Philips 40PFL5507 или Panasanic P42ST50 или Samsung ES6300
Здравейте,
В избор съм на телевизор 40-42 инча, колебая се измежду Philips 40PFL5507 или Panasanic P42ST50 или Samsung ES6300.
За филипса четох хубави отзиви, за модела с Sharp матрица. Намерих такъв, но е мостра в магазина. В момента чакам отговор дали ще може да се намери с Sharp матрица и да не е мостра.
За панасоника съм изчел също много добри отзиви, като там ме спъва типът дисплей или по-скоро произлизащите от него някои дреболии - шум от вентилатор, отражение в светла стая...., иначе досега да съм го взел.
За самсунга съм чел също добри отзиви, но нямам много преки впечатления.
Въпроса ми е дали филипса с шарп матрица и мостра или панасоник плазма или самсунга ?
Ценовият диапазон и на трите телевизора в момента е 1300-1400 лева, има ли нещо друго в този диапазон, което си заслужава вниманието ?
Предварителн благодаря.
Отговор: Philips 40PFL5507 или Panasanic P42ST50 или Samsung ES6300
Ако основният критерий е картината (би трябвало , все пак е тв ;) ) ,то плазмата е без конкуренция . Вече ако има други специфични условия (пр. - ползване като монитор) минаваш на варианта LCD , но пак е доста относително - аз лично , въпреки добрата картина на Филипс-а бих избрал Самсунг-а - просто не мога да им свикна със странните и бавни менюта на Филипс .:Drinks:
Re: Отговор: Philips 40PFL5507 или Panasanic P42ST50 или Samsung ES6300
:) Аз не съм разглеждал менютата на нито един от тези телевизори. Ако може да ми кажете кое става бавно при Филипса, самите настройки или и превключването на каналите, звук и т.н ?
Телевизор ще се ползва основно като телевизор ;) , ще пускам филми от време на време, като външен монитор няма да го използвам.
Като картина кое е по-добро измежду: Филипс (40pfl5507) с шарп матрица, Филипс (40pfl5507) със самсунг матрица или Самсунга es6300 ?
Отговор: Philips 40PFL5507 или Panasanic P42ST50 или Samsung ES6300
Цитат:
Първоначално публикувано от
chetonet
За панасоника съм изчел също много добри отзиви, като там ме спъва типът дисплей или по-скоро произлизащите от него някои дреболии - шум от вентилатор, отражение в светла стая...., иначе досега да съм го взел.
Отражения имаш и на кинескопният си телевизор. Дразнят ли те ?
Цитат:
chetonet
Като картина кое е по-добро измежду: Филипс (40pfl5507) с шарп матрица, Филипс (40pfl5507) със самсунг матрица или Самсунга es6300 ?
Първият ,нищо че е мостра.
Менюто му е на принципа на лабиринта....С няклоко хода стигаш до дадена настройка, а после за да стигнеш до друга настройка, се налага да се връщаш назад и пак тръгваш по лабиринта - това е образно казано.
Re: Отговор: Philips 40PFL5507 или Panasanic P42ST50 или Samsung ES6300
Цитат:
hristoslav2
Отражения имаш и на кинескопният си телевизор. Дразнят ли те ?
Досега не съм имал HD телевизор и наистина на кинескопският телевизор има отражения и по-трудно се вижда при слънчева светлина. Ами и да ме е дразнило не съм му обръщал внимание...явно съм му свикнал. ;)
Значи избора се свежда до Philips 40pfl5507 или Panasonic P42ST50.
- - - Updated - - -
Открих сравнение на горните два телевизора:
http://translate.google.com/translat...nic_kampioen__
Като се отвори линка има .pdf файл с подробности за сравнението, но е на холандски ;)
Плазмата(P42ST50) е на второ място, следвана от филипса(40PFL5507), победител е Panasonic TX-L42ET5E.
Сега въпроса ми е кое ще по-добро за моите нужди от горните три телевизора ?
Re: Philips 40PFL5507 или Panasanic P42ST50 или Samsung ES6300
Избора е Panasonic P42ST50. Мерси за коментарите и препоръките :)