Slackware 11.0, кабелен модем и USB кабел.
Здравейте. Как да пусна интернета на slackware 11.0 s Cabelen modem i USB cabel? Незнам как става и с какво става. Моля ако някой знае да ми помогне. Благодаря предварително.
Редактирано от Stenly
Оправих заглавието което беше на латиница, моля съобразявайте се с правилата на форума !
Re: Slackware 11.0, кабелен модем и USB кабел.
Трябва да има инсталирани модулите usbcore и CDCEther, ако и двата са налице, модема трябва да се появи като eth?. След това настройването е както и за всеки друг ethernet интерфейс.
Благодаря ти, но незнам от каде да изтегля информация за usbcore и CDCEther. Ако знаеш някав линк откаде да чета или ако си свободен да ми обесниш ще е добре. Незнам командите.
Цитат:
Първоначално публикувано от slacks
Благодаря ти, но незнам от каде да изтегля информация за usbcore и CDCEther. Ако знаеш някав линк откаде да чета или ако си свободен да ми обесниш ще е добре. Не знам командите.
Последната дистрибуция, която бих препоръчал на човек който не е запознат с командите е Слакуеър. Няма да повтарям за пореден път че гугъл ги решава тея проблеми по-бързо от нас. Като хинт мога да кажа
modprobe usbcore
modprobe CDCEther
Пробвах не стана, незнам защо.
Цитат:
Пробвах не стана, незнам защо.
В unix/linux винаги се изписва съобщение ако има грешка или предупреждение.
Да но нищо не ми изписа нито ме предопреди. Просто не ми тръгна интернета отново.
Цитат:
Да но нищо не ми изписа нито ме предопреди. Просто не ми тръгна интернета отново.
какво връщат следните команди :
#lsmod
$ping 192.168.100.1
$ping 194.145.63.12