Спешна помощ за LG 32LH5000
След флаш TV изобщо не включва.В сервиза казаха ,че само ново дъно може да оправи нещата .
Е разбира се и двеста лева.Намерих цял ТV същия но със счупена матрица.Въпроса ми е дали неговите части ще станат на моя или моя да го пусна за продан .Ще ВИ бъда благодарен за мнение.
Re:Спешна помощ за LG 32LH5000
В сервиза или не знаят или не могат да презаредят EEPROM-а.... само в сервиз в София правят тази процедура.
Ако е същият модел, няма проблем - само разменяш мейн борда/главната платка/.
1. Изключваш телевизора от контакта
2. Сваляш задният капак - внимавай дали си развил всички болтове преди да го отделиш
3. Разкачаш куплунгите на кабелите свързващи платката вдясно/тази с интерфейса и видеопроцесора/
4. Демонтираш я от металното шаси и поставяш другата платка
5. Свързваш пак куплунгите на кабелите
6. Слагаш задният капак и готово.
Много благодаря,но докато чаках някой да даде мнение се обадиха от сервиза ,че са му сменили чипа и се е оправило всичко, моето лично мнение е ,че са ме пробали за цената и са щели да го оправят но да ми кажат ,че са ми сложили друго дъно. Всичко 100лв.Показаха ми 3 чипа може и да са моите,незнам но знам че повече няма да го ъпдейтвам поне докато не ме прихване пак нещо.
Не пропуснаха да ме питат за другия тв колко му искаха .Аз обаче си замълчах. Сега даже работи вкъщи.
Хм ,сменяне на чипове след префлаш ... :081: :081: :evil: