1 Прикачен файл(ове)
Проблем с HDR сигнала или с 10bit?
Здравейте, от няколко дни се опитвам да гледам филма F9 на 58PUS8505. Когато сваля или избера 4к файл ми излиза със зелено-червени ленти хоризонтални:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=37166&stc=1
Същия файл на компютъра е ок. До сега на друг филм не ми го е правил този проблем. Прави ми впечатление, че не го разпознава като HDR, защото липсват съответните настройки в управление на картината. За това мисля, че или проблема е, че не разпознава сигнала като HDR или защото файла е 10bit.
Дали има начин ръчно да се зададе да приема сигнала като HDR някак или е другаде проблема?
Отговор: Проблем с HDR сигнала или с 10bit?
PUS8505 има 4х HDMI 2.0b (18 Gbps) от там идват и ограниченията
https://forum.setcombg.com/attachmen...le-770x595.jpg
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
Не го гледам през hdmi, а през мрежата.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Аз бих заложил на калпав рип, какво общо имат HDMI входовете...
Това от вграденият плеър ли е или от компютър по HDMI? С други плеъри в тв пробвал ли си?
Пробвах с KODI и с VLC през мрежата - и с двата излизат същите зелени черти. Пробвах 3 различни 4К файла - на всички е така. На 1080p файловете няма проблем, но те не са и HDR също. Сега го качвам на флашка да пробвам с вградения плеър.
От файла е. И при мен този релийз го възпроизвежда така през коди. Аз ползвам и един плеър Vimu, с него върви перфектно.
И от флашка с вградения плеър пак е със зелените черти, но разпознава, че е HDR този път. Ще пробвам с други плеъри.
Пробвай с друго копие на филма. По торентите има всякакви "бъркочи".
Явно 4К копията, които ги има навсякъде са от един и същ източник, който има проблем някакъв. Странното е, че на PC няма проблем файла, само на ТВ.
Пробвах MX Player pro - и с него е същото. Може би трябва да купя споменатия по-горе Vimu player и да пробвам с него.
Има го Vimu в 4pda безплатно.
Стана с Vimu, благодаря на Lion4o и sony 1 за съвета! Само трябваше от настройки на плеъра да сменя енджина на v.2, защото по подразбиране с v.1 пак беше със зелените черти.
Има малък недостатък плеъра - не може да показва субтитрите върху черното поле под филма(поне аз не можах да намеря такава опция), но това не е болка за умиране :)
Онзи украинеца с видео ревюта на всякакъв хардуер и софтуер за мултимедиа, по спомен го хвалеше Виму плеара.
Днес същия проблем ми се получи и с едно от 4К изданията на Зеления Рицар. За радост друго издание с Dolby Vision беше ок.