DVI to HD ready малко помощ
Проблемът ми е следния. Картата ми е Sapphire HD 2600Pro, но за съжаление e от вида с един VGA (аналогов) и един DVI (цифров) изход. Телевизорът е HD reаdy - CRT Philips 29РТ9521. Искаше ми се да пусна сигнал по HDTV. Преглътнах факта, че LCD монитора ще го пусна по аналоговия. Не е болка за умиране толкова. С кабел DVI to HDMI вързах телевизора. Излезе си сигнал, но става някаква беля и монитора на компютъра се разпознава като втори. Няма никакъв начин да го направя първи. Монитора се включва чак, когато се зареди системата, което не е особено подходящо и удобно за работа.
Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и знае ли решението му. Почвам да си мисля, че картата задължително прави цифровия изход първи и след това всичко останало. Да не говориме, че самият монитор (Samsung 226BW) вижда страхотен зор докато разпознае какъв сигнал му се подава. Веднъж закача, веднъж почва да мига на парцали и да ми обяснява да си проверя кабела...
Re: DVI to HD ready малко помощ
Каталист контрол център - Дисплей мениджър - десен бутон в/у картинката с аналоговия монитор - суап дисплейс ....
Колко пъти го правих само. Не става така. Иначе ако пусна нормално ТВ-то на S-video сигнал, а монитора на DVI няма никакви проблеми с разцепване, клониране, смяна на мониторите и т.н. Магията става като пусна телевизора на цифров, а монитора на аналогов сигнал. Никаква смяна не позволява.
Другата седмица ще тествам една такава карта с монитор с VGA и HD Ready LCD . Ако не ти е късно, ще ти отговоря тогава.
Иначе мога да те посъветвам да пробваш с последния каталист.
Може да вържеш телевизора през component входа - пак ще може да му пуснеш HD сигнал. Аз съм със същия, само че с Nvidia и няма проблеми с подкарването. При мен проблем е с едно гадно намагнетизиране, ама почвам да си мисля че май ми е от електрическата инсталация. Ако имаш някакви такива наблюдения бих се радвал да ги споделиш.
Всъщност не беше ли нормално цифровия сигнал да се подава към монитора, а аналоговия - към TV-то? Какво да му се чуди човек на драйверите, тогава?....
Какво ще рече беше? Преди това да беше нормално беше нормално аналоговия да се предава към монитора а към телевизора да не може да се предава. По преди пък беше нормално сигнала към монитора да е цифров, а още по-преди се ползваха телевизори за монитори.
Цитат:
Първоначално публикувано от vladyyan
Проблемът ми е следния. Картата ми е Sapphire HD 2600Pro, но за съжаление e от вида с един VGA (аналогов) и един DVI (цифров) изход. Телевизорът е HD reаdy - CRT Philips 29РТ9521. Искаше ми се да пусна сигнал по HDTV. Преглътнах факта, че LCD монитора ще го пусна по аналоговия. Не е болка за умиране толкова. С кабел DVI to HDMI вързах телевизора. Излезе си сигнал, но става някаква беля и монитора на компютъра се разпознава като втори. Няма никакъв начин да го направя първи. Монитора се включва чак, когато се зареди системата, което не е особено подходящо и удобно за работа.
аналоговия монитор направил ли си го Primary? При мен също аналоговия монитор ми го разпознава като втори, но ми е Primary и нямам такива проблеми. Проблемите ми са с пускането по HDMI входа на ТВ-то :) : http://forum.setcom.bg/index.php/topic,35136.0.html
vladyyan - имам същия проблем, a именно монитора се включва чак, когато се зареди системата, но за разлика от теб не ми се появява образ на Тв-то.