Отговор: Мнения за това TV
Цитат:
Първоначално публикувано от
bastard
Metz е германска марка, но бивша. Сега е Skyworth. Аз лично мисля че заслужава да се погледне на живо ако го има някъде
Аз мисля, че може да погледне много други марки ,да ,на живо, нищо ,че тук са недолюбвани...Мисля, че ще се изненада приятно. Но решението е негово. Ако следва линията тук, избора му е ограничен точно до 3,а те не съвпадат със сумата с която иска да се раздели. Така ,че ,следвайки указания от форума, няма как да избере нещо читаво. Успех все пак.
Поръчах LG c4. Очаквам вторник да е при мен.
Цитат:
zliqiliq
Поръчах LG c4. Очаквам вторник да е при мен.
Чакаме впечатления след няколко дни
Здравейте. Като за начало сякаш 65" ми идва големичък, но се свиква. С пускането щеше да ми изгори очите. Може би е нормално, но аз обичам по-тъмна картина. За PS5 е по-добре от старото LG nano 800 и нещо си. Трябва да си поиграя с настройките, или да свикна съответно, защото свети като лампа. На режим кино, с изключена синя светлина, бива. Благодаря за помощта на всички.
Честито! От какво разстояние го гледаш, че ти се струва голям?
Цитат:
zliqiliq
Здравейте. Като за начало сякаш 65" ми идва големичък, но се свиква. С пускането щеше да ми изгори очите. Може би е нормално, но аз обичам по-тъмна картина. За PS5 е по-добре от старото LG nano 800 и нещо си. Трябва да си поиграя с настройките, или да свикна съответно, защото свети като лампа. На режим кино, с изключена синя светлина, бива. Благодаря за помощта на всички.
Това с възприеманата яркост, го повтори на мнозинството критици тук, който повтарят, че OLED им е тъмен.
Вече OLED телевизорите са достатъчно ярки, дори за нормално светла стая. Навремето LCD телевизорите бяха с осветеност от 350-400 нита..и си бяха добре - покриваха стандарта за SD от 100 нита(както CRT и Plasma TV) и никой не се оплакваше.
настройки
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c4-oled/settings
C765 дето го дават много ярък, трябва всичко да избичиш на макс като е на Вижън. Дори е доста тъмен за светлно с този профил.
Всеки различно възприема яркостта, трептенето и тн.
Хубаво е има повече, отколкото по-малко.
Човешките възприятия зависят от много индивидуални, физиологични и анатомични фактори.
Както и от моментното състояние на организма, възраст и т.н.
Когато за пръв път пуснах LCD ТВ с максимална яркост 250nit у нас, при стандартни настройки яркост и подсветка на 100 буквално ме боляха очите и главата. Все едно съм заварявал с електрожен без маска.
Така, че всичко е индивидуално.
brotzki
При Dolby Vision имаш динамично тонално картографиране, което взима в предвид възможностите на дисплея. Горната граница на възможностите на дисплея определя и най-ярките акценти в картината.
APL в повечето филми е около 250 нита. За това картината ти се струва тъмна.
https://docs.google.com/spreadsheets...#gid=184653968