
Това се споменава масово в мрежата от хора, които са имали тубата и в последствие са си взели pro-то.
Със HMS дори без плеър (андроид) си се гледат филми, но май тях ги транскодираше така или иначе всеки DLNA клиент транскодира съдържанието.
Аз ползвам plex. Телевизорите масово са със 100мбит лан, така че wifi връзката е обикновено по бърза. Трябва хубав рутер с нисък лаг, за предпочитане в същата стая. Лаптопа трябва да е на лан 1гбит, иначе рутера трябва да е 2 пъти по хубав, за да поеме целия трафик в двете посоки. Вариант е директен wifi стреам от лаптопа към тв. Но тоя лаптоп трябва да е с поне 300мбит wifi, и да има бая процесор за обработка на видео/аудио потока
- - - - - - - - - -
Аз като правих основния ремонт предвидих вграден лан кабел за 1гбит мрежа. А всеки ми казваше че няма смисъл понеже интернета бил бавен. Никой не схвана идеята че на вътрешната мрежа с няколко телевизора и плекс сървър - интернет не и е нужен. Сега ми е зор да слушам tidal, като има 2 телевизора с пуснат нетфликс
- - - - - - - - - -
Wifi не е надежден заради лага. Вкъщи се ползва само за телефони, смарт крушки и контакти. Ако е меш система може и да е друго.