LG 42LD750 vs Samsung 40c650
Здравейте, четох много във форума и не мога да избера между двата телевизора. Кой бихте ме посъветвали да избера. Ще го ползвам за цифрова телевизия от местната кабеларка и за филми от компютъра. LG-то е 1280 лв. в Метро , а Samsunga e 1300 лв. в Техномаркет.
Re:LG 42LD750 vs Samsung 40c650
Поне от всичко което съм прочел дотук за тези два модела... мисля че няма за какво да се замисляш при тази цена на Samsung-a /стига да е с S-PVA матрица/!
Аз съм за този модел
LG 42LD750
ако искаш да научиш повече прочети в раздела на LG Lcd
Вземай LG-то с много по малко сервизни проблеми е..
От няколко дни притежавам LG 42LD750. Вързал съм го към РС-то и към Интернет. За момента впечатленията ми са само положителни! Картина, фунционалност, най-разнообразни настройки, свързаност и др. - всичко е на ниво. Все пак е от висок клас(пример: LD150 - най-нисък клас, LD950 - най-висок клас). Просто трябва да видиш Аватар 1920х1080 на него.
Преди да го купя имах известни опасения относно качеството на картината при сигнал от Булсатком и дали няма да дойде малко голям за разстоянието(3м) от което ще го гледам. И двете ми опасения загинаха безславно. Обикновения ТВ сигнал и обикновените DivX филми, които сваляме от торентите изглеждат изненадващо добре! А що се отнася до това дали тези 42" не са леко множко за 3м дистанция отговорът е също отрицателен.
Предупреждавам те да нямаш твърде високи очаквания от Интернет свързаността! Можеш да посещаваш само десетина предварително зададени сайта с ограничена функционалност, а си и представи как се пише от дистанционното - не е особено удобно. В Youtube максималното качество е 640х360, но картината изглежда добре.
Що се отнася до DNLA свързаността(възпроизвеждане направо от харда на РС-то след инсталирането на съответната програма , която идва с ТВ-то) проблемите са стандартните за всички телевизори - не възпроизвежда DTS аудио и има проблем с вградените в mkv субтитри(но това е обща болка както казах). Останалото си е наред. Ако вържеш РС-то и ползваш ТВ-то като монитор тези проблеми естествено отпадат.
Общо взето е това. За някакъв голям минус просто не мога да се сетя на този етап - само положителни впечатления.
Относно Samsung - поради ред причини АЗ ЛИЧНО избягвам тази марка. Просто житейски опит.
Виж пълните характеристики на LG-то:
http://www.lg.com/bg/televizor-audio...or-42LD750.jsp
Цитат:
Първоначално публикувано от Fares
Що се отнася до DNLA свързаността(възпроизвеждане направо от харда на РС-то след инсталирането на съответната програма , която идва с ТВ-то) проблемите са стандартните за всички телевизори - не възпроизвежда DTS аудио и има проблем с вградените в mkv субтитри(но това е обща болка както казах).
Samsung-а има поддръжка на DTS и като цяло доста по-функционален плеър.
Аз лично смятам, че и като телевизор е по-добър, но разликите не са огромни.
Благодаря на всички за мненията. От вчера съм собственик на самсунга, за сега съм доволен от избора си.
Цитат:
Първоначално публикувано от plamen__st
Благодаря на всички за мненията. От вчера съм собственик на самсунга, за сега съм доволен от избора си.
Честито :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Честито :Drinks:
Благодаря !
Здравейте.
Спрял съм се на тези два модела, затова няма да отварям нова тема за същото питане.
На телевизора ще се гледа Булсат и ще се използва вградения USB player къде с флашка
къде с външен HD. Домашното ми ПЦ не е първа младост но се справя с филмите 720p
но от него ще се пускат малко неща, но определно лана и WIFI e плюс. Незнам на кой от
двата да се спра. Не съм ентусиаст който да се рови по менюта и тем подобни. Държа
всичко да е френдли, тъй като и приятелката ми ще го ползва за гледане на филми.
Аз гледам главно спорт и Discovery. Засега няма да се пускам на Булсат HD но по нататък
знае ли човек. Търся по добрата сглобка, която е и с по-добро (недай си боже)
гаранционно обслужване. С кой от телевизорите ще ни е по удобно да се работи, тъй
като в магазина не може да добиеш представа за какво иде дума.
Или ако имате други предложения около тази цена 1000 - 1400 лв.
userworx
Препоръчвам ти Samsung 40c650 -малко по-добър като картина.
За съжаление идеален телевизор няма.
Като гаранционно обслужване са на едно ниво/според мен с малък превес на LG/.
Менютата са еднакво удобни/субективно лично мнение/. В магазина поискай дистанционните и на двта модела. После се разходи из менютата и си прецени сам ко е е по френдли.
Като сглобка са изравнени....въпрос на късмет е. Тествай го още първата вечер за неравномерна подсветка и ако откриеш такава ,го върни и замени с друга бройка.