Телевизора мултиплицира сигнала от дистанционното
Здравейте, телевизора е LG 42Lb5700-zb, проблема му е, че ако цъкна веднъж копчето за усилване от дистанционното, в около половината от случаите ще реагира все едно задържам копчето и се усилва на макс. Това важи за всички команди от дистанционото. Не е от самото дистанционно, пробвах с друго и с телефон. Мисля, че ако го командвам от копчето на телевизора не го прави.
Има ли вариант да не трябва да сменям мейн борда и да е нещо дребно? Не съм пробвал връщане на заводските настройки, само разни чекове пусках по софта му. Благодаря предварително
Изпратено от моят Redmi Note 4 с помощта на Tapatalk
Отговор: Телевизора мултиплицира сигнала от дистанционното
Първо върни заводските настройки и тогава ще разбрем къде е проблема.
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
Първо върни заводските настройки и тогава ще разбрем къде е проблема.
Направих го тази сутрин- проблема си продължава. НО имам нови наблюдения по въпроса. Телевизора ми е закачен на въртяща се стойка около 50-60 градуса може да се мърда, по принцип седи обърнат към канапето, но като сядам да ям си го въртя към масата. Та няколко дни не ми беше правил проблем и успях да видя закономерността- като е обърнат към масата прави проблем, към канапето- не. При следния тест- обърнат към масата и започвал сам да си върти каналите го завъртам в този момент към канапето и спира. Свързвам това с опъването от кабелите отзад, но засега не успях да установя зависимост докато си върти сам каналите и размърдам кабелите да спре.
Някакви други идеи? От компютрите при подобна ситуация знам, че си е спукано дъно
интересно - това ме води на мисълта че от посоката в която е завъртян към масата има някакво излъчване на сходен с дистанционното сигнал.
Някакво LED осветление?
Пробвай като закриеш с лепенка IR приемащият диод за контрол на телевизора(някъде в долната част на рамката е) и да го завъртиш пак към масата, за да видим дали пак го прави този номер.
Поггледнах за излъчвател на подобен сигнал, но единственото наоколо е рутера, който си е там отдавна.
А и мисля, че проблема не е от приеман сигнал, защото въпросния дефект се активира след задействане от дистанционното еднокртно, просто телевизора го тълкува като задържан бутон и то не прави разлика в командите, дал
и е усилване или намаляне или смяна на канал или скролиране в менюто-няма значение, мултиплицира същия сигнал, който подавам едноратно от дистанционното
По тази логика, трябва да прави същото и когато е завъртян към канапето, а ти пишеш, че в този случай проблем няма.
остава проблем в мейн борда
търсиш в гугъл
MAIN BOARD - EAX 65610904(1.0)
Или във фото-приемника на телевизора.
При всички случаи си за сервиз!
Така, че не губи време, ами ремонтирай ТВ, докато не е започнал да прави и други мизерии.
Успех!
Бихте ли ми препоръчали свестен такъв в София?
Мерси на всички. Ще процедирам така-проверка дали все пак нещо не го смущава като излъчва наоколо, после ще опитам да установя зависимостта кое го опъва и огъва при завъртането му, че да причинява проблема и ако не успея да установя нищо, отива в сервиз.