PANASONIC TH-46PY80P - назъбени ръбове?
  Отскоро имам плазма PANASONIC TH-46PY80P и забелязвам следното странно щено като гледам СД сигнал от булсатком от техен (най-евтин) приемник от преди 2 години вързан през СКАРТ за ТВ-то.
Ръбовете и изображението са назъбени, на стълбичка при статични изображения. Например ръката на някой мадама на по тъмен фон. И то не е точно тълбичка от правоъгълници, колкото насечени хоризонтални лентички. Ето направих снимка:
[img width=800 height=532]http://vista-vision.net/photos/corners.jpg[/img]
УБИЙ МЕ, не мога да кажа защо излязоха така извънземни цветовете!!! Акъла ми не го побира, както и да е, важен е ръба на ризата... значи на живо назъбеното е по фрапиращо, по очи, носове и т.н.
ОБАЧЕ какво става като се раздвижи картинката! Ръба на ризата става изключително гладък, окото се прояснява и т.н. и т.н. просто при леко движение изображението все едно добива по голяма резолюция и става с по гладки ръбове! Спре ли... и се появяват стълбичките! И не съм сигурен дали на всички канали от булсатската програма го прави.
Та... това някак си настройва ли се да не е назъбено в статичните кадри или да преглъщам факта?
     Re:PANASONIC TH-46PY80P - назъбени ръбове?
  Като за начало смени си Приемника и си настрой ТВ-то наново!
За да видиш наистина що годе качествена SD картина си пусни някой западен канал който е FTA ,като на пример ZDF,ARD,Pro7,Sat1 на Astra 19.2Е
Тогава можеш да направиш разлика!
  Промени си настройките на изхода от RGB на Video.
  Благодаря за насоките.
Планирам приемника ми да е AZBOX, а настройките на ТВ в какъв смисъл да ги променя?
И за кой изход се говори, на приемника или на ТВ? (Ако е ТВ то не трябва ли да е вход?)
   Цитат:

Първоначално публикувано от Krassy  
 Отскоро имам плазма PANASONIC TH-46PY80P и забелязвам следното странно щено като гледам СД сигнал от булсатком от техен (най-евтин) приемник от преди 2 години вързан през СКАРТ за ТВ-то.

Настройките на изхода на приемника/сеттоп бокса-тунера/.Да подава Видео сигнал ,а не RGB
  Провери дали SCART буксите са поставени плътно в ТВ и приемника! Ако са правилно свързани, то си смени кабела с по-качествен!
Причината за странните цветове е, че не контактува крачето на един от основните цветове в някоя от буксите - на TV или на приемника.
  А, не не не, цветовете са превъзходни, просто като заснема плазмата и стават извънземни ха ха ха!!!
Хем снимам с професионален апарат... то затуй щото...

А назъбването го има само на някои предавания, ама все пак Булсатком с някакъв боклукчав приемник от преди 2-3 години, един такъв бял, пластмасов с карта дето стърчи и върви с него... измекярска работа направо :)

Ще си вземам АЗБОКС аз...
  Напълно нормален ефект. При внимателно заглеждане ще го забележете на почти всички модели.
Проблема е защото телевизора /софтуера му/ не може да засече правилно сигнала и да приложи правилната обработка.
Сигнала се предава по кабела презредово, а плазмата е прогрсивен дисплей. Налага се софтуерно да се обединят двата поредни кадъра и да се съберат в един /деинтерлейсинг/. Когато това не стане реално гледаш само половината от така илииначе ниската резолюция и от там назъбването. Принципно Панасоник не славят с добър процесинг и затова по-често се забелязва този проблем. Понякога вината е още в телевизията поради неправилно миксиран сигнал. 
За съжаление приемника и кабела няма да ти решат проблема.
Това е причината според доколкото мога да видя от доста гадните снимки. :)
  Ей, преди да си купя този телевизор навсякъде в този форум се говореше, че този модел е страхотен, има го в препоръчвани плазми и т.н. и т.н. 
И сега нямали добър процесинг ;) Хе хе... тъй де, разбирам какъв е проблема :)
АЗБОКС-а ще оправи ли проблема?
  Страхотен е за цената си. 
Имай предвид, че дори и много по-скъпи модели имат същия "проблем". За перфектна работа си взимаш един външен процесор за 3-4000$ и си го решаваш изцяло.
AZBox няма да го реши също, но ако изкарваш 720р от него ще има леко подобрение.