Избор между PHILIPS 58PUS8535 и LG 55NANO813NA
Здравейте,
предстои ми купуването на нов телевизор, понеже телевизора в на детето ми статя пострада от джойстик на PS4 и е за смяна :BigGrin.
До сега съм ползвал и двете марки, като единия филипс е стар PFL, от който съм много доволен, както и от LG-то което е вече на 8 години.
Сега чуденето ми е между двата модела PHILIPS 58PUS8535 и LG 55NANO813NA. Моля за мнение, на кое да се спра понеже сътрудниците в магазините нямат никакво мнение и всички насочват към Самсунг (Може да имат таргет игра):BigGrin
Благодаря предварително!
Отговор: Избор между PHILIPS 58PUS8535 и LG 55NANO813NA
Предимството на Philips е Андроид и възможността му да се инсталират множество приложения, както и DTS подръжката при филмите ПРЕЗ KODI.
От друга страна LG, имат най интуативнита ОС, след Андроид. И невероятно добро дистанционно. Но подръжката на DTS - не е налична през медиа плеъра (както и за повечето други марки Smart TV).
Относно картината и звука, ще трябва да провериш на място кой ще ти хареса.
Ако искаш среден клас ТВ с Android, разгледай на TCL, модел- C QLED (C715 например).
Цитат:
Първоначално публикувано от
tek
Предимството на Philips е Андроид и възможността му да се инсталират множество приложения, както и DTS подръжката при филмите ПРЕЗ KODI.
От друга страна LG, имат най интуативнита ОС, след Андроид. И невероятно добро дистанционно. Но подръжката на DTS - не е налична през медиа плеъра (както и за повечето други марки Smart TV).
Относно картината и звука, ще трябва да провериш на място кой ще ти хареса.
Ако искаш среден клас ТВ с Android, разгледай на TCL, модел- C QLED (C715 например).
Благодаря за отговора! Гледал съм TCL 43P615 и 55Р615 ок са, но не ме грабнаха, този който казваш ти не ми е припадал.
Конкретно ме интересуваше, като качество на матриците на двата модела.
Цитат:
fonzis
Благодаря за отговора! Гледал съм TCL 43P615 и 55Р615 ок са, но не ме грабнаха, този който казваш ти не ми е припадал.
Конкретно ме интересуваше, като качество на матриците на двата модела.
QLED-a е аналога на Nanocell технологията при LG
P- серията при TCL e бюджетния клас.
Разликата на двата модела е в матриците (LG-IPS. Philips- MVA).
Което , ще рече че LG ще има преимущество във ъгъл на гледане и по-реални цветове.
Докато Philips-a ще има по-добро "истинско" черно и не толкова добри ъгли при гледане на ТВ.
Кажи за какво ще се ползва основно.
Филипса е с VA панел и директна подсветка, който е по-добър за игри и филми, плюс това е с 3инча по-голям и с андроид.
ЛГ е с IPS и периферна подсветка, като единственото му предимство е по-големият ъгъл на гледане, за филми ще е трагедия.
И двата тв са с 50/60 хц панел, така че аз бих избрал Филипса, отделно амбилайта е приятна функция.
Всеки вид/тип матрица има компромиси.
Така, че си реши приоритетите. Отиди да разгледаш набелязаните модели "на живо".
Разликата между типа на панела (VA vs IPS) виж в това видео (ако имаш монитор със прилична матрица или телефон с добър дисплей), ще разбереш, че цветовете на Philips-a са далеч от реалното.
Но, на място може да се окаже друго. Успех!
Цитат:
tek
цветовете на Philips-a са далеч от реалното.
Това не е вярно.
Ако го приемем по презумпция, то значи на TCL-a са трагични.
Благодаря момчета! Телевизора ще бъде в хол и ще се гледат телевизия на него, филми и ще се играе на плейстейшън от време на време.
Вече и аз клоня повече към Филипса, андройда и амбилайт сякаш ми натежават в негова полза.
Цитат:
tek
На видеото изглежда цвета че е далеч от реалния, за мен.
Не случайно написах че на живо има вариант да е друго.
Да не говорим, че не всеки човек може да го различи и да му
Направи впечатление. Даже се харесва на повечето от аудиторията, че по цветно и контрастно..
Сещото е, и при аудио техника един харесва неутрален звук, друг харесва преповдигнати ниски честоти и високи например
Както, казват хората на цвят и на вкус, няма приятели.
Щом човек, който нищо не разбира от телевизори и няма никакви претенции, отбеляза, че цветовете на ТCL-a са изопачени и нереалистични, значи можеш да си представиш за какво говорим, дори ме упрекна, че не съм взел отново Филипс.
Това разбира се беше на стандартна настройка при пускането на ИП тв, която аз не гледам и не съм се занимавал, но след тази забележка трябваше да го калибрирам.
Колко хора могат сами да си калибрират телевизора и го правят, и колко хора цъкат вградените режими на картината.
Щом един телевизор излиза от завода с такива настройки, то това е показателно за качеството.