Половин картина на Panasonic TH-42PV7P
Здравейте,
Днес уж е ден за почивка, особено в тия жеги, бях решил да си остана у нас да почета и да погледам телевизия.
И така до преди малко, докато превключвайки каналите телевизора (Panasonic TH-42PV7P) започна да изчезва
половината дисплей (лявата част). Последния час се появява и изчезва - 10 мин. има картина, 10 мин. половината изчезва :sad: :sad:
Освен това всичко друго си работи перфектно, ама това не е малко де :sad: Супер гадна история.
Та въпросите ми са следните:
- според вас голяма ли е повредата и може ли да бъде остранена;
- може ли да ми препоръчате сервиз за София, където да го закарам.
Мерси много предварително!
P.S. Досега никога не ми се беше развалял телевизор, много тъпа история, че и имаме само 1 :help
Re:Половин картина на Panasonic TH-42PV7P
Проблема е във видеопанела и могат да го оправят само в сервиз. Не знам колко ще ти струва - дано да не се изисква подмяната му с нов.
Този телевизор има ли закачен тунер на някоя кабелна към него?При мен проблема бе в сет топ бокса и след рестарт се оправи иначе бе точно както го описваш.При мен работеше само лявата половина.Пробвай с друг източник примерно двд да видиш как ще се държи преди да тръгнеш към сервиза.
Мерси много.
Пробвах с друг източник на сигнал, ама е същото. Общо взето като изчезне половината картина, каквото и да правиш я няма.
Ясно е, че утре ще го карам, просто се чудя къде в София ще е добре да отида.
Нямам никаква представа за сервизи за електроника, а имам горчив опит от избирането на първия уж добър сервиз за автомобила :(
Чудя се и в какъв сервиз? Дали в оторизиран сервизен център на Panasonic или в специализиран сервиз за ремонт на плазмени телевизори :(
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1346011074[/time]_________________________________________________
Сега забелязвам, че в лявата половина на телевизора като загасне, където е черно се вижда силует
на логото на БТВ примерно, но много бледо :(
Цял ден се оправя и след това пак се прецаква :( Май повече време е ОК но за 10-15 мин. на час изгасва.
Здравейте,
От сервиза ми казаха, че видеопанела е почнал да се прецаква и скоро ще си замине съвсем.
Предложиха ми да го изкупят телевизора за 100 лева и мисля да им го дам. Според вас ОК ли е?
Казаха ми също, че плазмите на Panasonic често се прецаквали и когато проблема е във
видео панела няма какво да се направи, което ме отказа да си взимам пак Panasonic :(
Цитат:
Първоначално публикувано от zack
Предложиха ми да го изкупят телевизора за 100 лева и мисля да им го дам. Според вас ОК ли е?
Да. От телевизора могат да ползват
- захранващият блок
- мейн борда
- дистанционното + кабела
Ами то ,ако не купиш плазма на Панасоник ,коя друга ще изкара повече от 5 год.Знам и много хора с по стари модели макар и по висок клас от твоя и още им работят безпроблемно.