След пускане телевизорът показва само цветни вертикални ивици. След около 10 мин. работа се оправя. След като се оправи веднъж ако се изгаси и пусне пак няма проблеми. Проблемът е примерно след няколко часа изключен.
Преглед за печат
След пускане телевизорът показва само цветни вертикални ивици. След около 10 мин. работа се оправя. След като се оправи веднъж ако се изгаси и пусне пак няма проблеми. Проблемът е примерно след няколко часа изключен.
Два варианта:
- разсъхнали кондензатори (изключи от контакта, свали задният капак и огледай кондензаторите - подмени повредените)
- или корозия по краищата на лентовите кабели на драйвърите на видеопанела (няма оправия)
За съжаление няма подути/изсъхнали електролити. Наистина ли няма оправия тази корозия, за която говорите? Яд ме е че трябва да го хвърля, пък когато запали си работи нормално
Заради корозията, няма добър контакт между пистите на панела и лентовите кабели на драйвърите.
Когато телевизора загрее и тези контакти леко се разширят, се стига до контакт.
Огледай ги в какво състояние са, и си прецени, дали може да се направи нещо по въпроса.
Няма никаква промяна когато мърдам лентовите кабели, пък и са си в перфектен вид и откъм т кон-а и откъм платката на матрицата. Имам съмнения нещо в това захранване, издава някакво странно свистене като пусна телевизора. Мисля си че проблемът ще е в него или в т кон-а.
https://www.youtube.com/watch?v=YSHCJVOKrr4 това е клип веднага след като съм го пуснал от бутона. Вижда се как пълни постепенно екрана и накрая светва. От един голям сервиз още по телефона ме отсвириха, че матрицата е заминала, ама на мен ми е непонятно как е заминала матрицата като тя си работи