Проблем с матрицата на LG 43UJ701V !!!
Получавам телевизора, пускам, правя настройки, прекрасна работа с магическото дистанционно, добра картина, бързи менюта, над 50 Mbit WiFi, всичко лети ...
След момент поглеждам телевизора от по-голям ъгъл и УЖАС, картината посивява и почти изчезва! Променяйки ъгъла при тестова черна картина е направо ужасно.
Имам чувството, че гледам някой евтин лаптоп отпреди 10 години!
Погледнах Product code 43UJ701V-ZC.BEEGLJP и сравнявайки го с таблицата на kod излиза, че призводител на матрицата е CHI MEI Innolux. (лошо няма), а матрицата е тип TN (много лошо)!!!
Въпрос към kod дали е актуална информацията? Въпреки, че гледайки дисплея май натам върви.
Телевизора купих от EMAG на последните промоции, като цената беше съмнително ниска 899 лв. при нива на цените в други сайтове около 1050 - 1100 лв.
Чудя се към кого да имам претенции, към LG, че подвеждат клиентите (навсякъде в сайта им се твърди, че този модел е с IPS матрица!!!) или към тарговеца, който съща подвежда!
Как мога да докажа, каква е матрицата без да пипам телевизора!?
Колко ли хора са се набутали като мен?
Отговор: Проблем с матрицата на LG 43UJ701V !!!
Няма какво да доказваш щом си го купил онлайн връщаш вземаш парата и следващия !
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristo69
Получавам телевизора, пускам, правя настройки, прекрасна работа с магическото дистанционно, добра картина, бързи менюта, над 50 Mbit WiFi, всичко лети ...
След момент поглеждам телевизора от по-голям ъгъл и УЖАС, картината посивява и почти изчезва! Променяйки ъгъла при тестова черна картина е направо ужасно.
Имам чувството, че гледам някой евтин лаптоп отпреди 10 години!
Погледнах Product code 43UJ701V-ZC.BEEGLJP и сравнявайки го с таблицата на kod излиза, че призводител на матрицата е CHI MEI Innolux. (лошо няма), а матрицата е тип TN (много лошо)!!!
Въпрос към kod дали е актуална информацията? Въпреки, че гледайки дисплея май натам върви.
Телевизора купих от EMAG на последните промоции, като цената беше съмнително ниска 899 лв. при нива на цените в други сайтове около 1050 - 1100 лв.
Чудя се към кого да имам претенции, към LG, че подвеждат клиентите (навсякъде в сайта им се твърди, че този модел е с IPS матрица!!!) или към тарговеца, който съща подвежда!
Как мога да докажа, каква е матрицата без да пипам телевизора!?
Колко ли хора са се набутали като мен?
И тук казват че е IPS, странно...а е и RGBW структура - да не би заради това да е така с ъгъла на виждане?
Съмнява ме да слагат TN панел и да се рекламира като друг.
Отивай в Техномаркет или Технополис и тествай друг същия модел и подобен с RGBW панел.
Цитат:
Първоначално публикувано от
mitakabus
И
тук казват че е IPS, странно...а е и RGBW структура - да не би заради това да е така с ъгъла на виждане?
Съмнява ме да слагат TN панел и да се рекламира като друг.
Отивай в Техномаркет или Технополис и тествай друг същия модел и подобен с RGBW панел.
Лошото е, че този модел е изчерпан в големите магазини. Гледах модела 670, който би трябвало да е със същата матрица, но не видях подобни проблеми.
Направил съм и клипче на мое при изгасено осветление:
https://youtu.be/sPj4_6fsmDw
На тъмно не се гледа, черното сивее, та чак свети, неравномерна подсветка в двата долни ъгъла ...
Нямам думи ...
Чудя се, защо на този стахотно изпипан като управление, звук, дизайн, телевизор са лепнали такъв трагичен панел?! Дали не е производствен дефект?
Съжалявам, ако пълня форума с моите писания, но съм бесен!!!
Ами то IPS-са на тъмно си сивее ..и моя 43" дето е FullHD пак е така.
Просто няма тоя контраст и черно както VA панела!.
При мен обаче не се губят цветовете под ъгъл . Трябва да взема да пусна тоя тест - дай линк някакъв да го сваля/пусна да видя как е при мен това изображение с кръстчето.
И друго, аз не съм се сблъсквал със RGBW панел и не мога да кажа дали е нормално това явление.
Този 43UJ670V пак го дават същия панел. Ако при него в магазина няма проблем може и да е наистина някакъв фейк тоя ТВ за някой други държави! Ама аз закво не ги харесвам Емаг-мемаг и прочие ...
Може би Христослав ще се включи или му пиши на ЛС са си каже мнението.