Отговор: Philips 58PUS8505 тънки хоризонтални линии
Колегата gurcayy е показал по-скоро написаното малко по-надолу. А именно 170лв. "Купи с Гаранция".
Освен това в ТП например вече не е гаранция, а някаква друга врътка. Спорихме с колега преди 2-3 седмици и се оказа, че не е застраховка при тях.
Ако авторът n1s0 на темата разчита на реално действаща търговска гаранция за физическо лице, не би трябвало да има проблем.
Но в случай на застраховка, трябва много добре да е запознат с нейните условия. Защото ЗД не дават пари, ако могат да се измъкнат.
Успех!
Гледайки какви условия и щети покриват тези застраховки... това че са се съгласили да му дали нещо, било лев или два и то заради линии които почти не се забелязват, за мен си е цяло чудо.
Здравейте, доста неща ми се събраха в последно време и не ми остана време да вляза и да видя какво се случва с темата ми. Доста сериозен интерес е породила. Извинявам се че съм ви заблудил като съм написал че е в гаранция. На практика си е застраховка, но от магазина го пробутват удължаване на гаранцията! Неслучайно реших да се хвана на хорото и да го пратя в сервиза, за да видя какво ще се случи и дали наистина има смисъл от тази застраховка. Линиите наистина отдалеч (~3 м. разстояние) не се забелязва, но като се приближиш на 2 м. започват да си личат на определен фон.
Цялата история в обобщен вид.
Поздрави.
1. Пуснах по мейл заявление за завеждане на щета.
2. Заявлението бе обработено в рамките на по-малко от 2 работни дни.
3. До края на седмицата оставих телевизора в централния *ръчко сервиз, който обслужва гаранционно на Техно*аркет. Въпреки че се води застраховка, а не магазинна гаранция пак се обслужва от тях.
4. Срокът на изчакване е 45 дни, вместо 30 тъй като това са условията на застрахователя. Не се наложи да чакам максималния срок. Свързаха се с мен по-рано.
5. Очаквах застрахователят да ми даде право на избор - или да избера сумата, която ми предлага като компенсация или да продължа да си използвам телевизора. Това не се случи - директно получих ел. поща с ваучер за съответната сума. Свързах се по телефона със служителката, която ми изпрати съобщението. Обясни ми на колко е оценен ремонта от сервиза и че на практика сумата за ремонта (1400 лв.) превишава покупната стойност на тв, следователно директно засилват с ваучера.
6. Ваучера на теория има срок от 2 месеца, но на практика може да бъде удължаван многократно като срок. Просто ако е изтекъл трябва да се свържа предварително със застрахователя, за да може в рамките на 1-2 дни да го подновят и вътрешноадминистративно да се синхронизират с Техно*аркет.
7. До края на седмицата отидох и си закупих 58 PUS 8507 на промо цена от 1179 лв.
В общи линии е това. Споделям опита си не с цел реклама или нещо от сорта, а да прочета други гледни точки дали аджеба този тип застраховки си струват или не. Аз виждам нещата от 2 ъгъла. От една страна за 115 лв. след 27 месеца откакто го имам ми връщат 875 лв. под формата на ваучер и изглежда супер. От друга страна обаче можеше да продължа да ползвам телевизора без да се налага да изваждам ~300 лв. от джоба си за да купя друг. Чист късмет че имаше налични бройки и то на тази цена. Реално разлика между телевизорите откъм панел няма, НО има някои жизненоважни подобрения като дизайн, стойка и не на последно място значително подобреното аудио плюс аудио калибрацията.
Ако ви интересува нещо друго, питайте смело.
Не разбрах на каква стойност е бил ваучера? 1400 (стойност на ремонта), 1200 (за толкова си купил тв) или 875 (или нещо такова си споменал в сметките, което не се връзва с другите суми, или бройкат амортизация?)
Да, 875 лв. са върнатите пари под формата на ваучер. Бройкат амортизация в размер на 1% за всеки започнат месец, откакто е твое притежание. Случката се разиграва на третия месец след изтичането на двугодишната (магазинна) гаранция.
а за новия телевизор взе ли си удължена гаранция :thumbup