-
DivX и LINUX?
правя първите си стъпки в линукса... спомнете си и вие как сте били тогава. нямам никакви "странни" проблеми засега, но само ме интересеву, кои кодеци, кои плейри? само да спомена, че съм със СуСЕ 9.3. а, и също да помоля да кажете някой програма, дето поне малко да прилича на Уинамп, щото по дифолт мп3-ки се пускат с РиълПлейър, което е адски тъпо, а другите програми,дето вървят със СуСЕ-то са яко зле.
-
DivX и LINUX?
За филми - mplayer. За музика - xmms. Само че требва да си качиш 3 пакетчета за да можеш да си пускаш мп3-ки - mad, mad-mp3 и xmms-mad ако не ме лъже паметта. И 3-те ги има на rpm-и.
-
DivX и LINUX?
Ако по някаква причина не ти допадне mplayer може да опиташ и Xine.
-
DivX и LINUX?
Абе и аз съм със SuSE 9.3 и искам да си сложа mplayer, обаче като опитам да го инсталирам от rpm ми вади съобщение за зависимост от два други пакета, които не мога да намеря. (не мога да цитирам кои са точно пакетите, защото не съм на компа в къщи. като се прибера ще ги пусна)
-
Re: DivX и LINUX?
можеш да пробваш да си го компилираш сам , не е чак толкова сложно. Аз така правех в по старите версии :)
-
Xmms е това което тъсиш, трябва да сложиш само MultumediaPack1 /от Yast -> Online Update / . Относно видеото този линк трябва да ти помогне http://www.dslreports.com/forum/remark,13936188 . Mplayer-a e добър, но можеш да пробваш и Kaffeine-to /доколкото си спомням то е default-ен плейер в СуСе-то/ , ако имаш проблеми с кирилизацията на субтитрите потърси в Properties и замени "iso-8859-1" с " cp 1251". Надявам се да сме помогнали, ако ли не питай пак :)
-
"а другите програми,дето вървят със СуСЕ-то са яко зле." кое точно те притеснява? Питай - ще помогнем, но не забравяй и www.google.com и www.linux-bg.org ....