Re: Инсталация на Suse 10
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,12342.0.html
Тук е описано подробно какво трябва да се направи. Имай предвид, че темата е старичка и е възможно някои неща да са се променили.
При мен нещата седяхя така - при инсталацията избрах език - български, след което самото СУСЕ , съвсем по юзърфрендли начин самичък изследва харда и зададе въпроса къде да се инсталира - като по подразбиране ми даде първо неформатираната част на диска. Само маркираш, ако не е маркирано вече ( по принцип 10 версия го прави сам) и продължаваш инсталацията спокойно - при мен всичко беше окей. След самата инсталация настройваш ГРУБ през ЯСТ контролния център кое да се стартира по подразбиране - Уин или СУСЕ. При положение и че езика ти е български, не виждам проблеми. И не се притеснявай, и аз съм ламер, пък и всичко е въстановимо - ако имаш инсталационни дискове... :stupid:
Цитат:
какво трябва да направя за да не ми затрие информацията на HDD-то а да се инсталира върху тези 10ГБ
СуСЕ-то автоматично ще си потърси удобно място. Ако не си избере този дял (който ти искаш) просто му кажи да отиде там :tongue:
А за стартирането паралелно с Уиндоус - аз също карам на Линукс+Уин, като съм го нагласил по следния начин: Линукса да се стартира от бутваща дискета (която се създава от инсталатора на Линукс) така че при стартирането на компа: ако дискетата е вътре > Линукс, ако е вън > Уиндоус . Обясниха ми че ако не е по този начин, няма да мога да преинсталирам Уин-а :huh: не знам доколко е достоверно
Естествено че трябва Уин-а и Лин-а да са ти на различни дялове на харда ;)
Успех и пиши :rockon:
Цитат:
Първоначално публикувано от XaugyTuH
Линукса да се стартира от бутваща дискета (която се създава от инсталатора на Линукс) така че при стартирането на компа: ако дискетата е вътре > Линукс, ако е вън > Уиндоус
Дали може да се получи същия ефект с USB-drive, вместо с дискета? Ако става да вървя да си купя една флашка, че не използвам флопи?
Цитат:
Първоначално публикувано от Ско
Дали може да се получи същия ефект с USB-drive, вместо с дискета? Ако става да вървя да си купя една флашка, че не използвам флопи?
Aко в БИОС можеш да нагласиш за First Bootable Device: USB-drive и ако инсталаторът на твоята дистрибуция поддържа такава опция.........