Може ли да се ъпдейтне WebOS на LG42LB731V ?
Здравейте колеги !
От няколко дни съм с въпросния телевизор, и като цяло съм доволен от картината, звука и т.н. Това което обаче ме дразни е факта че е малко бавен...
Има забавяне при смяна на каналите, пускане на файлове през USB, в настройките...абе общо взето навсякъде :)
У дома имам още две LG-та, едното е 42LM620S а другото 42LV3550 като мога да кажа че и двата са доста по-бързи в Smart функциите и менютата за настройките. От прочетеното из форума ( и не само тук) стигам до заключението че проблема е във версията на WebOS-а.
Моля ако някой от вас има информация дали е възможно да си ъпдейтна версията на 2.0 (моята в момента е 1.3.3-3251), и от къде евентуално да си изтегля ъпдейт нека да ми напише някой ред .
Благодаря ви предварително !
Отговор: Може ли да се ъпдейтне WebOS на LG42LB731V ?
Теглиш 04.45.25 от http://webos-forums.ru/topic3130.html, разархивираш на флашка в новосъздадена папка LG_DTV, включваш телевизора, поставяш флашката и когато ти изпише, че има нова версия, потвърждаваш. След което отиваш с дистанционното в менюто с версията и наблюдаваш процесът на обновяване. Когато завърши, изключваш телевизора и го включваш пак.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Joro711
Теглиш 04.45.25 ...
За съжаление, това е същата версия на webOS - 1.3.3-3251, а колегата пита за 2.0. Да не говорим че за няколкото седмици ползване на 04.45.25, изобщо не съм доволен от нея. За първи път при мен започна прословутото препълване на буфера и съответно рестартиране на различни приложения, включително и SmartShare. Традиционно за европейските фърмуери не чете ISO през DLNA и има проблем с високия битрейт на видео в M2TS.
Що се отнася до webOS 2.0 мисля, че няма да я дочакаме в пълния и вид за моделите 2014. Най малкото, изискванията хардуера са по-големи. Вероятно ще направят някаква междинна версия, включваща някои от функциите на webOS 2.0.
А кой фърмуер чете ISO през DLNA?
Цитат:
Joro711
А кой фърмуер чете ISO през DLNA?
Например китайската 04.33.27 и доста от 03.xx.xx с DNLA сървър Mezzmo.
Преди два дни си взех LB700V и ми предлага ъпдейт на софтуера..., да го ъпдейтвам ли? Така като гледам - няма доволни?
Цитат:
Dominator
Преди два дни си взех LB700V и ми предлага ъпдейт на софтуера..., да го ъпдейтвам ли? Така като гледам - няма доволни?
Аз съм с версия 04.45.25 и нямам особени забележки към телевизора.