LG 55UM7610PLB -Режим "кино"
Здравейте, наскоро си взех LG 55UM7610PLB и не мога да му изключа режим "кино" когато гледам през HDMI вход понеже в менюто тази опция е не активна - стои затъмнена и не може да избера режим "изкл" .Единствено е активна само когато е през вход - тунер на телевизора. Операционната система е Webos 4.5. Пробвах какво ли не и в Технополис ходих, но и там не помогнаха.Някой ако има идея по въпроса моля да сподели.
Отговор: LG 55UM7610PLB -Режим "кино"
Погледни упътването пише ли нещо по въпроса.
Също разгледай телевизора да не е в режим магазин. Ако е го смени.
Цитат:
Първоначално публикувано от
tek
В опътването няма информация за проблема, а режима не ми е на "магазин" :(
Тогава, освен да върнеш фабричните настройки или излязъл ъпдейт, не се сещам за друго.
Евентуално във настройките на видеокартата за дълбочината на цветовете 4:4:2 или другите режими.
Но ме съмнява да е от това.
По скоро ще се надявам на някой ъпдеит, защото в този режим си е още от първоначалното пускане.
За режим на картината "кино" да се смени с друг ли става въпрос или за настройката "реално кино" да се изключи?
Изключи режима за пестене на енергия "energy saving", фабрично е на автоматичен, защото според мен той ти затъмнява картината.
Премести устройството/източника на друг HDMI порт, различен от HDMI ARC/eARC.
И опитай има ли прогрес.
Цитат:
kajos
За режим на картината "кино" да се смени с друг ли става въпрос или за настройката "реално кино" да се изключи?
Изключи режима за пестене на енергия "energy saving", фабрично е на автоматичен, защото според мен той ти затъмнява картината.
Става въпрос за настройката "реално кино" да се изключи, но не ми е активна.
- - - - - - - - - -
Цитат:
tek
Премести устройството/източника на друг HDMI порт, различен от HDMI ARC/eARC.
И опитай има ли прогрес.
Пробвал съм и това, но никакъв резултат, единствено настройката "реално кино" е активна за избор на Вкл/Изкл само при гледане на програма от тунера на ТВ-то.
Цитат:
vip
Става въпрос за настройката "реално кино" да се изключи, но не ми е активна.
- - - - - - - - - -
Пробвал съм и това, но никакъв резултат, единствено настройката "реално кино" е активна за избор на Вкл/Изкл само при гледане на програма от тунера на ТВ-то.
Всъщност това "реално кино" не беше ли опцията при гледане на филми (24хц) от тв канали (25/3050/60 хц) - не би трябвало да е активна на други входове освен тунерите - то и там си е за изключване.