1 Прикачен файл(ове)
Проблем с екрана на LG 43UJ701V - сини петна!
Здравейте,
От известно време забелязвам сини петна по екрана на LG 43UJ701V.
Петната са размити, като "облаци" и са постоянни. Забелязват се най-добре на бял фон.
Някакви съвети, какво е това и евентуално решение. Дали е нещо софтуеърно или е проблем на матрицата и подсветката?
Прилагам и снимка, въпреки че не е много реална цветово. Снимал съм на бял фон (въпреки, че се вижда син!), като светлите петна са сините.
Поздрави.
Отговор: Проблем с екрана на LG 43UJ701V - сини петна!
Докато чаках "компетентен съвет" си помогнах сам. Благодаря!
Съвет от мен за тези, които ще имат този проблем (често се случва при телевизорите на LG):
Оказа се, че е започнала да си "заминава" подсветката. И по-точна диодите на подсветката.
Не изгарят изведнъж, а започват да променят цвета си в синьо. На това се дължат сините петна при бял екран и промяната на цвета на петното при друг фон. Ще рече, че диодът, който осветява участъка започва да сдава багажа и е променил цвета си в синкаво.
Решението е подмяна на диодите или на целите диодни ленти (около 120 лв. с работата от техник). Гаранция - "Франция". Вероятно зависи от качеството на диодите, които ще ти сложат. Със сигурност най-евтините и ниско качествени!
И това за телевизор на 3 години, една година след гаранция :wink:!!! 900 лв. / 3 години = 300 лв. годишно!
Другото решение е един шут в коша, и нов! Но какъв???!!! Вероятно подобен боклук!!! :BigGrin
Поздрави и бъдете сигурни, че не знаете какво купувате!!!
Често срещано е LED подсветките да изгарят/дефектират при съвременните ТВ.
Затова решението е, подсветката да не се увеличава/пуска (от менюто на ТВ) повече от 50 - 60 процента.
Защото като ги "захраниш" повече, живота на светодиодите се съкращава много бързо.
Не е баш така.
Моят LG 42LF652V изкара над 5 години на 70% подсветка, 75% яркост, Cinema. Ако не бяха му се отлепили лещите, сигурно още щеше да си работи с оригиналните LED ленти.
Аз се набутах да сменя лещите с нови, вместо да ги залепя, но поне вече знам какво и как се прави.
Цитат:
Първоначално публикувано от
papadodo
Съвет от мен за тези, които ще имат този проблем (често се случва при телевизорите на LG):
Запазена марка им е този проблем на LG при някои серии LCD . Същия проблем съм го имал и аз с модел от 2013г.
Потвърждавам напълно горенаписаното...ТВ LG среден клас на 6г. му изгоря ЛЕД подсветката..в сервиза срещу 140лв. му я смениха с нова. Тогава струваше около 800лв. по спомен, така че си струваше ремонта.Телевизора се ползваше за видео наблюдение и не е изключван никога за това време...според мен даже много време изкара:)
Малко майтап:
Оплакванията звучат като габровския виц:
Баща се кара на тримата си сина - Вижте се бе , чисто нов потник ти и братята ти за 3 години му е..ахте майката бе...
Гаранцията ти няма как да не е Франция за 120лв. Потърси оригинална подсветка и сигурно ще имаш гаранция.
При мен беше 3 месеца с неоригинална подсветка.
Цитат:
innerfire
Гаранцията ти няма как да не е Франция за 120лв. Потърси оригинална подсветка и сигурно ще имаш гаранция.
смених подсветка на 32" LG в официалния сервиз на LG (в м-н Технополис в Пловдив), струваше ми 130 лв. с труда, като изрично ме предупредиха, че гаранция няма!
AGF79078002 e парт номера на подсветката за 43UJ701V-ZC.BEEGLJP и тя се доставя от производителя LG на цена от 110.21лв. с ддс.Всякаква друга по-ниска цена за подсветка на този модел,означава,че частите не са оригинални.
Цитат:
Galactica
AGF79078002 e парт номера на подсветката за 43UJ701V-ZC.BEEGLJP и тя се доставя от производителя LG на цена от 110.21лв. с ддс.Всякаква друга по-ниска цена за подсветка на този модел,означава,че частите не са оригинални.
Благодаря.
Можеш ли да ми пратиш линк от къде да купя.
По-добре оригинална подсветка за 120 лв. и работа без пари (ще я сложа сам),
отколкото Aliexpress (20 USD) + майстор = 120 лв.
От всеки оторизиран от LG сервиз.