Въпрос относно 55 oled803 и DLNA сървър /NAS сървър/
Здравейте,
от скоро съм собственик на 55OLED803 и открих няколко неща с които не мога да се оправя!
- NAS сървър-а и ТВ-то са в една мрежа. Телевизорът вижда папките в Нас сървъра, но при отваряне на дадено филмово заглавие изписва: "no playable file in the folder"
- При стриймване на филм от компютър , телевизорът не вижда и не възпроизвежда субтитрите! Същата папка: филм + субтитри ,но пуснати от флашка - никакъв проблем!
Някакви предположения ?
Отговор: Въпрос относно 55 oled803 и DLNA сървър /NAS сървър/
с китайските телевизори е така...
питай собствениците на Грундиг,Телефункен и JVC как е с турските.....
а пък си и с ОЛЕД---- късмет ти желая...
Цитат:
Първоначално публикувано от
diskos
Здравейте,
от скоро съм собственик на 55OLED803 и открих няколко неща с които не мога да се оправя!
- NAS сървър-а и ТВ-то са в една мрежа. Телевизорът вижда папките в Нас сървъра, но при отваряне на дадено филмово заглавие изписва: "no playable file in the folder"
- При стриймване на филм от компютър , телевизорът не вижда и не възпроизвежда субтитрите! Същата папка: филм + субтитри ,но пуснати от флашка - никакъв проблем!
Някакви предположения ?
Не е необходимо да се мъчиш с DLNA. Има плеъри, които поддържат SMB. Например VLC
Не знам какъв ти е NAS, но пуснал ли си му медия сървър или както там се казва при теб?
На нас сървъра трябва да имаш пусната UPNP2 услуга.. Поне на моя LGOLED само така тръгнаха филмите със субтитри..
Пак да се повторя, на 55OLED803 може да се инсталирят плеъри поддържащи SAMBA, няма нужда да се мъчи с DLNA, UPNP и др.подобни дивотии.
Достатъчно е папките с видеофайловете и субтитрите да са споделени в мрежата.
KODI (SPMC), VLC, MX, ARCHOS, VIMU.
Цитат:
coverstar
с китайските телевизори е така...
питай собствениците на Грундиг,Телефункен и JVC как е с турските.....
а пък си и с ОЛЕД---- късмет ти желая...
Хайде да си задържиш мнението за себе си и да не пускаш безсмислени постове!
OLED телевизорите не ги познаваш, а китайските въобще - TCL, Xiaomi....
https://www.mi.com/en/mitv4/
https://www.tcl.eu/en/
Цитат:
hristoslav2
Филипс в момента са китайски....а всичко друго ми е ОТЛИЧНО познато......както е НЕДОВЪРШЕНАТА ОЛЕД технология-скъпа и несъвършена.....(затова има 1,1 % продажби в световен мащаб)......
Само за протокола, телевизорите с бранд Филипс (за Европа), се произвеждат от тайванската компания TP Vision.
Макар и под контрола на Китайската република, Тайван си е отделна държава.
Американските модели на Филипс са производство на Фунай.
За OLED технологията съм съгласен, че все още е недоразвита.
coverstar
Научи се, когато пишеш в дадена тема да помагаш на питащият, а не да тролиш. Аман от безсмислени коментари...
OLED е най-доброто в момента. Не случайно, референтните монитори в студията, както и топ моделите телевизори на големите марки използват именно такива панели.
Това, че някой не знае какво да тества, къде да гледа при покупката и не спазва някои правила си е негов проблем. В книжката с инструкциите има написано предупреждение, но малцина потребители я четата цялата.
ОЛЕД наистина е най-доброто в момента....ама за производителите им.....то и "Конкорд" беше най-добрият самолет ама....MONEY FOR NOTHING....