-
Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/
Цитат:
Първоначално публикувано от
salky
Имам чуството че имам фолио на екрана на TV то......Възможно ли е?
Да така е, но не го пипай -това е антиотражателният филтър! Всички модели с гланцов екран го имат.
-----
http://www.lg.com/levant_en/support/...43578-en-LGELF
LCD Телевизоры LG. Обсудим. (Новички, для начала, прочитайте ЧаВо, ссылка на первой странице!) (часть 13) [40] - Конференция iXBT.com
-
Отново ти благодаря.......
- - - - - - - - - -
Щях да се опитвам да го отлепвам.......ужас.......
-
Здравейте, искам да Ви попитам как точно да свържа рутера с тв-то. Рутера ми е TP-Link WR740N a TV-то 42LW579S-ZD. Като го свързвам на авт. настройки става след рестарт на рутера и веднага се свързва но след изкл. и вкл. на тв настройките вече не важът. Искам да мога да ползвам телефона си като дист. но нещо не мога да свържа рутера. Сега ползвам второ ИП през кабел директно от суича, и телевизора интернета работи перфектно, но тъй като нее с една и съща мрежа с телефона и немога да ги свържа. В началните постове видях, че може да се свърже телевизора с WiFi точка за достъп но незнам как точно се настройват. При авт. настройки ми изписва DHCP не е активиран или нее наличен, въпреки че е активиран в рутера. Благодаря предварително...
-
Странно защо на официалния сайт на LG няма вече фърмуера за сваляне,а само SmartShare?:cool: Става въпрос за 42LA620S ,42La691S..
-
Явно ще качват новия, аз от две седмици съм с 4.00.21 а на сайта стоеше 3.00.40
-
-
Цитат:
sinclar81
Здравейте, искам да Ви попитам как точно да свържа рутера с тв-то. Рутера ми е TP-Link WR740N a TV-то 42LW579S-ZD. Като го свързвам на авт. настройки става след рестарт на рутера и веднага се свързва но след изкл. и вкл. на тв настройките вече не важът. Искам да мога да ползвам телефона си като дист. но нещо не мога да свържа рутера. Сега ползвам второ ИП през кабел директно от суича, и телевизора интернета работи перфектно, но тъй като нее с една и съща мрежа с телефона и немога да ги свържа. В началните постове видях, че може да се свърже телевизора с WiFi точка за достъп но незнам как точно се настройват. При авт. настройки ми изписва DHCP не е активиран или нее наличен, въпреки че е активиран в рутера. Благодаря предварително...
Резервирай си IP-to на телевизора в DHCP-to на рутера по MAC адрес. За да ползваш телефон/таблет/ или какво да е друго мобилно у-во за дистанционно, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да са в една мрежа с телевизора (няма значение дали по кабел или по WiFi) - Може ТВ-то да е свързано с кабел с рутера а телефона безжично. Всичко това се прави от рутера. Ако нямаш представа как да го конфигурираш , по-добре се обърни към някой който има опит.
-
Отговор: LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
Здравейте,
Имам LCD TV LG 32" на 5 години, извън гаранция. От няколко дни имам проблем с включването. При пускане от дистанционно или директно от телевизор, зелената лампа на индикатора светва 2 пъти, след което телевизора се връща в изходно положение - червена лампа на индикатора. Така се случва до 10-15 пъти да го "пусна" преди да тръгне. Проблемът се наблюдава основно, след като телевизорът не е работил по-дълго време - цяла нощ. :)
Молбата ми е за съвет какъв може да е проблема и за читав извънгаранционен сервиз в София.
Благодаря! :)
-
Цитат:
persizi
Аз не си искам парите, ако не мога да го сменя с 42LN570S, няма смисъл. Но не мисля да се занимавам. Както е написал hristoslav2 и 2-те технологии си имат предимства и недостатъци. Предполагам, че колкото по-бързо приема недостатъка (за мен е само един, но голям) на гланца, толкова по-рано ще бъда наппълно щастлив от покупката :) .
Гланца е проблем единствено ако в стаята има голям брой светлини и лампи, които се включват и се отразяват в телевизора, но ако помещението е тъмно -> с две ръце за гланца. Преминал съм през glossy, light coating и hard coating и определено Glossy е най-добрия избор и за телевизор не бих избрал матов освен ако помощението не е силно осветено и няма възможност да се затъмни през деня.
-
Ами както споменх нещата са малко субективни. Няма как хола ми да е напълно тъмен защото това означава да е винаги да е нощ и лампата да е изгасена. Във всички останали случаи, когато има някакъв друг източник на светлина освен телевизора, без значние къде се намира той, дори да е зад телевизора, пак има дразнещи отражения на по-тъмен фон.
-
Цитат:
competition
Здравейте отново!
От няколко часа насам след ъпдейта проблем със звука за сега не се забелязва (47LM660S)
Hristoslav2 ако може да се обърна за въпрос към теб ;) а той е през firmware-а може ли да се фиксне процесора или цифровия тунер на телевизора и оттам пък да оправят звука?
Здравейте ,да попитам тези които са на МСАТ,дали след ъпдейта е ОК звука.
Смятам да мина към тях с карта в телевизора който е от проблемните LM669.Ако продължават проблемите,няма смисъл да сменям доставчика.
-
Цитат:
arsenal
Здравейте ,да попитам тези които са на МСАТ,дали след ъпдейта е ОК звука.
Смятам да мина към тях с карта в телевизора който е от проблемните LM669.Ако продължават проблемите,няма смисъл да сменям доставчика.
Днес бях на прага да си сменя телевизора и от сервиза ми ъпдейтнаха новата версия, засега 2 часа няма проблем. Става въпрос за МСАТ и тв 42ЛМ669С. Утре ще пиша пак.
-
Здравейте,
В темата за "Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница" зададох почти реторичен въпрос за избор на телевизор съобразно две задачи. Благодарен съм на Всички, коментирали питането им. Към онзи момент имах яснота за избора си, но...
Задачите не са се променили, но след едно гостуване снощи и разглеждане на един LG 47LM690, се изкуших от лека модификация на търсенето. Поради което ми възникна въпроса:
LG 42LA6130 има ли вграден Wi-Fi и на лице ли е пускане на DLNA през Wi-Fi?
В българската версия на сайта на LG - LG 42LA6130 - LG телевизори се твърди, че този модел има вграден Wi-Fi?!? Но в "Мрежа" не виждам DLNA през Wi-F. От друга страна във "Заден панел" се казва, че има LAN за интернет и DLNA.
В италианската версия на LG за същия модел - TV Cinema 3D, LG 42LA6130, TV LED Full HD | Televisori LG в "Smart Sharing" се казва, че DLNA e през кабел. Никъде не виждам наличие на вграден Wi-Fi, но в "Connessioni" отново се уточнява наличие на LAN порт.
Общо взето новата идея, с която експериментирам е: 3D DLNA Wi-Fi телевизор без Smart. И инфото в българската и италианската версия на LG ми идва объркващо...
-
Колега , само си чел ли ? Защо не го тестваш на място и да го разгледаш наживо . Друг вариан е 42LN575S с гланцов екран , ако не те бърка .
-
LG LA6130 е телевизор от low-end сегмента на моделите им, тоест от нискобюджетните телевизори.
Успех с експериментите! :)