Проблем с звукова карта под Debian "Sarge"
Имам следния проблем(поредния):
След нова инсталация на Дебиан "Sarge" имам си из звук. Обаче след известно време(около 20 мин) xmms-а ми дава съобщение, че друга програма е заела ресурсите на звуковата ми карта (. . . ). Като стана дума за нея тя е вградена (и и забравих модела) на дуното ми ECS K7S5A.
Ето и какво ми изписва lspci:
0000:00:02.7 Multimedia audio controller: Silicon Integrated Systems [SiS] Sound Controller (rev a0)
Има си го, . . . ама си го няма.При опит за detect с alsaconf опитът ми бива неуспешен. Не знам името на драйвера да го пусна с modprobe :(
Моля някой да помогне, защото е много терсене без музичка като тормозиш Debilian-a :)
Пробвай да излючиш системните звуци от контрол центъра, както и звуците на самите приложения които ползваш (примерно к3б). Аз така направих и нямам проблем.
Какво стана с проблема, оправи ли се.
Нищо не стана. Тормозех, базиках, но уви . . .
Най-интересното е, че след инсталацията работеше звука . . .
и там до 2-3 рестарт-а.
Ако някои мойе да помогне ще съм му благодарен
щом xmms/а ти е трьгнал, значи няма нужда пак да пускаш алсаконфиг-а. следващия пьт като ти заеме нещо пак ресурсите пиши 'killall -9 artsd'
трябва да трьгне.
ако не си преинсталирай алса-та --тука вече е в зависимост какьв кернел си сложил:дали прекомпилирания на дебиан или си си го компилирал сам. ако е дебианския направо дьрпай с 'apt-cache search alsa' & 'apt-get install alsa-xxx' ще видиш вече модела на твойта карта. иначе компилираш сорса от http://www.alsa-project.org/ и прочети последователността на компилиране --кое след кое, че те са няколко пакета и е важна тая последователност.
в кернел 2.6 алсата е вече вьтре вградена, ако имаш време и желание може направо да си компилираш последната версия от www.kernel.org и да ти е мирна главата :о) --като мойта...