Isle of Jura 10 y.o.

 1. kod
  kod
  Отделих време да се насладя на елексирчето.


  Много приятен, пивък и ненатрапчив скоч. Все пак, имайте предвид, че това е представител на любимите ми островни уискита, така че носи всичките им характерни черти, има си и щипка пушек и щипка медицинска миризма в него.


  В началото долавям аромат на зърна от кафе, потопени в мед, силен лимонов дъх, пипер, карамел, сол.
  По-натам вкусът преминава в морска сол, примесена с цитрусов аромат и лек намек на оцет.
  Завършекът е страхотен морска сол и пипер, горчива нотка, но кратък. Все пак, това е само 10-годишно уиски и не може да се очаква много дълъг финал от него.

  Силно препоръчвам - чудесна комбинация от ароматни в леко островно уиски на страхотна цена. Разбира се, годинките са му малко, но поне аз към момента не се чувствам подготвен да оценя 16+ години и се концентрирам в бюджетните 10, 12, 15 годишни малцове.
  Чудесно начало за всички, които искат да се запознаят с островните уискита - моят съвет е - не се мятайте направо на ярки представители на тази група като Lagavulin или Laphroaig.
  Започнете с Islay of Jura, едно прекрасно уиски, ако ви допадне хармонията и вкуса му, опитайте Talisker. Ако и той ви допадне - значи сте готови да пробвате и гореизброените марки.


  Jura Single Malt Whisky
Резултати от 1 до 1 от общо 1
SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе