-
Re:Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от zlobarov
Явно в новата доставка е с по висока цена защото 3399 си му беше цената като излезе...
Едит и в ТП е вече 3399...
Явно четат форума и се поправят веднага :)
Виж разликата в цената на тези два модела 32" по-скъп от 37"
http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...etailScenario=
http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...etailScenario=
-
Здравейте,
не е ли време да намалят малко цената на 42V20 в ТМ?
Видях, че на G20 e паднала със 100 лв., но V20 няма промяна.
Някой да знае нещо така да се каже "от кухнята"?
-
Здравейте на всички от форума,
Спрял съм се на два модела тв. : Panasonic P-42S20E ; Samsung 40C530, НО попаднах на следното изречение:
"42S20 е всъщност 42G10 (същото шаси ,но спънат софтуерно)" ,написано в първата страница на настоящата тема.
Бихте ли ми обяснили по-подробно: Кое му липсва и защо?
Как да направя връзката между компа и Панасоника-като на лаптопа нямам друг изход освен 15 пиновият,а на тв-то няма
такъв вход?
Как стоят нещата с мрежовите плеъри-да мога да гледам интернет телевизия и радио (без лаптопа).
Модели с торент клиент и твърд диск?
Лек ден и весела неделя на всички Ви.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от stanimir123
Здравейте на всички от форума,
Спрял съм се на два модела тв. : Panasonic P-42S20E ; Samsung 40C530, НО попаднах на следното изречение:
"42S20 е всъщност 42G10 (същото шаси ,но спънат софтуерно)" ,написано в първата страница на настоящата тема.
Бихте ли ми обяснили по-подробно: Кое му липсва и защо?
Шаситата са почти еднакви. В шасито на S20 липсват елементи ,които ги има в шасито на G20.
По-ясно - шасито на S20 е базово ,а това на G20 е негова доработка.
http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-3...-teardown.html
-
stanimir123, 42S20 е по-скоро орязана версия на G20 и смятам, че е по-добър G10. Смятам, че е по-добър и от 40C530.
Ако искаш да закачаш лаптоп с VGA изход ще трябва да търси модел с такъв вход, но смятам, че по-добрия избор е външен плеър. По-удобно е и би могло да ти излезне по-евтино спрямо модел с VGA вход като 42G20.
Интернет телевизия не вярвам да подкараш на плеъра, но радио няма да имаш проблем. Да не забравяме, че може да гледаш HD видео без проблеми.
-
lazarus18,
нали G10 е миналогодишен модел-трябва ли това да ме "притеснява"?
12-то поколение панел,S20-13-то? Бъркам ли?
Благодаря Ви за бързите отговори,и се надявам пак на тях.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от stanimir123
lazarus18,
нали G10 е миналогодишен модел-трябва ли това да ме "притеснява"?
12-то поколение панел,S20-13-то? Бъркам ли?
Благодаря Ви за бързите отговори,и се надявам пак на тях.
Да G10 е миналогодишен модел с 12-то поколение панел
S20 е тазгодишен модел с 13-то поколение панел
-
Здравейте. Искам да споделя нещо и да попитам. Преди около две години си купих плазмен телевизор 42PY8P след като бях изчел доста теми из форума. след около година се появиха вертикални червени линии и от форума ме посъветваха да го занеса на ремонт понеже има отлепени дешифратори на видео панела. всичко завърши добре след като след месец в сервиза ми го замениха с нов модел TX-P42G10E. За съжаление и този телевизор даде същия дефект даже след по-малко от година. Сега чакам да ми го сменят с нов отново. Та въпроса ми е дали това е често срещан проблем при плазмите или просто ние нямаме късмет. Когато решавах плазма или ЛСД и четох из форума не срещнах оплаквания от такива проблеми. Поздрави.
-
На фона на хилядите потребители на плазми само в тоя форум, има единични случаи, описани тук.
Аз също съм потърпевш със същия проблем, но не мисля, че много често срещано. Новата техника като цяло дава доста дефекти.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от ori75
Здравейте. Искам да споделя нещо и да попитам. Преди около две години си купих плазмен телевизор 42PY8P след като бях изчел доста теми из форума. след около година се появиха вертикални червени линии и от форума ме посъветваха да го занеса на ремонт понеже има отлепени дешифратори на видео панела. всичко завърши добре след като след месец в сервиза ми го замениха с нов модел TX-P42G10E. За съжаление и този телевизор даде същия дефект даже след по-малко от година. Сега чакам да ми го сменят с нов отново. Та въпроса ми е дали това е често срещан проблем при плазмите или просто ние нямаме късмет. Когато решавах плазма или ЛСД и четох из форума не срещнах оплаквания от такива проблеми. Поздрави.
Тук във форума има общо 7 такива случая за 3 години/не само Panasonic/.
Да, проблема се среща повече при плазмените телевизори ,защото плазменият панел грее/отделя много топлина/ и това спомага за отлепянето на дешифраторите.
90% зависи от качеството на зглобка на видеопанела-останалото е от транспорта и режима на експлоатация.
-
Дано да сте прави. Тези дни ще вземем новия телевизор и се надявам да изкара по- дълго. Хубавото е че като го сменят се подновява гаранцията за разлика ако е ремонтиран. Само е голяма разправия в Техномаркет. Предния път се опитаха да пробутат мостра на над 1000 часа. Сега ще ги видим каква мизерия пак ще се опита да направят. Поздрави и дано да си ползвате телевизорите без проблеми.
-
Здравейте,
преди да пристъпя към покупката на TX-Р42V20 бих искал да попитам "клуба на знаещите" има ли още някакъв недостатък на модела за който не знам... освен, че е доста скъп :)
- знам за проблема на предходните модели със стъпаловидното изсветляване и решението му при настоящите модели
- знам, че не възпроизвежда български субтитри през DLNA
- знам за проблема с мултиезичните канали и че DVB-C тунера трябва да е на страна Финландия
- знам, за риска за дефект/разлепване на дешифратора
Разстояние за гледане 2.70 - 2.90 м.
Основно ще се гледа цифрова кабелна телевизия.
HD ще се гледа през HDMI->HDMI от лаптоп, а в последствие от ASRock Core HT
http://www.asrock.com/nettop/overvie...l=Core%20100HT
(ASRock-a в по-голямата част от времето ще се ползва за домашен компютър на LCD монитор)
Има ли някакви други недостатъци, които мога да очаквам от самия телевизор?
Интересувам се и от мнения на реални потребители как се представя при SD:
- гледане директно от компютър на стандартни ДВД рипове
- гледане на телевизия в режим 16:9 и зумиране
Това ще ми е първи широкоекранен телвизор от такъв размер и терзанията ми са големи...
Дълъг път изминах в четене докато повярвах в плазмената технология, а и скока от 25" CRT на 42" PDP ще е голям...
Предварително благодаря на отзовалите се!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от ori75
Дано да сте прави. Тези дни ще вземем новия телевизор и се надявам да изкара по- дълго. Хубавото е че като го сменят се подновява гаранцията за разлика ако е ремонтиран. Само е голяма разправия в Техномаркет. Предния път се опитаха да пробутат мостра на над 1000 часа. Сега ще ги видим каква мизерия пак ще се опита да направят. Поздрави и дано да си ползвате телевизорите без проблеми.
Успех ori75
Въпреки ,че със сигурност някои членове на форума ти завиждат малко-всяка година с нов модел/без никакви разходи. Донякъде си е късмет ,защото при теб дефектират докато са в гаранция....какво да каже Lazaruss18 :) дето му дефектира един месец след изтичане на гаранцията.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Capt_Flint
Здравейте,
преди да пристъпя към покупката на TX-Р42V20 бих искал да попитам "клуба на знаещите" има ли още някакъв недостатък на модела за който не знам... освен, че е доста скъп :)
Capt_Flint, купуваш си един от най-добрите телевизори на пазара в момента. Щом си преглътнал цената няма от какво да се притесняваш повече.
Взимай 5-годишна гаранция да си спокоен и действай смело.
-