LAN карта PCI-e нисък профил
Нагласил съм си едно HTPC с E-350, но се оказа че има някакъв проблем с PCI слотовете и трябва да си сложа мрежова карта на PCI Express слот. Въпросът е някой знае ли модел, която е PCI-e и да има low profile планка отзад? Имам 2 броя low profile карти за PCI слот и една PCI-e, която обаче не е нисък профил. За жалост позициите на болтовете и дупките за светодиодите не съвпадат и не мога да ползвам наличните планки. В краен случай ще правя направи-си-сам (огъване и пробиване), но предпочитам да взема нещо готово (стига да не е някоя 3Com или Интел за 60+ лв.). Още 15-25лв съм склонен да вложа, че стана голяма колекция от резервни части (слагах и 12см вентилатор, като минах през няколко 8 см).
Между другото някой ако ползва същото дъно Asus E35M1 с Linux, може да прати едно лично.
PS: Дъното има и вградена мрежова карта, но ми трябва и външна.
Отговор: LAN карта PCI-e нисък профил А
Отговор: LAN карта PCI-e нисък профил А
Тия повечето са голямо дърво - повече от 10Мбита не можеш изкара.
Отговор: LAN карта PCI-e нисък профил
Трудно ще намериш евтина PCI-e мрежова карта, сигурно ли е, че проблема с мрежова карта на PCI слота е нерешим?
Отговор: LAN карта PCI-e нисък профил
Цитат:
Първоначално публикувано от
yotce
Трудно ще намериш евтина PCI-e мрежова карта, сигурно ли е, че проблема с мрежова карта на PCI слота е нерешим?
Евтини PCI-e има колкото искаш - TP Link, Repotec и една GMT в reset.bg. Все са по 15-25лв и всичките са гигабитови м/у другото. Проблемът е, че никоя засега не предлага планка за тънка кутия.
Тая USB-LAN спомената горе не я смятам за смислен вариант. Може да помогне, ако някъде трябва да се закърпи положението, а аз искам прилична система.
Проблемът с PCI слота изглежда е в някакъв чип и я могат да го решат софтуерно, я не - не ми се чака неопределено време:
'ASM1083 PCIx-PCI bridge interrupts - widespread problems' - MARC