Плоблем с екрана на LG - жълтото е зеленикаво
Здравейте, преди месец купих този ТВ
https://www.technopolis.bg/bg/Televi...HD-LED/p/10207
Не бях забелязал, но детето каза, ме героите от някакво детско не са жълти, а зеленикави и като се загледах наистина е така. Опитвах от настойките да променям топлина, баланс на бялото и т.н., но без успех. На някой случвало ли се е подобно нежо и има ли как да се оправи или да го занеса в сервиз по гаранция? Като цвят е като на дистанционното от линка - светло зелено или жълто зелено, не мога да определя
https://www.amazon.ae/CHUNGHOP-Prote.../dp/B0882Y4BWV
Отговор: Плоблем с екрана на LG - жълтото е зеленикаво
Пробвай в настройките
- режим - филм,
- цвят - 50
- нюанс - 0
- цветна температура - W50
За всеки случай провери друга бройка в магазина как са цветовете. Само за собствена информация!
Носи го в сервиза!
Вероятно има проблем. Дали със самата подсветка, с управлението й или с main board не е ясно.
Успех!
p.s. Да ви е жив и здрав малкия - зорко око има!
С афинитет към цветовата палитра.
Ако обича да рисува задължително го насърчавайте!
Първо му направи едно връщане на заводски настройки последвано от изключване от захранване за 5-10мин., да не би да е бутната някоя опция .
Доколкото схванах по обяснението ми приличаше на бърникана/променена tint/нюанс/оттенък (или както там са го писали ЛГ) настройка .
LG ич ги няма в днешно време... Спряха и смартфоните,LED телевизорите са им трагедия... ОLED нямам представа бива ли ги. Но нещо издишат като цяло...
Изпратено от моят COR-L29 с помощта на Tapatalk
И това мнение с какво помага на колегата с конкретния проблем?
Направих и фабрични настройки, положението е същото. В понеделник ще го закарам в сервиза да кажат.
Сръчко Сервиз ЕООД (K&K)
София, жк. Дружба 2, бул. Проф. Цветан Лазаров 10, Централен сервиз
Роял Електроникс
София, жк. Дианабад , бул. Др. Г.М.Димитров бл.60
Сервиз за Теб
София, ж.к. Дървеница, бул. Андрей Ляпчев 9
Кой сервиз ще препоръчате, ако Ви се е налагало и имате впечатление?
Предишния телевизор, който махнах, заради пукната матрица от топче също беше LG и бях много доволен за двете години, в които го ползвам. Най-стария, който ползвамепе на над 7-8 години и също няма проблем. Явно тази бройка е каръшка, но нека видим и от сервиза какво ще кажат. Преди малко пуснах семейство Симпсън и направо са зелени хаха
Обади се на националния телефон на LG, написан на гаранционната карта!
Забравих, че и те имат Call centre.
Телефон | LG България
Ще ти кажат какво да направиш и дали няма да дойдат у вас по програмата "Грижа за клиента".
Ако още действа и моделът на ТВ е включен в нея, разбира се.
идват у вас, ако диагонала на екрана е над 49 инча, и ако не са ти изтекли 2-те редовни години гаранция, за добавените от ТЯХ 3 години се заплаща посещението. Освен това повредите са с различна степен на тежест и не всички могат да се отстранят вкъщи... Ако трябва да се поръчват и части и т.н.
колегата като се обади на нац. номер на LG ще му кажат точно тези сервизи в София, той си избира с кой да контактува...
Изпратено от моят COR-L29 с помощта на Tapatalk
Да кажа развръзката, на 30тия ден ми се обадиха от сервиза, че протокола ми за замяна е готов и да го нося в магазина. Поръчана е частта (матрица), но все още не е пристигнала и затова го заменят. Изключително съм доволен от обслужването в сервиза. През този период 3 пъти ми даваха инхормация за ремонта