Отговор: PHILIPS 58PUS8506 или PHILIPS 58PUS8535 ?
Цитат:
Първоначално публикувано от
brotzki
Много и добър 55PUS9206. Само не намирам цена 1690лв в Зора. Може ли линк?
Може и да съм объркал, но ми се струва, че когато писах видях тази цена както в ТМ, така и в Зора:
Телевизор Philips 55PUS9206/12 (zora.bg)
ТЕЛЕВИЗОР PHILIPS 55PUS9206 UHD LED SMART TV на цена 1,899лв. от Техномаркет (technomarket.bg)
Може да е била промоция някаква...
@slusatel,
Не ми се спори със Sony фанатици, а и нямам за цел да убеждавам който и да било да си купува нещо.
В ревюто казаха директно, че обработката на SD картината е на нивото на Sony 9 серия, ако не я превъзхожда в някои случаи.
Ако не ме лъже паметта, процесорите им са еднакви - на "любимия" ми mediatek. Така, че желязото би трябвало да е със сходни характеристики.
Общо взето човекът директно каза, че лидерите на пазара като качество в момента на LCD са Sony и Philips. Само където цените на последната марка са значително по-ниски, поне за мен.
Цитат:
Slusatel
Заради андроида е , ако Филипса бяха без андроид не знам кой ще ги купува за едни лампички отзад само
Лампички на всеки андроид може да се добави.
Кич да искаш...
https://a.aliexpress.com/_mPU2No6
Цитат:
cosera
Не мисля .Това ,което виждам не е така.
Запознат съм с този сайт от 8 години. Знам къде и в какво грешат, знам им пропуските. Това в таблицата е пропуск при попълването, което често правят по инерция.
TFT - е съкращение на thin film transistor..това е много общо остаряло название. Матриците в телевизорите са активни с аморфен силиций + филм с управляващи транзистори.
ето ти точна информация - 58" са само VA, никой производител не реже този диагонал с IPS матрици
дал съм филтри само за размер, формфактор, резолюция
https://www.panelook.com/modelsearch...state=1&best=0
погледни контраста на моделите (C/R) при IPS той варира от 600 до 1200, а при VA варира от 2500 до 6000, като кликнеш на модела ще ти отвори нов таб с подробна информация за панела
И така в крайна сметка взех "PHILIPS 58PUS8535" (на прИмоция :BigGrin ).Първите впечатления са горе долу.Стува ми се,че на стария "50PUS7363" картината е една идея по добра,но това може да е от по големия екран и разстоянието от ,което го гледам (около 2.5-3 метра),но това не е проблем. Проблема е,че не мога да подкарам добавките "Nova play" и "Btv plus" на Kodi 18.6.Изисква python 3.0,а пък в KODI 19 липсва добавката "BTV plus".Другото,което забелязох е ,че клипоче от стари телефони,които за mp4 формат насичат яко,а 4к клипове от нов смарт нямат проблем :confused:.Като цяло става.
Здравейте,
Ползвам Philips 40pfl5605h/12 и съм много доволен. Искам по-голям тв, не ми се дават много пари.
50pus8505 е на 850лв в техноп...
Има ли по-хубав тв за тези пари?
Ползвам тв по 4-5 часа на ден, харесва ми много ambilight, андроид тв бокс + ресивър.
В съседната тема има щастлив собственик, той ще каже. Аз мога да потвърдя, че не е лош - на съседа му настройвах същият. За тези пари - супер си е.
Иначе без амбилайт вече не си представям гледане на филми :thumbsup:
Здравей имам го от няма и седмица!Първите ми впечетления са че има много добра работа на панела и масивна рамка и стойка!За момента това мога да кажа тъй като пътувам и него ползвам есеки ден!
Може ли някой собственик на PHILIPS 58PUS8535 да провери вградената памет.В моя е 8 гб.,а на всякъде го пишат 16 гб.:confused:
пп: не разбрах в Полша ли го правят още или вече са китайчета ?
И на мен AIDA64 показва около 8GB, но тя си показва грешно, май (7+1 GB).
Пише си произведен в Полша, ясно, че е с китайски чаркове.
8 вероятно е достъпната клиентска памет.
Може да разшириш паметта с USB флашка.
И от време на време ще ти се налага да рестартираш принудително, защото флашката спорадично ще зачезва... Докато изчезне за тв-то завинаги.
Стандартни андроид тв тегоби, накратко...;)
И при мен се вижда даже по-малко от 8гб общо, а свободната е около 5. Според мен е фалшива реклама, че има 16гб, не виждам за какво ще заделят 8ГБ и чак няма да се виждат с аидата...
п.п. всъщност сега като се загледах на телефона системата е почти 12гб, но все пак ми се вижда много за един гол андроид 8гб?
При мен са налични към 5гб от 16.
Това според мен е направено, за да може системата да има по-голям буфер и да работи по-бързо.
Действително андроида на Филипс работи много добре, сравнен с този на ТСЛ, примерно.
Отделно при ТСЛ-а се трупа някакъв кеш, който трябва редовно да се чисти, иначе дори от тубата почва да ме изхвърля.