Отговор: Избор между Олед CX-C9
Ако се ползва основно за игри, защо си тръгнал към OLED?
Вземи C9
CX - е леко връщане назад в някои отношения.
Процесорите са едни и същи, само маркетинговите названия са различни.
Мисля, че който и да вземеш няма да сгрешиш. Това са двата най-добри телевизора за гейминг.
Дали си стува да скачам сега от С7 на С9 ? Голяма ли е разликата в качеството на картината между двата телевизора.Най-вече за игрите ме интересува.Или да чакам С11 или може би Panasonic,следващата година.
Чета доста лоши отзиви в момента за С10,но и С9 е на превършване вече.
Олед ми се стува перфектната почва за PS5.
Да, то като картина е перфектна почва за всичко, но да не стане после изгоряха ми игрите... То като цяло до последно се говореше, че дори и няколко часа от една и съща игра не е ок, а какво остава за нон стоп игри, ама вие си решавате, той и без това hristoslav2 писа, че поне първата година щяли да ги подменят прогорелите, та сега като се наблегне на PS5 тази и другата година и като прогори ще може да ви ги сменят. ;)
Разликата в картината не мисля, че е голяма. Разликата идва главно в добавените функции за гейминг. Аз лично ще си ползвам 7цата още 1-2 години защото 4К120 не вярвам да има на много игри. По-скоро 1080-1440 на 120 фпс. Колкото за “прогарянето” от това което чета до 4тата година от покупката го заменят при прогаряне веднъж. Щом си над 3 години с 7ца и нямаш проблем едва ли ще
имаш с по-новите, които са по-резистентни.
Martin77
PS5 не ти е спешен, а и няма 2160p/120fps игри. Изчакай до другата година за телевизор - верятно ще имат нов процесор с повече възможности и без орязани портове.
Всичко е в нормата при мен.Проблема идва от HDR то за игрите.Прекалено тъмно е. Каквото и да опитвам си е изхабена работа по вскички критерии.Това не ми дава мира.Телевизорчето е без грешка засега,но тъпанарите от LG го затъмниха и му таковаха мамата.
Иначе преди това си беше приказка.
Намалили са осветеността на дисплея с ъпдейт ?
Другата година търси JZ2000 на Panasonic....
Тези процесори нали ги сменяха всяка година с по-нови ?
Хубавото е,че добавят всяка година по нещо ново.Като например тази са добавили Режим на режисьора.Не знам доколко е удачна,но ми е интересно някои да сподели за какво иде реч.
Следващата дали няма да добавят HDR10 ?
Всяка година сменят маркетинговото название на процесора. Самият процесор се сменя веднъж на 2 или 3 години.
Често две поредни години използват един и същи процесор в една серия, като през втората година, към него добавят спомагателен съпроцесор.
Често маркетинговото название се отнася именно за съпроцесора - Sony, Philps....
HDR10 е базата със статични метаданни. Всичко от там нагоре, се базира на него. HDR10+, Dolby Vision..са надграждания с динамични метаданни.
Всички марки имаха подобен режим само че си имаха свое название - Cinema mode, Film mode, Real film...
Сега нещата се стандартизираха с ново название.