Закрепване на тежка плазма Panasonic ТХ 46PY80P към стена
Здравейте,
единият от ТВ в къщи е стара (около 8годишна) плазма Panasonic TH 46PY80P, която и до днес работи безупречно. Не забелязвам виене на вентилатори, нито загуба на цветове Реших да я запазя, докато издъхне, защото вади доста реален образ, особено за кино.
Предстои ми ремонт и търся адекватно решение за закрепване към стена. Искам да я повдигна и под нея да се разположи централната колона на домашното кино. Доколото виждам задния панел https://www.manualslib.com/manual/64...?page=8#manual, универална стойка няма да стане. На пръв прочит е нета има някакви маркови стойки от типа на PANASONIC Genuine Wall Brackets suit various models
В големите вериги няма такива стойки -питах в ТМ и ТП, почнаха да е мотаят, ако имало някъде не знаели дали ще стане за 46" и т.н
Ще бъда благодарен на всеки, който даде идея как да закрепя тежката плазма за стената и особено на тези, които са решили подобен проблем
Отговор: Закрепване на тежка плазма Panasonic ТХ 46PY80P към стена
Вкъщи имам монтирана 42 инчова плазма с такава стойка Sonorous Surefix 340. Би трябвало и 46'' да се стане. Мисля че я има в Техно веригите.
[QUOTE=steftzo;797313]
Благодаря за първия отговор. Подобни стойки има много, но не ми става ясно за какво се хваща стойката към корпуса на ТВ, не откривам никакви дупки със съответната резба.
На задния панел има 4бр. кръгли капачки (около 3см диаметър). Под тях ли са отворите?
Ами не помня точно, много отдавана е монитран на стената, но може и да бяха тези. Махнете капачките и трябва да има място за доста сериозни болтове.
Цитат:
Първоначално публикувано от
steftzo
Ами не помня точно, много отдавана е монитран на стената, но може и да бяха тези. Махнете капачките и трябва да има място за доста сериозни болтове.
Колега, мерси. Аз мислех, че тези капачки са декоративни. Друго място за захващане не виждам. Ако отдолу са отворите, излиза, че в ТВ има доста сериозна метална конструкция, за да издържи общото тегло от около 40кг.
взимаш си 4 дюбела с кукички ,шпилка и уши за ТВ-то оразмеряваш внимателно отворите за дюбелите и за 4-5 лв си я монтирал и то много близо до стената което е невъзможно с която и да е стойка .. моя 42 инча плазма стои така вече доста годинки
Bojidar_Iliev
Всеки телевизор отговаря на VESA стандартите за монтаж на стена.
Махни 4-те пластмасови капачки отзад. Така ще откриеш монтажните отвори с резба. В комплекта на телевизора, трябва да имаш 4 болта, които са специално за целта.
https://olxpl-ring11.akamaized.net/i...ic-_rev002.jpg
тази трябва да стане
Технoмаркет - онлайн магазин
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
Махнах капачките и отдолу видях отворите. За съжаление съм загубил оригиналните болтове, но отворите ми приличат на Ф5мм. Като го гледам ще трябва болта да е дълъг около 5 см. Може би ще трябва да взема някакви шайбички, за да "запълня" луфта между края на резбата в ТВ и главата на болтовете. Ако знае някой какви са болтовете, ще ми бъде много полезно.
Болтове може да е нямало в комплекта но ако пазиш книжкие на тв.то трябва да има точните рамери.