Телевизор Панасоник ТХ21СК1Р лош контраст, замазано
Купих телевизора казаха ми, че не е работил 10 г. Като го гледам от 3 м, субтитри се виждат що-годе, които са по-едри, обаче инфото е ама буквално замазано, нищо не се чете, логото на каналите също някакво размазано, и образа не е баш както трябва, някакъв промит, ама се преживява.
Та какво ми казаха да направя...да го отворя, на ТХО-то да бъзикам контраста с една отвертка. Понеже грам не разбирам, как мислите дали ще има някакво подобрение...или пък цялото ТХО ако сменя ще стане ли картината по-добра и на инфото и като цяло. Май това стоене 10 г.не се отразява добре!
Отговор: Телевизор Панасоник ТХ21СК1Р лош контраст, замазано
Кинескопът ти е изтощен. Каквото и да направиш, ще е временно.
Просто са те измамили. Особено, ако са ти го продали за повече от 30лв. в това състояние.
Нали се сещаш, че ако е бил изправен, нямаше да стои някъде неизползван и непродаден 10 години? И това е модел от 2005-6 някъде.
Да гледаш 21" ТВ от 3м си е направо изтезание
И от неползване ли се изтощава? 50 лв се набутах демек.
Телевизорът е бил е повреден преди това, естествено. Все пак е модел от началото на 2000-те години!
Последните произведени кинескопи на всички марки са с много ниско качество. Я изкарат 5 години нормална експлоатация, я не.
Посещение в сервиз - минимум 20-25лв. за диагностика. И ако е кинескопа, трябва да имат стенд за регенерацията му. Стига твоя да подлежи на такава, може и да има някакъв ефект. Но не е сигурно дали ще е желаният от теб. ТВ може да изкара около 1-2 години.
Другия вариант е увеличаване на отоплението на кинескопа, но това ще е максимум до 6м. И пак зависи от състоянието на кинескопа и ТВ като цяло. Отделно сигурно ще има електролитни кондензатори за смяна.
Ето ти сервизно ръководство, но ако нямаш познания и опит в областта на електрониката, по-добре не пипай. За да не стане играчка-плачка!
https://elektrotanya.com/panasonic_t.../download.html
valerko този телевизор според мен е работил без прекъсване в някоя кръчма 10 години .
Изтощаването на кинескопа се дължи на десетки хиляди часове работа .
Аз имам Panasonic TWIN TOP DOME TX-14-2FT работил 15 години 1996-2011 в кухня 25 000 часа по груби изчисления.
В момента е на вилата и работи доста прилично.
Gena_bs е прав ,просто не хвърляй излишни пари ,всичко ще е временнно.
valerko
Върни го и си поискай парите обратно.
Ниската яркост и слабата наситеност на цветовете показват, че кинескопът е изтощен - от натрупани часове работа.
Явно изгорях с 50 лв. Страшно доверие излъчваше бабката. Аз изглупях че не го пробвах преди да го купя. Живи здрави, благодаря на всички. Продава се за 20 лв, някой грамотен да го съживи.