-
Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/
Браво колега :) PVR-a и Timeshift-a кефят! :) Това за USB хъба е много полезна информация за мен!
Това много странно ми се вижда да нямам опция веднага да записвам .. Да с отключена опция съм, но да не би да има разлика в дистанционното в моделите с PVR ? Може ли някой колега да качи снимка такова дистанционно на модел с PVR, за да видя разликите :)?
-
Колега, поздравления за отключването! Предполагам, че понеже модела не е предназначен, поне официално да има тази функция е логично да няма директен бутон, затова използвайте бутона "Home" и оттам навигирайте.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1331925270[/time]_________________________________________________
Цитат:
Първоначално публикувано от iskren.dimov
Здравей,
линк не мога да намеря и аз, но го имам архива, така че ето един линк от мен -
www.idesign.bg/LG/LG-service.zip
Относно дистанционното самоделка, сглобих си такова, но с 2 диода кръстосани, имаше ефект, но трябва:
1. да доближиш диода на около 10-20 см от ТВ-то (и по точно мястото където се приема сигнала)
2. да усилиш звука почти до края
При мен от 1-ят път не стана, но с малко постоянство ще се получи.
Колко е безопасен този метод си зависи от теб. Ако бутнеш само това което трябва без нищо друго ок, ако почнеш да се ровиш и из менюта и промениш неща, за които не знаеш нищо ... нищо добро не те чака ;) . Успех.
Това както знаем води до нарушаване и непризнаване на гаранцията и евентуално може ли (да не се налага де) но ако стане нещо с ТВ-то да се върне тази опция да не присъства?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Dominator
... затова използвайте бутона "Home" и оттам навигирайте.
През този бутона няма никаква възможност от менютата му опция за запис...
Нещо ново с новият софтуер (5.11.08) някой да е забелязал ?
-
Колега откъде да го изтеглим този нов софтуер !?
-
Здравейте,
щях да взимам 42 инча LG4500/5590 но видях че са пуснали LG 47LX6500 за 1700лв.ТА кой е по добрия избор?Мисля че LG 47LX6500 беше модел 2010(3д-то му пасивно или активно е ?).
-
-
В момента ъпдейтвам от 5.11.06 до 5.11.08 моя 42LW5500
-
Цитат:
Това както знаем води до нарушаване и непризнаване на гаранцията и евентуално може ли (да не се налага де) но ако стане нещо с ТВ-то да се върне тази опция да не присъства?
Стига да не си "брикнал" ТВ-то, т.е. да си сменил нещо, от което да не иска да пали, винаги може да влезеш в сервизното меню и да върнеш всичко както си е било, така че няма как да не ти признаят гаранцията.
-
Въпрос:
Докато се ровехте в сервизното меню, някой да е попадал на настройка DVB - ATSC ?
Както и на регионална US - EU ?
Интересува ме дали не може да се променя системата на тунера....защото ако има такава възможност то следва че телевизорите са универсални - тоест мултифункционални и телевизор взет от щатите ще може да работи тук без каквито и да било външни устройства.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от iskren.dimov
Стига да не си "брикнал" ТВ-то, т.е. да си сменил нещо, от което да не иска да пали, винаги може да влезеш в сервизното меню и да върнеш всичко както си е било, така че няма как да не ти признаят гаранцията.
Такова намерение нямам.;-)
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1332064860[/time]_________________________________________________
Какво
е кажете за настройките на картината от ликна тук http://webcache.googleusercontent.co...g&client=opera
Aspect Ratio: Just Scan
Energy Saving: Off
Picture Mode: Standard (User)
Backlight: 75
Contrast: 100
Brightness: 49
Sharpness: 70
Color: 61
Tint: 0
Color Temp: 0
Tru Motion: Low
LED Local Dimming: Off
Advanced Control
Dynamic Contrast: Medium
Dynamic Color: High
Clear White: Off
Skin Color: 2
Noise Reduction: Low
Digital Noise Reduction: Medium
Gamma: Medium
Black Level: Low
Eye Care: Low
Real Cinema: On
Color Gamut: Wide
Notes:
I find that local dimming just dims the whole screen lol. I got better results turning it off and turning the brightness down just a notch.
Clear White: Off is key to most realistic colors, skin tones.
Skin Color, I still don't get what it does, but am happy with 2 for now.
How anyone can watch Tru-Motion higher than 4 is beyond me.
Дали не е "вредно" подсветката да е над 50% в случая 70?
И дали прилагане на следните настройки ще са добри за LW4500?
Задавам въпроса, защото някъде из нета срещнах настройки за LW5500 и там подсветката беше настроена на 30, което от една страна е малко тъмно от друга, може би щади дисплея?
-
Цитат:
Такова намерение нямам.;-)
http://webcache.googleusercontent.co...g&client=opera
Aspect Ratio: Just Scan
Energy Saving: Off
Picture Mode: Standard (User)
Backlight: 75
Contrast: 100
Brightness: 49
Sharpness: 70
Color: 61
Tint: 0
Color Temp: 0
Tru Motion: Low
LED Local Dimming: Off
Advanced Control
Dynamic Contrast: Medium
Dynamic Color: High
Clear White: Off
Skin Color: 2
Noise Reduction: Low
Digital Noise Reduction: Medium
Gamma: Medium
Black Level: Low
Eye Care: Low
Real Cinema: On
Color Gamut: Wide
Notes:
I find that local dimming just dims the whole screen lol. I got better results turning it off and turning the brightness down just a notch.
Clear White: Off is key to most realistic colors, skin tones.
Skin Color, I still don't get what it does, but am happy with 2 for now.
How anyone can watch Tru-Motion higher than 4 is beyond me.
Дали не е "вредно" подсветката да е над 50% в случая 70?
И дали прилагане на следните настройки ще са добри за LW4500?
Задавам въпроса, защото някъде из нета срещнах настройки за LW5500 и там подсветката беше настроена на 30, което от една страна е малко тъмно от друга, може би щади дисплея?
Бях е приложил тая настройка с Backlight:30 нещо хич не ми допада.
А за дисплея хич не се притеснявам то и без това след 3/4 г. тоя телевизор ще става само за гледане не турски филми.
Вече се задават duo core Super OLED TV тъй че .
-
Може ли някой колега с фабричен PVR да ми напише номера на дистанционното му или да качи някъде качествена снимка на неговото дистанционно?
Моля!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от chitalov
Бях е приложил тая настройка с Backlight:30 нещо хич не ми допада.
А за дисплея хич не се притеснявам то и без това след 3/4 г. тоя телевизор ще става само за гледане не турски филми.
Вече се задават duo core Super OLED TV тъй че .
Всъщност от CNET са публикували калибрирани настройки за LW5600 и пишат, че може да са подходящи и за други телевизори от същата серия, така че приложих ето тези.
http://forums.cnet.com/7723-19410_10...ture-settings/
Който се интересува, може също да ги пробва.
Иначе аз стигнах до извода, че подсветката в крайна сметка служи за оптимална картина, не да я жаля...
-
-
Цитат:
Първоначално публикувано от beos
Може ли някой колега с фабричен PVR да ми напише номера на дистанционното му или да качи някъде качествена снимка на неговото дистанционно?
Моля!
На 42LW659S - AKB72914044