Linux install fest in DOBRICH
На 11-ти декември, 2004г., в Добрич се заформя Линукс Инстал Фест. Събитието ще се проведе в компютърна зала Арена и ще започне от 9:00. Първоначално лекциите ще продължат до 18 часа. Ако има голям интерес феста може да продължи и на следващия ден.
Подробностите може да научите от сайта на феста - http://openfest.azilian.net
ЕВАЛА правя на такива хора, които искат да разпространят свободния код.Има толкова много , които искат да имат Линукс на компютрите си, но поради сложното за някои разделение на дяловете и т.н. не се престрашават да го install.
Аз се причислявам към тези хора, които имат бегли познания в областа на отворения код и много бих искал да науча повече за Линукс като идея, като ОС, команди...
За това благодаря много на хората организирали този фест.
Всички са поканени:)
Е, ако беше по-наблизо, да речем в Лондон, можеше и да наминеме :))))
Като организатор на събитието приканвам всеки желаещ да му се инсталира линукс да не се притеснява и да си донесе компютърът.
Всички които не искат линукс но все пак са заинтересовани също да се чувстват официално поканени да слушат лекциите и да видят презентациите които съм подготвил.
Погрижили сме се да има CD-та с дистрибуции за инсталиране(за съжаление тази година няма да раздаваме CD-та... може би догодина)
Ще има осигурени монитори, клавиатури, мишки и естествено за тези които нямат CD-ROM-и ще предоставим и CD-ROM-и за инсталирането на дистрибуциите.
За момента не смятаме да показваме инсталиране по мрежа(това мисля да оставя за догодина).
Ако имаше осигурена и по 1-2 бири на учасник, 1/2 добрич би се изсипал на ФЕСТ-а. [^]
Страната на шега, но много се радвам да чуя такова нещо за поя родеь град Добрич. Малко прояви от такова значение е организират в този град и съм щастлив че хора като @azilian спомагат за развитието на града.
ЕВАЛА
Фест-а мина, беше много яко и съм супер доволен от професионализма на момчетата, които бяха там. Сега чакаме с нетърпение другото издание на фест-а през 2005 година.