Страница 6 от 8 ПърваПърва ... 45678 ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 118
Like Tree52Одобрявам

Panasonic телевизори 2020 / (често задавани въпроси на първа страница)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017
    Мнения
    1,407
    #76

    Отговор: Panasonic телевизори 2020 / (често задавани въпроси на първа страница)

    Аз пък имам тв с Андроид от няколко години и никога не съм имал проблеми. Проблеми е имала жена ми и индианци като нея предполагам , които цъкат на дистанционното без пауза и си бъгват тв. Тв без андроид няма да си купя , освен ако не е за тоалетната. Ако Пана пуснат с андроид - може да се замисля за техен олед. Иначе, в някои области са № 1 , 4к блу-рей плеърите им са ненадминати в момента.
    tanatos и chorlavia харесват това.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #77

    Отговор: Panasonic телевизори 2020 / (често задавани въпроси на първа страница)

    моделът вече е по магазините
    https://www.technopolis.bg/bg/Televi...HX710E/p/16712
    някой ако има път, да поиска дистанционното и да го поразцъка
    HX700 - черен корпус
    HX710 - сребрист корпус

  4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #78

    Отговор: Panasonic телевизори 2020 / (често задавани въпроси на първа страница)

    Обясних на Робърт че внася стари модели, но той си знаеше своето..
    https://forum.blu-ray.com/showthread...=334996&page=2
    US video enthusiasts can now buy a small selection of Panasonic OLED TVs which are intended for client reference monitor use in Hollywood post-production facilities, after ValueElectronics.com secured an exclusive deal to supply these colour-accurate monitors to the consumer market, backed by warranty and nationwide shipping.
    kaloman и Neuromancer23 харесват това.

  5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #79

    Отговор: Panasonic телевизори 2020 / (често задавани въпроси на първа страница)

    Panasonic TX-75HX940E test
    https://hdtvpolska.com/panasonic-hx9...od/?showfull=1
    VA, 120Hz
    Kontrast ANSI 5000:1
    370 cd/m2
    средно dE: 0,9
    макс dE: 1,5
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 09-01-21 в 10:58.

  6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #80

    Отговор: Panasonic телевизори 2020 / (често задавани въпроси на първа страница)

    Модели телевизори Panasonic 2021

    Новите модели започват с буква J(JZ, JX), тъй като комбинацията "" се използва на английски като жаргон за различни значения, някои от тях доста груби.





    С изключение на JZ2000, всички модели Panasonic OELD ще се предлагат в размери 65, 55 и 48 инча.


    Както Panasonic JZ2000, така и JZ1500 ще получат панела Master HDR OLED Professional Edition.
    Отзивите на клиентите демонстрираха, че много фенове на OLED, които искат да се доберат до панела с по-висока яркост, вече са инвестирали значително в извънбордови звукови системи, така че не са склонни да дублират аудио функционалността, закупувайки водещите OLED на Panasonic. Това сега дава на потребителите допълнителни възможности при избора им за покупка.

    Новите OLED-модели Panasonic ще имат два 40 Gbps HDMI 2.1 входа, с поддръжка на 4K120 VRR ... но само при "половин вертикална разделителна способност" при стартиране. Този въпрос ще бъде разгледан по-късно през годината.



    Дизайн
    JZ2000



    Също като JZ2000, JZ1500 разполага с панелите Master HDR OLED Professional Edition на Panasonic, което осигурява по-ярко OLED изживяване. Преди това те бяха запазени от водещите комплекти на фирмата, но идеята е, че сега ще можете да се насладите на по-ярко HDR изпълнение, без да се налага да плащате допълнително за звука на JZ2000.


    JZ1500
    въртяща се основа

    JZ980
    Серията не е с въртяща се стойка, като предшественика си HZ980
    https://i.postimg.cc/SR4wRRZ7/980.jpg
    И 2 позиции за краката, както е на снимката и отместване и повдигнато за интегриране на звукова лента.
    https://www.homecinema-fr.com/forum/...s/image/196218


    Аудио



    Ново дистанционно.




    Gaming
    По време на виртуална презентация Panasonic измери 10,9 ms Input Lag за 60Hz и само 2,5 ms за 120Hz VRR и 9,4ms без VRR!
    на видеото - числото в червено от дясно.
    Поддръжка на HDMI 2.1 с променлива скорост на опресняване (VRR) и висока честота на кадрите (HFR) 120fps
    "По време на изпращането тези портове ще поддържат 4K вход, но в случай на 4K висока честота на кадрите и 4K@120Hz VRR, ще показват само половината от вертикалната разделителна способност. През 2021 г. ще пуснем актуализация на фърмуера, която ще възстанови пълната поддръжка за 4K висока честота на кадрите“, казаха от компанията. „В случай на 4K@120Hz VRR ще пуснем допълнително съобщение своевременно. Моля, обърнете внимание, че резолюции, различни от 4K@120Hz VRR, като Full HD и 4K@60Hz VRR, ще бъдат поддържани от момента на изпращане без проблем."
    Game Mode Extreme се състои от следните елементи:
    • Ниска латентност
    • Поддръжка на HDMI 2.1 с променлива скорост на опресняване (VRR) и висока честота на кадрите (HFR)
    • Специален режим на картината за игри („режим на игра“)
    • Поддържа HDMI Signal Power Link, което ще подобри изживяването и лекотата на използване Телевизори Panasonic с устройства, които не се поддържат от CEC, като стари телевизионни приемници или компютри.

    „Съвместимо с Gsync“ е само собственото име на Nvidia за „HDMI Forum VRR“, въпреки че Nvidia вече поддържа това с hdmi 2.0 от rtx / gtx16xx графични карти, докато AMD наистина трябва да използва текуща HDMI 2.1 графична карта.
    Поддръжката на FreeSync трябва да е важна само за по-старите графични карти на AMD, настоящите предлагат независимо от FreeSync (собствената реализация на HDMI VRR на AMD, която не съответства на спецификациите на hdmi 2.1), както и "HDMI Forum VRR".

    Какво геймърите определено трябва да следят, поддържа ли се HGIG?
    Единственото нещо, което трябва да се направи, е да се заобиколи вътрешното картографиране на телевизора, за да може конзолата да го поеме сама и тъй като HZ вече позволява режим на твърдо отрязване или деактивиране на картографирането на тонове, HGIG трябва да бъде напълно безпроблемен?
    Теоретично трябва да можете да го принудите, но всяка липса на обмен на данни, която трябва да предава HGIG способността на телевизора към конзолата, ще предотврати това и следователно опцията не е налична.
    От техническа гледна точка обаче при HZW HGIG вече трябва да е в състояние, тъй като HGIG не означава повече от деактивиране на картографирането на телевизионните тонове (вместо това, конзолата прави тоналното картографиране) и съответните стойности като пикова яркост / стойност на черното и т.н. може и трябва да се съхранява ръчно в HGIG менюто на конзолата.
    https://www.hgig.org/
    HGiG е иницииран от Microsoft и Sony през 2018 г. На официалния уебсайт обаче едно нещо е ясно веднага какво е HGiG z. Б. от HDR10, HDR10 + или Dolby Vision: HGiG не е стандарт! По-скоро те са доброволни добри практики. Това означава, че HGiG издава необвързващи насоки за своите партньори като помощ. Също така няма режим на изображение "HGiG", както често се погрешно приема. Въпреки това някои телевизори вече поддържат активирането като вид функция.
    HGIG е група за споделяне на най-добри практики сред индустрията за дисплей и игри.
    HGIG не е орган по стандартизация.
    HGIG не лицензира / налага никакви технологии на никое лице.
    HGIG няма програма за сертифициране.
    HGiG вече е внедрен от страна на Panasonic. Ако изключите вътрешното картографиране на тонове , конзолата може и трябва да поеме тази дейност. За целта тя търси чрез HDMI сигнала, от който се контролира мониторът, сравнява го с базата данни HGiG и след това използва (надявам се) правилното тонално картографиране.
    Също така мога да си представя, че можете също да изберете съответния телевизор във всяко меню на конзолата, ако идентификаторът на телевизора не може да бъде интерпретиран правилно.

    По отношение на режима на режисьора на филми, Panasonic добави оригиналния си „Интелигентен сензор“, който динамично регулира картината въз основа на нивата на околната светлина.




    OLED панел
    Нов, по-ехфективен панел в серии JZ2000, JZ1500(с изключение на 48" версии) останалите серии са с панели генерация от 2019 година.
    https://www.avmagazine.it/news/4K/ce...-21_16271.html
    Средната и максимална светлинна мощност на новия JZ2000 е същата като серията HZ2000 и е на абсолютния връх за технологията AMOLED. По време на събитието беше измерена яркостта на реално изображение (с APL вероятно около 15%), със спектрометър Conica Minolta CS2000 и със стойност 820 NIT , следователно в съответствие с телевизорите от серията HZ2000. За сравнение, конкурентен AMOLED телевизор спира на по-малко от 740 NIT.
    План графика на LG Display
    [ICEL 2018] What are the future challenges for LG Display to improve OLED TV performance? ⋆ OLED
    https://www.avsforum.com/attachments...3-jpg.2469874/
    https://cynora.com/technology-and-pr...cybluebooster/
    Според виртуалната пресконференция LGD е казал, че е говорил за 550nits при APL 25% и 185nits при APL 100%. Ако BT2020 сега също бъде изпълнен с 90%, това би било много по-голямата новина.

    Подробностите за работата на новите панели не са съобщени официално от LG или от многобройните производители на трети страни, които използват OLED панели. Първата информация за направените промени сега идва от консултантите за веригата за доставки на дисплеи (DSCC) и изпълнителния директор на UBI Research .

    В канала на YouTube на Nanosys , компанията, която е най-активна в разработването на материали с квантови точки, Брайън Бъркли (бивш президент на Обществото за информационно показване) говори за новините, обявени на CES 2021 с Боб О'Брайън , съосновател и президент на DSCC. Една от засегнатите теми беше пристигането на OLED evo панелите: по-специално беше обсъдено дали тази новост може да се определи като еволюция или революция. За да обясни какво се е променило, О'Брайън показа схема, илюстрираща структурата на новите бели OLED панели (взета от тримесечния отчет AMOLED за материали на DSCC).

    Пикселите се състоят от това, което бихме могли да определим като стек, съставен от множество слоеве. В предишни версии, WRGB OLED на LG са използвали двоен субстрат със сини емитери (разположени към двата края, отгоре и отдолу) и други по-вътрешни субстрати с органични червени и жълти / зелени емитери. Причината, поради която синьото се е удвоило, е свързана с естеството на органичните материали, необходими за постигане на този цвят. Сините OLED излъчватели са известни с по-малка ефективност и са склонни да стареят по-рано; за да компенсира тези ефекти, LG Display избра двоен субстрат от сини излъчватели.

    Първото от нововъведенията на OLED evo панелите се състои в добавянето на трети субстрат със зелени излъчватели, поставени между двата сини излъчвателя. Следователно зеленото се съчетава с червено и жълто / зелено, устройство, предназначено да увеличи яркостта на телевизорите и вероятно също така да разшири покритието на цветните пространства. Другата новост вместо това е присъща на органичните материали, използвани за гореспоменатите сини емитери.
    Тук влиза в действие информацията, предоставена от Choong-Hoon Lee , главен изпълнителен директор на UBI Research, компания, която извършва пазарни проучвания и предоставя съвети . По време на интервю за корейския вестник The Elec , главният изпълнителен директор обясни, че LG Display е сменил доставчика на материали от Idemitsu Kosan на DuPont , компания, която отдавна е активна в сектора, която също работи от години по производството на OLED с мастилено-струен печат .

    Сините OLED излъчватели на DuPont заместват водорода с деутерий(изотоп на водорода), елемент, който носи много важни предимства.
    Deuterium substitution blue, will be next generation blue materials? ⋆ OLED
    Сините емитери с деутерий са много по-ефективни от тези на базата на водород . В случай на OLED телевизионен панел тази функция се превръща в двойна възможност:
    - Приложете по-малко ток, за да осигурите същото ниво на осветеност, като удължите живота на панелите.
    - Приложете повече ток, за да увеличите яркостта, без да се засяга живота на панела.

    https://www.researchgate.net/publica...mitting_diodes
    Също така много интересен е абзацът за новите сини емитери с деутерий. Според патент, въпреки 20% по-добра ефективност, полуживотът в сравнение с други емитери може да се увеличи с 5 пъти.

    LG Display избра втората опция, изключена преди това именно поради по-ниската ефективност на материалите. За да се увеличи пикът на яркост, всъщност е необходимо да се достави повече енергия на панела, но този процес, като произвежда топлина, неизбежно води до по-бързо стареене и в крайна сметка до по-кратък живот на панелите. Поради тази причина яркостта на OLED телевизорите не се е променила много през последните няколко години, с изключение на Panasonic от най-висок клас, продукти, които не е изненадващо, оборудвани с по-сложна система за разсейване на топлината.

    Press Release - Press Center | LG Display
    Типът на старото поколение емитери ще продължи до 2022 г. и продължава да формира основата за" OLED на класическите серии "като серии 1500, 1000, но като втората по-ниска ценова лента в общата гама за OLED
    ... докато новата премиум линия с новите излъчватели ще бъде постепенно разширена до другите размери от 2022 г.

    Разработването на още по-ефективни WOLED панели ще бъде отразено главно в следните аспекти / цели:
    - По-ниска консумация, за да може да се поддържат настоящи и бъдещи екологични / законови изисквания за поддържане на тази технология за определен период от време.
    - Повишена пригодност за дневна светлина, ако това действително се изисква, или за да може да се разшири допълнително пазарните дялове в техническата конкурентна среда .
    -Още повечеПовишаване на защитата на панела с приблизително същото изискване за максимална яркост, както преди в общата площ на панела.

    https://www.theenergylabel.eu/bg
    https://www.label2020.eu/the-new-lab...onic-displays/
    https://ec.europa.eu/commission/pres...l/bg/ip_21_818
    https://ec.europa.eu/info/energy-cli...nergy-label_en
    https://eur-lex.europa.eu/legal-cont...from=EN#tocId1
    https://ec.europa.eu/info/energy-cli...televisions_en

    Заради гонитбата на по-високи енергийни оценки на етикета, миналогодишният HZ2000 получи оценка A, но намалиха осветеността на панела му спрямо тази на GZ2000 (с оценка B).

    Колко ще се увеличи пикът на яркост, предлаган от OLED evo? Говори се за увеличение с около 20% в сравнение с предишното поколение. Главният изпълнителен директор на UBI Research приема за референция 800 cd/m2, които всъщност могат да бъдат открити на различни модели от последните години при определени условия (след калибриране и с най-точните методи средната стойност е по-близо до 700 cd/m2). Следователно се изчислява, че най-напредналото поколение панели може да достигне около 1000 cd/m2 - нита . Ако вземем предвид постиженията, постигнати от Panasonic с сериите GZ2000 и HZ2000 и съберем ползите, свързани с промените, които сме илюстрирали, можем да кажем, че прогнозата не изглежда нереална.
    https://www.avsforum.com/threads/ole...81125/page-839

    С 1000nits OLED, картирането на картината за филми от 1000nits е напълно елиминирано. Благодарение на самосветещите пиксели, HDR след това се показва почти 1:1, както на мастеринг OLED. Без директно сравнение никой няма да забележи това с нормален OLED телевизор (особено не, ако след това филмът е овладян само за 600nits).
    Нашите очи просто по-трудно различават светли детайли, отколкото тъмни детайли. Скокът от 1000 на 3000 нита в крайна сметка също не е огромен. 3000nits не са 3 пъти по-ярки във възприятието. Двойната яркост от 1000 нита е приблизително 10 000 нита.

    Средната основна яркост за HDR е вероятно 150-200nits (SDR 100nits). Това също показва, че HDR не е предназначен за светли помещения с високи стойности на APL. За да можете да смесвате и оценявате перфектно цветовете, тъмната стая трябва да е без остатъчна и чужда светлина. Това е единственият начин да бъдете сигурни, че смесеният резултат (особено цветният дисплей) може да бъде възпроизведен на други устройства при сравними условия.

    Panasonic няма по-добро ABL поведение, а също така няма по-ярко бяло на цял екран от останалите OLED телевизори и няма по-висока яркост на цветовете. Panasonic контролира пиковата яркост само чрез белия субпиксел.
    Само поведението на ABL определя колко ярко изглежда телевизорът в ежедневня телевизия. Високата HDR пикова яркост не помага и променливата ABL крива, която позволява може би 450nits в пика, но пада рязко под APL 25%, също е доста контрапродуктивна.

    Според журналиста на белгийското списание FWD, формата на пикселите на 65 "G1 не се е променила от предходната година .:
    https://twitter.com/ericbeeckmans/st...851611142?s=20
    Както вече споменах, това също не е необходимо и в плана на пода не виждате непременно по-дебел OLED стек, например. Промяната се извършва във височината в среза или в самия емитер.
    Измерванията на цвета и яркостта, както и консумацията на енергия са най-решаващите фактори за определяне на разликите.

    Проблемът е, че кинаджиите снимат филми за кино(гледане на тъмно), а игралните филми и дневната светлина просто не се разбират -> отраженията в тъмните сцени са много по-голям проблем от липсата на яркост. Филмите се смесват по-тъмно от телевизионните програми на живо и детските програми. По-яркият телевизор не помага (в резултат на това тъмните области на изображението не са по-ярки), а уж страхотният филтър на Samsung подобрява контраст и води до дъгови отражения от източници на светлина. С полугланцовия панел на Samsung черното вече не е черно дори през деня.
    Имаше и някой тук, който току-що се е отказал от своя телевизор Samsung заради неприятни отражения и се е върнал към OLED, който уж трябва да отразява толкова силно, въпреки че имат най-добрия филтър за дневна светлина, който също получава наситено черно през деня. В крайна сметка той се разбра по-добре с отраженията с OLED, отколкото с тези с филтрите на Samsung. Вижте също измерванията от rtings, вместо извлечения от рекламни сайтове.

    Всекидневната телевизия е по-скоро разпознаване и консумиране на съдържанието, отколкото просто наслаждаване на филм. Трябва да решите кое е важно за вас.
    Със сигурност нямате нужда от скъп телевизор за ежедневието и децата.
    OLED е повече от просто по-добро черно. Ъглите на видимост (колкото по-голямо е изображението и колкото по-малко е разстоянието на седалката, толкова по-голям е проблемът, дори когато се гледа отпред), осветеността на изображението, времето за реакция без размазване, по-точното възпроизвеждане на филма и цветовете без излишно синьо са основните предимства пред LCD. Това е просто по-модерната технология.
    Между другото, 10000nits е само два пъти повече от яркостта от 1000nits. Заблудата за яркост е абсолютно преувеличена.

    По-ефективният OLED панел също означава по-ниска консумация на енергия със същата яркост, както и още по-малък риск от отпечатване на постоянни изображения. По-добрата основна яркост с по-добро бяло пълно изображение може от своя страна да се използва и за компенсация на BFI. По този начин, въпреки вмъкнатите тъмни фази за най-висока рязкост на движещото се изображение спрямо ефекта на вземане на проби и задържане (нещо, което намирам за важно за ежедневната телевизия), евентуално можете да гледате със същата яркост, както при предишните модели, без активирана BFI схема.

    При HDR не се предвижда големи площи да достигнат над 235 нита. Това всъщност трябва да бъде само 10% от пропорциите на изображението. Прословутият максимум от 235 cd / m² за площи> 10% може да се намери само в добре познатото видео , но не и в нито един документ от EBU, ITU или SMPTE . Може би това е „просто“ назована „най-добра практика“ за създаване на медии в студиото от няколко професионалисти и нищо повече.

    Добре известният максимум от 100 cd / m² за „дифузно бяло“ е включен само в по-старите версии на документите на стандартите и вече не се споменава конкретно в по-късните актуализирани версии.

    Това отчасти трябва да обясни защо MaxFALL (Максимално средно ниво на осветеност на кадъра) се покачва в медиите напоследък. Изглежда, че студията вече са по-смели.

    Разликата в цената между 65 и 77", се дължи на броя на 77-инчовите панели, които LG Display може да изреже в майчин панел от поколение 8,5 от 2500 mm x 2200 mm с възможно най-малка загуба .
    Ето например в ляво - поколение 8,5 от настоящите плочи mother glass, fj които можем да изрежем или 6 плочи от 55 ", или само 3 от 65", а вдясно бъдещото поколение 10+ с размери 3370 mm x 2940 mm, таблиците също дават печалбата на m2, с цена от 196 $ в момента и 234 $ със следващото поколение 10+



    HDR
    Dolby Vision все още е по-добър от този на конкурентите, но DV калибрирането на Panasonic е официално декларирано (само на върховете). Но това е направено зле, все още не работи. "Наборът от принципи за калибриране" от самия Panasonic изостава технологично от това, което може да се получи на LG.

    Dolby Vision IQ е усъвършенствана версия на вече забележителния Dolby Vision , към днешна дата най-доброто решение при наличието на видео сигнал UHD резолюция с HDR с динамични метаданни, с потенциално най-ефективното управление на цветовете досега. HDR (High Dynamic Range) означава по-голям брой цветови нюанси и хроматична ширина, повече място за ярки, но и по-тъмни елементи, по-добър контраст и по- малко по-малко динамична компресия от SDR .

    Всичко е въпрос на дълбочина на цвета и брой битове за всеки от трите основни цветни компонента и техните нюанси: червен, зелен и син. При 8 бита той се движи на 256 нива (256 х 256 х 256) и следователно не повече от 16,7 милиона нюанса , това поне на теория. В действителност силата на звука е по-ниска, като нивото на черното е 16 и нивото на бялото е 235. И в този контекст ние винаги сме разсъждавали в Full HD, което първо на физически Blu-ray дискове, а след това с поточно предаване винаги са работили в цветовото пространство, известно като REC.709. Истинско предизвикателство за всеки техник и видеокодер да постигне резултат, при който да маскира границите, предизвикани от цветовите нюанси, без да се разкрива пред човешкото око.

    С появата на UHD дълбочината на цветовете премина от 8 до 10 бита , като информацията за всеки хроматичен компонент беше от 256 до 1024 (1024 х 1024 х 1024), като по този начин се повиши до 1,07 милиарда нюанса . Забележителен резултат , стига да имате истински 10-битов панел (по-малко за по-евтиния 8 + FRC), който управлява не само HDR-10, но и HDR-10 + и Dolby Vision, и двете с динамични метаданни. Искайки да го опростим , метаданните не са нищо повече от поредица (основна) информация, която придружава изображението, интерпретиран от телевизионния екран, за да предложи по-висока хроматична точност от 8-битов видео сигнал, като по този начин се доближава до оригиналното съдържание.

    HDR-10, който е най-често срещаният и е включен в материали с UHD резолюция, е статични метаданни, тоест приемането на изображението като еталон с яркост (количество светлина, което достига окото от светлинен източник, измерено в cd / m2 - кандели квадратен метър) по-висок само веднъж за цялата програма . Вместо това HDR-10 + и Dolby Vision съобщават тази информация при всяка значителна промяна на сцената , по-динамично и дори по-вярно на оригинала. В HDR-10 +, обаче, продължава да се мисли при 10 бита за цвят (с максимална яркост управлява между 1000 и 4000 сс / т2), докато с Dolby Vision тя отива до 12 битаза едноцветен канал и следователно от 1024 се повишава до 4096 (4096 x 4096 x 4096), следователно 68,7 милиарда теоретични цвята и максимална яркост, която преминава от 4000 до 10 000 cd / m2 , въпреки че в момента няма хардуер в обращение способни да показват подобни нива.

    От само себе си се разбира, че колкото по-чувствителен е телевизорът в този смисъл, толкова по-голяма е хроматичната наситеност и контраст , с ниво на вярност, при което OLED в момента предлага най-малък брой компромиси. Ако Dolby Vision е в състояние да предложи възможно най-добрата динамика, при условие че се третира в еднакво точна степен в процеса на овладяване на видеоматериала, той не е освободен от ограничения, които биха могли да окажат значително въздействие върху телевизията, което не е така да се запознае с условията на околната светлина, в които се намира заедно със зрителите.

    Това поне до момента, в който Dolby Vision IQ пое в началото на 2020 г. , който освен маркетинговите лозунги, насочени към привличане на вниманието на ентусиаста, може да предложи много същност. В този смисъл усилията на Dolby, както и на телевизионните продуценти, които веднага приеха идеята, се концентрираха върху динамичното изравняване на изображението на Dolby Vision, използвайки светлинните сензори, налични в шасито .

    Тъй като едно е адаптацията и настройката на видеопредаването по силата на метаданните, а друго, когато сигналът преминава през панела, може би ще разпръсне характеристиките му поради лошите условия на осветление на околната среда . Количеството светлина, което по време на гледане може да варира дори няколко пъти и именно тук се намесва Dolby Vision IQ, което в допълнение към интерпретирането на динамичните метаданни ги съотнася с това, което се получава от сензора за яркост, присъстващ в телевизора, с автоматично адаптиране към към интензивността на външната светлина, всеки път има вариация. Веднъж активиран, Dolby Vision IQ действа с възможно най-добрата настройка, дори когато стаята е потопена в пълен мрак.

    https://www.isolapse.com/true-10-bit...he-difference/

    Perceptual Signal Coding for More Efficient Usage of Bit Codes
    https://pdfs.semanticscholar.org/e94...f23ab99cb3.pdf

    - Tones per channel per pixel Total possible tones
    8 bit 256 16777216
    8 bit + FRC 256 1073......
    10 bit 1.024 1073741824
    12 bit 4.096 68719476736
    14 bit 16.384 4398046511104
    16 bit 65.536 281474976710656



    My Home Screen 6.0, най-новата версия на операционната система Smart TV на Panasonic.
    Удобството за ползване на новата версия е значително подобрено, според Panasonic. С My Scenery можете да изберете селекция от успокояващи изображения и видеоклипове или да зададете свои собствени, в съответствие с тяхното настроение или времето на деня. С новата функция On Timer можете да зададете време, когато телевизорът се включва автоматично. Можете също така предварително да изберете любим канал или да посочите кой HDMI вход искате да покажете.


    Dual Bluetooth Connection“ (позволява на телевизора да предава звук едновременно на две отделни Bluetooth устройства).
    Например, децата могат едновременно да гледат филм със слушалки, без родителите да чуват звука на филма.
    Когато към телевизора е свързано Bluetooth устройство, е възможно изходният Bluetooth аудио сигнал да не бъде синхронизиран (т.е. да се забави) спрямо изображенията на екрана. Това не е дефект на телевизора или устройството. Времето на забавяне се различава според устройството


    Друга нова функция е „HDMI Signal Power Link“. което позволява автоматично включване от режим на готовност и превключване на входа, дори за устройства, които не са съвместими с HDMI CEC, например компютри.
    https://www.avcesar.com/actu/id-3278...e-extreme.html


    За Дисни +
    Panasonic води активни дискусии с Дисни


    PVR - тази функция изисква твърд диск с USB или флаш устройство с капацитет от най-малко 160 ГБ.


    Нов процесор на MediaTek MT9950
    https://www.mediatek.com/products/digitalTv/s900-mt9950
    https://developer.arm.com/ip-product...ssors/cortex-a

    https://www.lightspace.lightillusion.com/uhdtv.html


    За първи път телевизорите на Panasonic също ще поддържат AV1 видео декодиране AV1 е подкрепен от Amazon, Apple, Facebook, Google, IBM, Intel, Microsoft, Mozilla и Netflix и други. Това не изисква роялти и е с 20-40% по-ефективно от HEVC, в зависимост от това, когото питате.

    Panasonic TV 2021
    -- UHD OLED UHD LCD
    Series JZ2000
    (premium oled)
    JZ1500 JZ1000
    (standard oled)
    JZ980
    (entry oled)
    JX940
    (premium lcd)
    JX850
    (standard lcd)
    JX800
    Diagonal size 55, 65" 48, 55, 65" 48, 55, 65" 48, 55, 65" 49, 55, 65, 75" 40, 50, 58, 65" 40, 50, 58, 65"
    Diagonal size JZ2000E (EU)
    JZ2000B (UK)
    JZW2004 (De)
    JZC2004 (Sch)
    JZ1500E (EU)
    JZ1500B (UK)
    JZC1505 (Sch)
    JZT1506 ()
    JZF1507 ()
    JZN1508 ()
    JZX1509 ()
    JZ1000E (EU)
    JZ1000B (UK)
    JZW1004 ()
    JZC1004 (Sch)
    JZR1000 ()
    JZ980
    JZW980
    JZR980
    -- -- --
    Resolution
    Panel manifacturer
    Panel type
    Panel bits of color
    Frequency of display
    Black Frame Insertion
    Luminocity (Brightness)
    Colour Space DCI-P3
    Colour Space Rec.2020
    Motion Estimation Motion Compensation

    ISF Mode
    CalMAN Ready calibration

    Dolby Vision IQ
    HDR10+ Adaptive
    Auto AI for Picture

    Picture Mode
    Auto AI/
    Dynamic
    Normal
    Cinema
    True Cinema
    FilmMaker Mode
    Custom
    Professional Photo
    Professional1 (isfccc)
    Professional2 (isfccc)
    Sport/Game
    DolbyVision (Vivid/IQ/Dark)
    Netflix Calibrated Mode

    HDR10
    HDR10+
    HLG
    Dolby Vision
    HLG Photo

    Game Mode
    Input Lag

    Dolby Atmos
    Audio system
    Center, Left, Right
    Up
    Surround
    Subwoofer
    Surround
    Auto AI For Sound
    Dual Bluetooth Connection

    Sound Mode
    Auto AI
    Standard
    Music
    Speech
    Stadium
    User

    Operation System
    my Scenery
    Google Assistant
    Works with Google Assistant
    Works with Alexa
    Panasonic TV Remote 3 App (swipe & share)
    Home Network   
    IP Home Control
    In-House TV Streaming (SATIP/DVB-IP)
    Web Browser
    Easy Mirroring/Chromecast built-in
    Media Player

    Tuner
    PVR
    Timeshift
    EPG
    Teletext
    Swipe & Share
    Easy Mirroring
    TV Anywhere
    In-House TV Streaming
    HbbTV:
    2T PIP / PAP / PAT

    Wi-Fi certified
    Bluetooth profile:
    HID (свързаност на мишка/клавиатура)
    HOGP (с у-во с ниско потребление на енергия)
    A2DP (стерео аудио: In Single / Out Dual)
    Bluetooth Audio Link

    2x CI+ 1.4, ECP
    USB ports
    Headset Out (Subwoofer connection)
    Optical Out
    Ethernet RJ-45

    HDMI ports version
    HDCP
    4K HFR
    VRR
    ALLM
    eARC
    ARC
    AMD FreeSynk Premium
    HDMI-CEC (HDAVI control)
    HDMI Signal Power Link

    SoC;
    CPU Type:
    CPU Bit:
    Max CPU Frequency:
    GPU Type:
    Max GPU Frequency:
    Memory:
    Memory Frequency:
    RAM:
    ROM:

    Design
    55"- HxWxD mm
    65"- HxWxD mm
    3840x2160 pixels
    LG Display
    AM-OLED, WRGB (Gen. 2020)
    10-bits (30-bits per pixel)
    40-120Hz
    Yes
    1000 cd/m ?
    98%
    -
    Smooth Motion Drive Pro

    Yes
    Yes

    Yes
    Yes
    Yes

    Picture Mode
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes

    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes

    Extreme
    -ms

    Yes - sound system
    3.2.2 Technics / 7.1 Ch, 125W
    3x 15W
    2x 15W
    2x 15W
    1x 20W
    360 ° SoundScape Pro
    Yes
    Yes (2 external audio devices)

    Sound Mode
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes

    My Home Screen 6.0
    Yes
    Yes via Google Home
    Yes
    Yes via Echo
    Yes
    Yes (Server / Client)
    Yes
    Yes
    Yes Vewd (Opera)
    Yes
    Yes

    2x DVB-T/T2/C/S/S2
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes (client / server)
    v 2.0.2
    2T - / PAP / PAT

    Wi-Fi 5 - 802.11 ac
    Bluetooth profile:
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes

    2x CI+ 1.4, ECP
    3x USB (1x 3.0 / 2x 2.0)
    1x
    1x
    1x

    2x 2.1a(40Gbps) / 2x 2.0b
    2.3
    Yes (HDMI 1, 2)
    Yes (HDMI 1, 2)
    Yes (HDMI 1, 2, 3, 4)
    Yes (HDMI 2)
    Yes
    Yes (HDMI 1, 2)
    Yes
    Yes

    Mediatek MT9950
    4 x ARM Cortex A-73
    64-bit
    1.8GHz
    ARM Mali
    ?
    ?
    ? Hz
    ? GB
    ? GB

    Swivel Design
    -
    55"- 1227mm/786mm/350mm
    65"- 1448mm/910mm/350mm
    3840x2160 pixels
    LG Display
    AM-OLED, WRGB (Gen. 2020)
    10-bits (30-bits per pixel)
    40-120Hz
    Yes
    1000 cd/m ?
    98%
    -
    Smooth Motion Drive Pro

    Yes
    Yes

    Yes
    Yes
    Yes

    Picture Mode
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes

    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes

    Extreme
    -ms

    Yes
    Technics / 2.1Ch, 50W
    -x W
    -x W
    -x W
    -x W
    360 ° SoundScape
    Yes
    Yes (2 external audio devices)

    Sound Mode
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes

    My Home Screen 6.0
    Yes
    Yes via Google Home
    Yes
    Yes via Echo
    Yes
    Yes (Server / Client)
    Yes
    Yes
    Yes Vewd (Opera)
    Yes
    Yes

    2x DVB-T/T2/C/S/S2
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes (client / server)
    v 2.0.2
    2T - / PAP / PAT

    Wi-Fi 5 - 802.11 ac
    Bluetooth profile:
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes

    2x CI+ 1.4, ECP
    3x USB (1x 3.0 / 2x 2.0)
    1x
    1x
    1x

    2x 2.1a(40Gbps) / 2x 2.0b
    2.3
    Yes (HDMI 1, 2)
    Yes (HDMI 1, 2)
    Yes (HDMI 1, 2, 3, 4)
    Yes (HDMI 2)
    Yes
    Yes (HDMI 1, 2)
    Yes
    Yes

    Mediatek MT9950
    4 x ARM Cortex A-73
    64-bit
    1.8GHz
    ARM Mali
    ?
    ?
    ? Hz
    ? GB
    ? GB

    - Design
    48"-
    55"- -mm/mm/-mm
    65"- -mm/mm/-mm
    3840x2160 pixels
    LG Display
    AM-OLED, WRGB (Gen. 2019)
    10-bits (30-bits per pixel)
    40-120Hz
    Yes
    800 cd/m ?
    98%
    -
    Smooth Motion Drive Pro

    Yes
    Yes

    Yes
    Yes
    Yes

    Picture Mode
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes

    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes

    Extreme
    -ms

    Yes
    2.0Ch, 30W
    -x W
    -x W
    -x W
    -x W
    360 ° SoundScape
    Yes
    Yes (2 external audio devices)

    Sound Mode
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes

    My Home Screen 6.0
    Yes
    Yes via Google Home
    Yes
    Yes via Echo
    Yes
    Yes (Server / Client)
    Yes
    Yes
    Yes Vewd (Opera)
    Yes
    Yes

    2x DVB-T/T2/C/S/S2
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes (client / server)
    v 2.0.2
    2T - / PAP / PAT

    Wi-Fi 5 - 802.11 ac
    Bluetooth profile:
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes

    2x CI+ 1.4, ECP
    3x USB (1x 3.0 / 2x 2.0)
    1x
    1x
    1x

    2x 2.1a(40Gbps) / 2x 2.0b
    2.3
    Yes (HDMI 1, 2)
    Yes (HDMI 1, 2)
    Yes (HDMI 1, 2, 3, 4)
    Yes (HDMI 2)
    Yes
    Yes (HDMI 1, 2)
    Yes
    Yes

    Mediatek MT9950
    4 x ARM Cortex A-73
    64-bit
    1.8GHz
    ARM Mali
    ?
    ?
    ? Hz
    ? GB
    ? GB

    - Design
    48"-
    55"- -mm/mm/-mm
    65"- -mm/mm/-mm
    3840x2160 pixels
    LG Display
    AM-OLED, WRGB (Gen. 2019)
    10-bits (30-bits per pixel)
    40-120Hz
    Yes
    800 cd/m ??
    98%
    -
    Smooth Motion Drive Pro

    Yes
    Yes

    Yes
    Yes
    Yes

    Picture Mode
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes

    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes

    Extreme
    -ms

    Yes
    2.0Ch, 30W
    -x W
    -x W
    -x W
    -x W
    360 ° SoundScape
    Yes
    Yes (2 external audio devices)

    Sound Mode
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes

    My Home Screen 6.0
    Yes
    Yes via Google Home
    Yes
    Yes via Echo
    Yes
    Yes (Server / Client)
    Yes
    Yes
    Yes Vewd (Opera)
    Yes
    Yes

    2x DVB-T/T2/C/S/S2
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes (client / server)
    v 2.0.2
    2T - / PAP / PAT

    Wi-Fi 5 - 802.11 ac
    Bluetooth profile:
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes

    2x CI+ 1.4, ECP
    3x USB (1x 3.0 / 2x 2.0)
    1x
    1x
    1x

    2x 2.1a(40Gbps0 / 2x 2.0b
    2.3
    Yes (HDMI 1, 2)
    Yes (HDMI 1, 2)
    Yes (HDMI 1, 2, 3, 4)
    Yes (HDMI 2)
    Yes
    Yes (HDMI 1, 2)
    Yes
    Yes

    Mediatek MT9950
    4 x ARM Cortex A-73
    64-bit
    1.8GHz
    ARM Mali
    ?
    ?
    ? Hz
    ? GB
    ? GB

    - Design
    48 -
    55"- -mm/mm/-mm
    65"- -mm/mm/-mm
    3840x2160 pixels
    -
    IPS
    8-bits+FRC (30-bits per pixel)
    40-120Hz
    Yes
    - cd/m ??
    -%
    -
    Smooth Motion Drive Pro

    Yes
    Yes

    Yes
    Yes
    Yes

    Picture Mode
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes

    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes

    Extreme
    -ms

    Yes
    2.0Ch, 30W
    -x W
    -x W
    -x W
    -x W
    360 ° SoundScape
    Yes
    Yes (2 external audio devices)

    Sound Mode
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes

    My Home Screen 6.0
    Yes
    Yes via Google Home
    Yes
    Yes via Echo
    Yes
    Yes (Server / Client)
    Yes
    Yes
    Yes Vewd (Opera)
    Yes
    Yes

    2x DVB-T/T2/C/S/S2
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes (client / server)
    v 2.0.2
    2T - / PAP / PAT

    Wi-Fi 5 - 802.11 ac
    Bluetooth profile:
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes

    2x CI+ 1.4, ECP
    3x USB (1x 3.0 / 2x 2.0)
    1x
    1x
    1x

    2x 2.1a / 2x 2.0b
    2.3
    Yes (HDMI 1, 2)
    Yes (HDMI 1, 2)
    Yes (HDMI 1, 2, 3, 4)
    Yes (HDMI 2)
    Yes
    Yes (HDMI 1, 2)
    Yes
    Yes

    Mediatek MT9950
    4 x ARM Cortex A-73
    64-bit
    1.8GHz
    ARM Mali
    ?
    ?
    ? Hz
    ? GB
    ? GB

    - Design
    49"-
    55"- -mm/mm/-mm
    65"- -mm/mm/-mm
    75"-
    3840x2160 pixels
    -
    MVA
    8-bits+FRC (30-bits per pixel)
    50/60Hz
    Yes
    - cd/m ??
    -%
    -
    Smooth Motion Drive Pro

    Yes
    Yes

    -
    Yes
    Yes

    Picture Mode
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes

    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes

    -
    -ms

    Yes
    2.0Ch, 20W
    -x W
    -x W
    -x W
    -x W
    360 ° SoundScape
    Yes
    Yes (2 external audio devices)

    Sound Mode
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes

    My Home Screen 6.0
    Yes
    Yes via Google Home
    Yes
    Yes via Echo
    Yes
    Yes (Server / Client)
    Yes
    Yes
    Yes Vewd (Opera)
    Yes
    Yes

    DVB-T/T2/C/S/S2
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes (client / server)
    v 2.0.2
    1T - / PAP / PAT

    Wi-Fi 5 - 802.11 ac
    Bluetooth profile:
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes

    1x CI+ 1.4, ECP
    2x USB (1x 3.0 / 1x 2.0)
    1x
    1x
    1x

    3x 2.0b
    2.3
    No
    No
    Yes (HDMI 1, 2, 3)
    Yes (HDMI 2)
    Yes
    No
    Yes
    Yes

    Mediatek MT
    4 x ARM Cortex A-
    64-bit
    -GHz
    ARM Mali
    ?
    ?
    ? Hz
    ? GB
    ? GB

    - Design
    40"-
    50"-
    58"- -mm/mm/-mm
    65"- -mm/mm/-mm
    3840x2160 pixels
    -
    MVA
    8-bits+FRC (30-bits per pixel)
    50/60Hz
    Yes
    - cd/m ??
    -%
    -
    Smooth Motion Drive Pro

    Yes
    Yes

    -
    -
    -

    Picture Mode
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes

    Yes
    Yes
    Yes
    -
    Yes

    -
    -ms

    Yes
    2.0Ch, 20W
    -x W
    -x W
    -x W
    -x W
    360 ° SoundScape
    Yes
    Yes (2 external audio devices)

    Sound Mode
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes

    Android TV
    Yes
    Yes via Google Home
    Yes
    Yes via Echo
    Yes
    Yes (Server / Client)
    Yes
    Yes
    Yes Vewd (Opera)
    Yes
    Yes

    DVB-T/T2/C/S/S2
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes (client / server)
    v 2.0.2
    1T - / PAP / PAT

    Wi-Fi 5 - 802.11 ac
    Bluetooth profile:
    Yes
    Yes
    Yes
    Yes

    1x CI+ 1.4, ECP
    2x USB (1x 3.0 / 1x 2.0)
    1x
    1x
    1x

    3x 2.0b
    2.3
    No
    No
    Yes (HDMI 1, 2, 3)
    Yes (HDMI 2)
    Yes
    No
    Yes
    Yes

    Mediatek MT
    4 x ARM Cortex A-
    64-bit
    -GHz
    ARM Mali
    ?
    ?
    ? Hz
    ? GB
    ? GB

    - Design
    40"-
    50"-
    58"- -mm/mm/-mm
    65"- -mm/mm/-mm


    Таблица с използваните типове матрици по модели.

    Panasonic 40" 42" 43" 48" 50" 55" 58" 60" 65" 70" 75" 77" 82" 85" 88"
    OLED 2000 AM-OLED 10-bit AM-OLED 10-bit
    OLED 1500 AM-OLED 10-bit AM-OLED 10-bit
    OLED 1000 AM-OLED 10-bit AM-OLED 10-bit AM-OLED 10-bit
    OLED 980 AM-OLED 10-bit AM-OLED 10-bit AM-OLED 10-bit
    LCD 940
    LCD 850
    LCD 800
    LCD 700
    LCD 60




    Таблица с версиите HDMI портове и поддържаните от тях функции.

    Пълната HDMI 2.1 честотна лента 48Gbps се отнася до Croma Subsampling 4: 4: 4 4K @ 120 в 12bit.
    VRR: only after a future firmware upgrade!
    HDMI ports support HDCP 2.3, 120fps @ 2160p
    VRR през HDMI 1 и 2
    ALLM през HDMI 1, 2, 3 и 4
    4K HFR през HDMI 1 и 2
    AMD Freesync Premium през HDMI 1 и 2
    eARC през HDMI 2
    HDMI Signal Power Link
    Series JZ2000 JZ1500 JZ1000 JZ980 JX940 JX850 JX800
    HDMI 2.1a (48 Gbps) no no no no no no no
    HDMI 2.1 (40 Gbps) 2x 2x 2x 2x 2x no no
    HDMI 2.0b (18 Gbps) 2x 2x 2x 2x 2x 3x 3x
    FRL (Fixed Rate Link) 10Gbps@4Lines 10Gbps@4Lines 10Gbps@4Lines 10Gbps@4Lines 10Gbps@4Lines no no
    eARC (Enhanced ARC) Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes
    ALLM (Auto Low Latency Mode) Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes
    VRR (HDMI Forum VRR) 40-120Hz * 40-120Hz * 40-120Hz * 40-120Hz * 40-120Hz * no no
    VRR (AMD FreeSync Premium) Yes * Yes * Yes * Yes * Yes * no no
    VRR (NVIDIA G-Sync) no no no no no no no
    4K HFR 120fps (@ 10bit 4: 4: 4) Yes * Yes * Yes * Yes * Yes * no no
    2K HFR Yes Yes Yes Yes Yes no no
    HGiG (HDR Gaming Interest Group) no no no no no no no
    QMS (Quick Media Switching) no no no no no no no
    QFT (Quick Frame Transport) no no no no no no no
    DSC (Display Stream Compresion) no no no no no no no
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 25-03-21 в 20:50.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    83
    #81

    Отговор: Panasonic телевизори 2020 / (често задавани въпроси на първа страница)

    Здравейте,дали има инфо кога можем да ги очакваме в продажба?

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #82

    Отговор: Panasonic телевизори 2020 / (често задавани въпроси на първа страница)

    Зависи коя серия търсиш. Новите модели излизат от краят на Април до Септември. Конкретно флагмана - Юли-Август.

    Понеделник, 11 Януари, 17:00 часа
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 13-03-21 в 19:19.

  10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #83

    Отговор: Panasonic телевизори 2020 / (често задавани въпроси на първа страница)

    https://www.homecinema-fr.com/wp-con...00_3_large.jpg


    Моделът се очаква да се появи през Юни.
    По традиция, пресконференция за Европа ще има в началото на Февруари.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 13-03-21 в 19:19.
    nevian одобрява това.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    83
    #84

    Отговор: Panasonic телевизори 2020 / (често задавани въпроси на първа страница)

    Ето това търся
    Изпуснах буквално за ден това дето ми препоръча,а имено Panasonic TX-65HZ2000E (вече не го намирам в продажба никъде) и сега съм пред дилема......

  12. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2020
    Живее в
    Варна
    Мнения
    53
    #85

    Отговор: Panasonic телевизори 2020 / (често задавани въпроси на първа страница)

    Не изглежда с нещо по-добър от HZ2000 и вероятно ще е по-скъп
    Много бързо изчезнаха наистина.

  13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #86

    Отговор: Panasonic телевизори 2020 / (често задавани въпроси на първа страница)

    https://online.stereosound.co.jp/_ct/17428876
    Panasonic has confirmed that its flagship JZ2000 OLED TV will be using the more efficient OLED panel from LG Display, which together with an additional heatsink, should compete against the LG G1 and the Sony A90J to deliver one of the highest peak brightness from a consumer OLED in 2021.
    В коментарите един твърди, че е измерил JZ2000 с 1500nits пикова яркост. Друг (вероятно същият потребител с различно име?) Говори за 400nits при бяло на цял екран и APL 25% с 1500 нита.
    Това би било много над стойността, дадена от LGD, при което бизнес устройствата винаги имат доста ниски фабрични спецификации, дори и с LC панели, тъй като те са проектирани за 24/7 непрекъсната работа.
    Въпреки това продължавам да съм скептичен.

    Данните обаче трябва да се вземат с повишено внимание, преди всичко, защото условията на измерване не са известни. Предполага, че тестът е извършен в "динамичен" режим.
    От друга страна, дори при калибриране на екрана, пиковата яркост не трябва да пада под 1000 NIT. Това елиминира необходимостта от картографиране на тонове за HDR съдържание, овладяно на същото ниво на яркост, като същевременно има по-динамичен запас за съдържание от 2000 и 4000 NIT.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 13-03-21 в 19:18.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #87

    Отговор: Panasonic телевизори 2020 / (често задавани въпроси на първа страница)

    Тази година май няма да има Panasonic convention 2021....

    видеоклиповете за JZ2000 се увеличават
    https://www.youtube.com/channel/UCSY...RSSw1SRL_TDDMw

  16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #88

    Отговор: Panasonic телевизори 2020 / (често задавани въпроси на първа страница)

    https://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:22369:1798#1798
    Относно ForkPlayer

    1. Регистрация в сайта.
    2. На телевизора в Apps Market изтегляте и инсталирайте Wow tv (все още не го стартирайте)
    3. Отидете до мрежовите настройки на телевизора и регистрирайте ръчно DNS 195.88.208.101 или 85.17.30.89 или 194.54.80.214
    4. Стартирайте Wow TV и го използвайте.

    Kinopub инсталирате така

    за IPTV в адресният ред на дсамият плейър преминавате по адреса, и в най-долната част на списъка стартирайте приставката OttPlay. Трябва да имате регистрация на Ottplayer.es.
    Когато стартирате за първи път, изберете доставчик на услуги (В моя случай I-Look.tv ), въведете данните си за регистрация (вход / парола). Това е всичко. Гледайте телевизия с архиви на програми, филми и др.

  17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #89

    Отговор: Panasonic телевизори 2020 / (често задавани въпроси на първа страница)

    Panasonic invites you to discover, in a video conference, the new TV and audio 2021.
    The event will take place on Thursday, March 25 at 11am. CET
    https://web.babbler.fr/event/show/ev...sted_content#/
    https://www.avsforum.com/threads/pan...#post-60580859

  18. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Живее в
    София
    Мнения
    104
    #90

    Отговор: Panasonic телевизори 2020 / (често задавани въпроси на първа страница)

    Имам питане към Христослав.Преди 10год ми препоръчахте Пан.плазма 42G20 за което съм много благодарен,работи си и до днес и ме радва всеки ден с прекрасна картина.Оглеждам се за по-нов но не бързам.Ако взема lcd TX49~55HX940 много ли ще ме дразни образа спрямо плазмата.Знам,че логичната покупка е OLED TX55GZ960 но чета, че OLED има проблем с прогаряне.Трябва ли да го пазя първите 200часа,като плазмата навремето и има ли нещо по особено при експлоатацията?За други марки ТВ не питам защото робувам на марката,в къщи всичко е Panasonic/Technics.Модела GZ960 го предлагам защото е с малко по нормална ниска цена горе долу колкото на 55HX940.Тези дни са трудни и дето се вика всеки лев е важен.Предварително благодаря за отговора!Като казах не бързам ако ми дадете съвет да изчакам някакви по нови модели или LCD Panasonic,което си заслужава парите благодаря отново.Забравих да кажа, че 50инча ми идват по добре на мебелировката но 5инча отгоре ще ги наместя,игри не се играят само телевизия и филми от Пуканката.
    Този пост е редактиран от bobi700402; 24-03-21 в 01:38.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 8 ПърваПърва ... 45678 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 185
    Последно: 25-11-21, 23:33
  2. Отговори: 608
    Последно: 04-05-15, 22:14
  3. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 09:01
  4. Отговори: 1579
    Последно: 07-11-13, 18:57
  5. Отговори: 1138
    Последно: 03-01-13, 18:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе