-
Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/
добре него ще го зарежа но тези субтитри нещо ми се упъват!!! С еднакви имена са суб и филм но не тръгват.Разширението е srt и не става
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
Plastic
добре него ще го зарежа но тези субтитри нещо ми се упъват!!! С еднакви имена са суб и филм но не тръгват.Разширението е srt и не става
През сървър или? Ако е през сървър, трябва да тръгнат без проблем, ако е през usb - трябва да се маркират субтитрите и тогава се появяват...
-
Цитат:
Dominator
През сървър или? Ако е през сървър, трябва да тръгнат без проблем, ако е през usb - трябва да се маркират субтитрите и тогава се появяват...
през allshare пускам филмите но не тръгват субтитрите !!!
-
Не се мъчете бе колеги!! Всичко това което могат тези телевизори е онова с което сте се сблъскали както и аз самия. Плеърите им не стават за нищо освен за видео заснето от домашни камери и фотоапарати, при това не за всички модели - един има сони , друг канон, трети кодак .... и не и не и да ..... Иде реч само за любителско видео и фото да проектират. Ако искате перфектното възпроизвеждане на който и да е видео формат със субтитри и корекции на тях ----- купете си отделен (външен) плеър!!!!!!!!! Това е моя съвет.
-
Цитат:
frizera
Не се мъчете бе колеги!! Всичко това което могат тези телевизори е онова с което сте се сблъскали както и аз самия. Плеърите им не стават за нищо освен за видео заснето от домашни камери и фотоапарати, при това не за всички модели - един има сони , друг канон, трети кодак .... и не и не и да ..... Иде реч само за любителско видео и фото да проектират. Ако искате перфектното възпроизвеждане на който и да е видео формат със субтитри и корекции на тях ----- купете си отделен (външен) плеър!!!!!!!!! Това е моя съвет.
Не съм съгласен колега!При мен до сега няма филм,който да не е тръгнал,без значение формата.Със субовете също нямам проблеми.Напоследък ползвам предимно Plex сървър,но нямам проблем и чрез флашка и HDMI кабел.Със сървъра е по- мързелешката,а качеството си е същото.:Drinks:
-
Цитат:
frizera
:)
Аз гледам от флашка. Досега само на 3Д-тата ми се е налагало да им вградя субтитрите или да сменя звука (моя не поддържа ДТС), всичко останало си тръгва. Много си е хубав плеъра на ЛГ.
-
Цитат:
frizera
Аз също като колегата по-горе, не съм съгласен...Досега е нямало филм, който да не ми тръгне,при това със субтитри. До автора - сменете си сървъра!
-
И аз ще обновя моя LM620S до последната за сега версия - 04.40.23. Ползвам метода през USB. Това обаче е свързано с предварително възстановяване на заводските настройки и последващото им нагласяне след ъпдейта. Досадно! Опитах се да си запиша настройките по описаният на първа страница метод за извикване на Installation-menu, после слизате надолу на TV-link loader и след това Send to USB за записвате файл с настройките, но не проработи. На стария LG серия LH сe получава, но на новия не. Знаете ли как да запиша и след нулиране възстановя всичките направени настройки на LM620S? Дано не се повтаряме, но не намерих отговор на този въпрос.
-
Има ли отзиви за тази версия вече? Да не ни изненада с някой "весел" бъг ... :)
-
Цитат:
acronym
Има ли отзиви за тази версия вече? Да не ни изненада с някой "весел" бъг ... :)
За нов бъг не знам или поне още не съм констатирал. Като цяло ми се струва малко по-бърз телевизора(при стартиране и при работа с менютата) Смарт менюто не го ползвам, но при стартиране ми се струва, че го отваря със същото забавяне както преди.
Проблема със насичането на звука на някои канали си остава.
-
Цитат:
frizera
Всъщност колегата е абсолютно прав. Дори и най-добрите вградени тв плеъри (тези на Самсунг и ЛГ) могат да бъдат определени като "посредствени" в сравнение с един качествен мултимедиен плеър. Един истински BluRay ISO 3D (Full, а не H-SBS или H-OU) с истински динамични субтитри (а не псевдо 3Д) и DTS HD Master Audio с големина 40-50-60 GB е непосилен за обикновен тв плеър. Разликата в качеството наистина е огромна.
-
Цитат:
podredko
Всъщност колегата е абсолютно прав. Дори и най-добрите вградени тв плеъри (тези на Самсунг и ЛГ) могат да бъдат определени като "посредствени" в сравнение с един качествен мултимедиен плеър. Един истински BluRay ISO 3D (Full, а не H-SBS или H-OU) с истински динамични субтитри (а не псевдо 3Д) и DTS HD Master Audio с големина 40-50-60 GB е непосилен за обикновен тв плеър. Разликата в качеството наистина е огромна.
За това няма спор,но чак плеъра да е за изхвърляне и да не върши никаква работа-не мога да се съглася.Ако сте толкова предирчиви-да ,решението е външен плеър.Аз в такъв случай ползвам HDMI+KM.Повече не ми трябва.:Drinks:
-
Разлика в качеството има ако имаш тонколони поне за 1000 лева и ресийвър за още толкова за DTS HD Master Audio-то. И точно в темата за LG с пасивните 3D телевизори ли ми давате за пример "истински BluRay ISO 3D". Разликата с H-OU е толкова незначителна, че не си заслужава даже да се обсъжда. Друг мит "истински динамични субтитри". Първо аз такива "динамични" в оригинален BluRay не съм виждал. Това ако под динамични разбираш да си променят дълбочината спрямо 3D ефекта на филма. Има някакви опити за такива в сайтовете за субтитри но са свободно съченение, а не оригинални от BluRay диска. А 3D субтитри т.е с дълбочина както са в BluRay дисковете лесно се правят с 3DSubtitler или SRT23DASS, които даже са излишни след като в последните версии на PotPlayer има настройка Preferences -> Subtitle -> 3D Subtitle -> Top & Bottom (примерно) -> Width Depth -10 (примерно). Вярно има един недостатък трябва PC през HDMI към TV.
-
В крайна сметка се спрях на LG 55LA660S.
-
По спора от предната страница
Модели 2012 и 2013 година /LM, LA/
9-та серия с 200Hz-ови панели
7, 8-ма серия с 100Hz-ови панели
3, 4, 5, 6-та серия с 50Hz-ови панели
47LA620 - LC470DUE-SFU1 300CD COLOR 68% 16/9 1200:1 120Hz(T) ... 9ms(GTG) LVDS 2 Port
т.е. панел direct - "D" и нов чип в основната платка;
47LM620 - LC470EUE-SEF 360CD COLOR 68% 16/9 1400:1 120Hz(T) ... 8ms(GTG) LVDS 2 Port
т.е. просто Edge и чип 2012 год. в основнната платка;
47LM640 - LC470EUG-PEF 360CD COLOR 68% 16/9 1400:1 120Hz(T) ... 8ms(GTG) EPI 6 Line
т.е. просто Edge и чип 2012 год. в основната платка;
47LA640 - LC470EUN-SFF 350CD COLOR 68% 16/9 1400:1 120Hz(T) ... 8ms(GTG) LVDS 2 Port
т.е. просто Edge и нов чип 2013 год. в основната платка;
47LA660 - LC470EUG-PFF 400CD COLOR 68% 16/9 1400:1 120Hz(T) ... 8ms(GTG) EPI 6 Line
т.е. просто Edge и нов чип 2013 год. в основната платка;
120Hz(T) - Тrumotion! => 60hz панел с вмъкнати междинни интерполирани кадри = 120Hz
LA660 това е LM640-670 => разлика в цената само за основната платка
LA640 това е LM620 => разлика в цената само за основната платка при еднакви панели
Модели 2011 /LW/
8, 9-та серия е с 200Hz-ови панели
6, 7-ма серия с 100Hz-ови панели
3, 4, 5-та серии с 50Hz-ови панели
Motion Clarity Index
MCI 1000=> TruMotion 400Hz => 100Hz(реал) => + 4 доп кадъра + scanning backlight
MCI 800=> TruMotion 200Hz => 100Hz(реал) => + 3 доп кадъра + scanning backlight
MCI 400=> TruMotion 100Hz => 50Hz(реал) + 2 доп кадъра + scanning backlight
MCI 200=> TruMotion 100Hz => 50Hz(реал) => + 1 доп кадър
Утре ще прехвърля FAQ в нова тема и ще затворя тази.