Може ли да ме насочите за оптимални настройки накартината на LG C9?
Преглед за печат
Може ли да ме насочите за оптимални настройки накартината на LG C9?
Ако съдиш по-качеството на картината на телевизията е нормално да не ти харесва особено ако си взел 65 инча.
55 взех. Не ми харесват определени цветове. Примерно кожата при хора седи малко неестествено, черното е катран направо, бялото също е много бяло. На старото ми Сони Лед, по настройките на Христослав, картината спи, верно е, че е и по малък като размер. На 4К иначе кърти мивки, просто на HD ми се искаше, да е малко по добра картината.
Някакви предложения за калибриране пак да попитам? С тия тъмни/светли стаи, не ми харесват настройките. Засега съм се спрял на стандартната настройка и по мой вкус, но ми се иска да пробвам някакви готови калибрирания.
Именно настройките, които не ти харесват /тъмна и светла стая/ са най-близки до калиблираните и почти всичко по форумите ще изглежда много подобно на тях.
Стандартния режим /или икономичен режим по подразбиране/ са настроени в синята гама C20 може да го намалиш или да пробваш по-топли /W/ цветове по твой вкус и да разкараш ефекта на сапунената опера или го намали, че изглежда по подразбиране доста агресивен най-вече се усеща при филми.
Останалите "подобрители" на картината в допълнителните настройки ги тествай и какво ти харесва си го остави, че за калиблирана картина почти всичко се изключва.
Засега на ЕКО най ми допадат настройките, зададох малко по топли да са цветовете и направо кърти картината. Единственото което ми прави впечатление е, че като чи ли малко насича картината при по рязки движения. Знаете ли коя е опцията, която подобрява накъсването/трептенето при по рязки движения?