Промяна на индексирането на Apache
Значи малко трудно обяснявам, ама дано разберете......
Когато в дадена директория няма index документ Apache автоматично си генерира индекс на файловете и директориите...
Когато е зададена директивата IndexOptions FancyIndexing тогава има и иконки към файловете и папките и т.н. Разбрах как се променят иконите, но никъде не намерих как става това за backgrounda на генерираната страница - той е такъв цвят, какъвто е зададен на браузъра по подразбиране...
Единственото, което установих до момента, е че ако в директорията се намира файл header.html или както е зададен да се казва в конфигурацията на Apache-то и в този header файл се напише нещо от рода на <body bgcolor="somecolor"></body> - то генерираният индекс ще е в цвета, който сте му задали......
Проблемът на този начин е, че във всяка директоряи трябва да присъства файл header.html, което не е най-удачното решение, според мен..... Ако някой знае как става това нещо по цивилизования начин определено ще ми спести много време на безрезултатно търсене...
Благодаря, предварително!
На каква ос ти е апаша? щото ако е на линукс можеш да си поиграеш с мод_дир
А няма ли някакъв по елементарен начин?
От C++ почти нищо не разбирам, а това нещо ми трябва както и за windows, така и за Linux версията на Apache....
Току що мислех да попитам точно за това но пуснах search и намерих твоят пост, ако все пак си разбрал как става те моля да споделиш защото вече цяла седмница се мъча със това..[:(!]