Тъмо петно-ивица по 42 LG LH5000
  Здравейте!Нов съм във форума и може би има тема в която е писан подобен проблем,но не успях да открия
затова пиша за проблема.
Имам телевизора от 2 г. и няколко месеца.Преди известно време се появи едно тъмно петно във формата на 
криволичеща вертикална ивица.Вижда се няй-ясно при гледане на мач може би заради зеленото или за двиението на
картината.Петното прилича на някакъв прах който е въру матрицата.
Въпроса ми е имал ли е някой подобен проблем и има ли решение някакво,защото понякога дразни?
Ще съм много благодарен ако някой помогне.
     Re:Тъмо петно-ивица по 42 LG LH5000
  Ако може, качи снимка -напълно възможно е да е прах м/у матрицата и защитния панел.
  Този телевизор няма защитен панел,а между антирефлексното фолио и стъклото/матрицата/ няма как да влезне прах.Прах може да влезе между матрицата и дифузионните филтри,но те са зад нея.По-вероятно е да си е проблем на дисплея.
  http://img23.imageshack.us/img23/9937/dsc00493hi.jpg

Uploaded with ImageShack.us 

vbox7.com/play:1bd41bd31d

Пускам снимка и линк към видео .На видеото се вижда по-ясно проблема.При пускане на снимките вградени в телевизора проблема не се вижда.Не се вижда и при тест за монитори пуснат от компютър.Вижда се при движещи се образи.Няма значение дали е през USB,HDMI или SCART.
  Въпроса е дали мога да му помогнат в сервиза?
  Дисплея леко си тръгва. Ако, чак толкова много не те дразни и свикнеш още дълго можеш да си го гледаш. Преди време и аз имах подобна вертикална черта сянка от горе до долу по средата и си смених дисплея, защото беше и в гаранция. Година и пет месеца при вече новия пак се появи нещо подобно, но сега е в абсолютния десен вертикален и долен хоризонтален край и не дразни. Поне още при 6-7 телевизора на разни познати им забелязвам подобни неща, но те и така не могат да ги фиксират. Гледай си кефа и майната им на дисплеите. Все някъде им е не наред нещо.