Настройка картината на LG 50QNED813RE
Здравейте, купих цитирания телевизор и колкото повече се мъча да си настоя /подобря /картината толкова става по-лоша. Много моля,някой разбиращ или имащ телевизора да помогне за настройване на картината! За инфо...менюто ми е на български ,на 70г съм и трудно се справям с английския! Дано някой помогне,че бабата....!Благодаря предварително!
Отговор: Настройка картината на LG 50QNED813RE
Благодаря за статията, аз я намерих и прочетох но пасажа "Настройките за 50-инчовия модел са малко по-различни. " ме отказах.Днес обаче ще си взема "листите" с настройките и ще се върна пак на статията. Аз не съм толкова тъп ,че да не вдявам, че добрите настройки за всеки човек са различни,и ще я карам на проба -грешка.Много ме обърква факта,че когато променя и уш докарам нещо приемливо за мен от настройките на телевизора,като вляза в настройките от бутона на дистанционното всичко е различно от настройките направени в ТВ.
Цитат:
Първоначално публикувано от
RoliS
Много ме обърква факта, че когато променя и уш докарам нещо приемливо за мен от настройките на телевизора, като вляза в настройките от бутона на дистанционното всичко е различно от настройките направени в ТВ.
В начални настройки избрал ли си режим HOME ?
https://www.youtube.com/watch?v=MRT7jgEE-aE
| Group | Setting | Value |
| Picture mode | ISF Expert Dark |
| Energy Saving | Off |
| Format | Aspect ratio | Original |
| Just scan | On |
| Global | Backlight | по избор |
| Contrast | по избор |
| Brightness | 50 |
| Sharpness | 0 |
| Color | 50 |
| Tint | 0 |
| Expert | Dynamic contrast | Off |
| Super resolution | Off |
| Color gamut | Auto |
| Gamma | 2.2 |
| Picture options | Noise reduction | Off |
| MPEG noise reduction | Off |
| Smooth Gradation | Off |
| Black level | Low |
| Real Cinema | On |
| Adjustment of brightness | Off |
| Local dimming LED | Low |
| TruMotion | Off / Custom (0, 0) |
Даа...всичко е направено както пише в книгите,обачеее..вината си е моя,че купих тоя телевизор с VA панел. Щом мръдна на половин метър настрани и сякаш всичко е излязло от брашнян чувал! Е ,реших си проблема,в хола върнах стария 40" телевизор а в "мъжката бърлога" праснах това LG. Бях помъкнал един 55",добре,че ме отказаха. Благодаря момчета за бързите отговори!
Цитат:
RoliS
Даа...всичко е направено както пише в книгите, обачеее..вината си е моя,че купих тоя телевизор с VA панел. Щом мръдна на половин метър настрани и сякаш всичко е излязло от брашнян чувал! Е ,реших си проблема,в хола върнах стария 40" телевизор а в "мъжката бърлога" праснах това LG. Бях помъкнал един 55",добре,че ме отказаха. Благодаря момчета за бързите отговори!
Трябваше да попиташ тук , преди да го вземеш.
Не е болка за умиране - ще го гледаш фронтално.
За въпросния телевизор преди купуването прочетох някой неща, които намерих в мрежата,двете мнения в сайта на Технополис-ПРЕКРАСЕН,статията която е за серията /цитирана по-горе/-там обаче не обърнах внимание ,че хвалят моделите от 55" и нагоре и то за гледане с качествен сигнал. Както и да е....едно от условията бе,телевизора да е с централна конзола защото ТВ-то ще седи на въртяща платформа и точно тази въртяща платформа на музикалният ми шкаф сега спасява положението! ПС: Така и така пиша да попитам:
1. Мога ли да излкючвам ТВ от ключа на разклонителя докато работи?
2. Когато закача кабела от бокса на Виваком /IPTV/ и допра ЛЕКО пръсти от долната страна на МЕТАЛНАТА рамка на екрана,се усеща едно вибриране-потрепване /от ток/, дори като е изключен ит ел мрежата,това проблем ли е?
Цитат:
RoliS
2. Когато закача кабела от бокса на Виваком /IPTV/ и допра ЛЕКО пръсти от долната страна на МЕТАЛНАТА рамка на екрана, се усеща едно вибриране-потрепване /от ток/, дори като е изключен ит ел мрежата,това проблем ли е?
Да - явно има пробив в бокса на виваком, което може да се отрази наработата на телевизора. Телевизора и бокса в един разклонител ли са вързани?
На различи разклонители,нооо...и двата са в един контакт:) Може причина да е самата инсталация защото ползвам MacBook Pro, та той е алуминиев и при него го има същия проблем, на друг контакт.А, какво Ви е мнението са гасенето на ТВ от ключа на разклолителя?
Гасенето на "умни" битови уреди от кабела директно (в случая разклонител) не е най-удачното решение. Изключете си първо нормално ТВ-то и после щракайте и разклонителя щом държите.
Благодаря за помоща! Проблемите са изчистени и настройката е направена /настройката на 50" и VA панел е дадена на клипчето/.