Panasonic GT30 сигнал под подразбиране при включване
Здравейте, проблемът се изразява в това, че като включа плазмата винаги стартира на AV, макар че от настройките съм му задал TV, с сам модул съм и трябва при всяко включване ръчно да преминавам на Tv, което е досадно. Някой имали идея за тази своенравност на телевизора. И също искам да попитам за съвместими активни 3D oчила. Благодаря.
Отговор: Panasonic GT30 сигнал под подразбиране при включване
Не е своенравен телевизора ,просто така е настроен от предният собственик ,бил е с външен приемник през скарт.
Аз съм го правил с първи вход HDMI 1 за кабелна цифрова на Panasonic PV80 на вилата. Все пак внимавай и изпълни всичко както пише, а и не е лошо да прочетеш цялата тема " Плазмени телевизори Panasonic" или поне частта която те засяга.
3D очилата на Panasonic са съвместими и със Samsung поне при мен на ST60 така ,но не съм сигурен за първите 3D дали бяха унифицирани или май всеки си правеше по собствени стандарти,което значи ,за теб само Panasonic.
Това са настройките от Христослав в началото на темата "Плазмени телевизори Panasonic част 4"
Как да настроя телевизора така, че когато включа сателита/DVD,Blu-ray/, да се пуска автоматично и телевизора ?
Трябва да влезете в HOTEL MODE. Натиснeте "-/V" на телевизора и без да го пускате натиснете три пъти AV на дистанционното,след като влезете си избирете на кой вход да ви тръгва телевизора.
Само ,че при теб трябва да избереш TV!
Телевизорът е при мен откакто излезе на пазара, просто преди бях с приемник, сега съм с модул. Искаш да кажеш, че тази настройка трябва да се направи от сервизното меню, тъй като в потребителското меню я има тази настройка, с кой сигнал да тръгва при стартиране, но тв-то въобще не я зачита. Ще вляза в сервизното меню да видя дали има нещо по въпроса.
Впрочем, първоначално телевизорът стартираше в Тв мод, и точно от менюто бях настроил да стартира АВ, а сега не мога да го накарам пак да стартира с ТВ, това е странното, може би трябва да му върна заводските настройки, но не знам дали няма да загубя софтуерните актуализации, които съм му правил.
Това не е точно сервизното меню ,а хотелско и мисля ,че само от тук може да се смени тази настройка или да се върнат фабричните.
Всички ,които връщат фабрични настройки казват ,че версията на фърмуера не се променя.
Христослав може да ти каже със сигурност.
А ти нямаш ли 3D очила в комплекта?
Аз имам 1бр. Panasonic ,после си купих комплект 2бр. Samsung за 60лв.
Rakeem
Първо върни фабричните настройки и пробвай отново. Ако няма промяна, тогава го направи през хотелското меню.
Сега проверих и се оказа, че навремето съм правил настройки в хотел мод-а и там съм му задал да стартира с хдми-а, но как да помня, това е било преди 8г., и от тогава само си се наслаждавам на прекрасната картина, благодаря за насоките.
Относно очилата, да споделя, че си взех 2 чифта panasonic ty-ew3d3me и вчера за първи път гледах 3д на телевизор и впечатленията са уау, невероятен реализъм и много добро качество на изображението, не очаквах да е толкова добре, 2 часа не откъснахме очи от телевизора с приятелката ми, а тя обикновено заспива, направо не мога да разбера защо панасоник се отказаха от плазмите и 3д-то.