Ubuntu - гаси монитора при boot
Здравейте приятели,
Аз съм потребител на Windows 7, но искам да използвам като лайф цд или флаш дистрибуция на Ubuntu.
Изтеглих си ubuntu-10.04-desktop-amd64, записах имиджа на диск, също с програмата Universal-USB-Installer-v1.7.9 записах и на флащ.
Тръгва да буутва, но проблема е, че по едно време ми гаси монитора и след това нищо не мога да направя. И от ЦД и от флаша все същата работа. Тръгва да зарежда и след това се показва за кратко една цветна размазана картинка (като черга) и веднага гаси монитора. Забелязах , че даже и клавиатурата е зависнала, тъй като нито нумлока, ни капслока включват.
Бихте ли ми дали идея как мога да се справя с това и да ползвам тази операционна система като лайф такава.
(Пробвах със Слакс и нямах проблеми с него)
Системата е в подписа ми !
Благодарности !
Поздрави !
Re:Ubuntu - гаси монитора при boot
А защо си изтеглил amd64 версията а не x86 която е доста по съвместима ?
Аз лично бих пробвал с втората. Майната му ,че няма да си ползваш пълният обем памет, поне би трябвало да работи.
Забравих да спомена, че и с 32 битова пробвах и пак същата работа !
Пробвах и на лаптопа Acer 5738G , но там си тръгна без проблем(независимо, че е десктоп версията).
Инсталирах го през Виндовс чрез Wubi на C: дяла, рестартирам, избирам Убунту от буут менюто и ми изписва това Try (HD0, 0) : NTFS5: Nowubildr. След една минута ми се появява меню и му давам да зареди с лоу график перформънс и тогава зарежда. После рестартирах и пробвах в нормал мод график и пак заби и гаси монитора.
А и какво ще рече този надпис?
Дет се вика - Пишман Windows потребител тръгнал да иска да използва линукс..... :)
KillingTime,пробвай на друг дял...т.е.да не в дяла на Windows...
Ubuntu-то е много по-лесно за ползване от Windows...стига да не искаш да играеш игри...
Цитат:
Първоначално публикувано от KonanVarvarina
KillingTime,пробвай на друг дял...т.е.да не в дяла на Windows...
Ubuntu-то е много по-лесно за ползване от Windows...стига да не искаш да играеш игри...
Пробвах и това човек, ама проблема си остава, а те са два всъщност, като първия е по важен.
виж опциите при boot дали поддържат алтернативни x-сървъри, vesa-, vga- съвместими или нещо такова, задай резолюция и опресняване
Извинявай за невежеството, но къде точно да погледна това?
още преди да тръгне да зарежда - при boot менюто. при knoppix поне е така
Привет,
Как е осъществена връзката между видео-картата и монитора?