Шрифт в LibreOffice при LinuxMint 13
Здравейте,
налага ми се да работя с този офис пакет, но с изненада открих че шрифтовете "Тайм ню роман" и "Ариал" при мен липсват.Документите ще се създават от други на тези шрифтове в MS-офис.Проблема ми е, че са ми необходими точно тези шрифтове.Такова е изискването.Предполагам ще ми помогнете, за което благодаря предварително.
Отговор: Шрифт в LibreOffice при LinuxMint 13
Инсталирай си mscorefonts - вътре са и другите шрифтове на Microsoft...
Здравейте,
нсталиран е "mscorefonts" но в офис пакета ги няма тези шрифтове?
А къде ги има? Т.е. виждат ли се изобщо в някое приложение?
Здравейте,
в LibreOffice ги няма, къде ги има нямам идея?И въобще някъде има ли ги, не знам.Начинаещ съм.Прощавайте.
Шрифтовете са част от системата, а не част от някое приложение. Или поне така трябва да бъде - възможен е вариант някое приложение само за негови си цели да използва негов си собвенически шрифт, който пък да не е деклариран в системата.
Но в твоя случай не е така - mscorefonts инсталира Andale Mono, Arial Black, Arial, Comic Sans MS, Courier, Georgia, Impact, Times New Roman, Trebuchet, Verdana и Webdings. Всяко приложение, на което му се полага да работи с шрифтове, трябва да може да работи и с тях. Щом при теб не се получава - трябва четене - ето едно за начало: ttf-mscorefonts-installer - Linux Mint Community - по-точно ето този пост: Код:
apt-get install --reinstall ttf-mscorefonts-installer
Здравейте,
премахнах пакета "ttf-mscorefont" и го инсталирах наново от посочения от вас сайт.Вече всичко е наред с шрифтовете.Безкрайно благодаря за помоща.Поздрави
Всъщност бих приел безкрайни благодарности за това, че съм те научил къде и как да търсиш информация (т.е. да те науча да си ловиш риба). Нарочно се постарах да ти пусна темата от съпорт форума на Линукс Минт, за да знаеш за в бъдеще къде да търсиш точна информация от разработчиците на проекта.
Другият вариант (т.е. да ти наловя риба) беше да ти постна apt-get install --reinstall ttf-mscorefonts-installer и айде друм, кой от къде е...