-
Re:Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
Привет!Имам проблем със телевизора ми .... TV LCD SAMSUNG-LE32S86B.Работи си нормално,но от време на време се случват странни неща с него.Тоест загасва си сам и после пак се включва.Често се случва да го направи 2 пъти един след друг ( в рамките на няколко секунди).Ще съм Ви благодарен ако можете да окажете някакво съдействие.
-
Здравейте съфорумци :),
От сутринта се боря с моя ТВ Samsung LE40m87bd .
Знам, че ма DVB_T , но като го пусна да сканитра не намира нищо. Сложих му една стайна антена и го настроих на стана Германия.
Най-вероятно нещо бъркам.
Моля помогнете. :Drinks:
-
Цитат:
Първоначално публикувано от sid_bg
Знам, че ма DVB_T , но като го пусна да сканитра не намира нищо. Сложих му една стайна антена и го настроих на стана Германия.
Ако не си в София няма как да хванеш нещо.
-
Извинете, забравих.
В София съм.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от VASILISTO
Привет!Имам проблем със телевизора ми .... TV LCD SAMSUNG-LE32S86B.Работи си нормално,но от време на време се случват странни неща с него.Тоест загасва си сам и после пак се включва.Често се случва да го направи 2 пъти един след друг ( в рамките на няколко секунди).Ще съм Ви благодарен ако можете да окажете някакво съдействие.
И на мен ми прави тези номера (но доста по-рядко) - LE-26B450. Направи ми впечатление, че го прави когато сигнала е слаб - значи работи, после картината изчезва, след това излиза съобщение, че сигнала е слаб или хич го няма и телевизора се гаси, след секунди се включва с картина. Интересното е, че не на всякога го прави като изчезне сигнала та и аз не мога да разбера защо. Дано някой даде адекватен отговор.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от magi_k
Здравейте! Вече и аз луднах, нищо не разбирам. Какво трябва да се направи първо за да мога да си пусна филм или снимки на моя тв. Модел 42B430P2WXXH, каква е тази версия BR10. В менюто не намирам медиа плей, в сервизното меню влизам, но не намирам опциите описани в първият пост. Слагам флашката, но нищо не ми излиза на екрана, все едно че няма флашка там. Смъкнах толкова ръководства и даже си ги изпринтих, но не успявам да се справя. Ако някой може да ми помогне с настройките, ще съм ви страшно благодарна. Хора помагайте, явно съм технически страшно неграмотна за да не мога да се справя с тоя тв.
... ами всъщност телевизора ти, май изобщо няма плеер :)
-
Цитат:
Първоначално публикувано от samara69
... ами всъщност телевизора ти, май изобщо няма плеер :)
Ми явно няма, а защо не разпознава флашката.? Влизам в сервизното меню и не мога да намеря опцията за по-бързо превключване на каналите и още други опции от първият пост липсват, даже ми е доста по различно серв. меню. Ако някой има този модел нека пише какви настройки е направил. И още на тв7 ми дава едно жужене, страшно дразнещо, как да го изчистя.? Картината е екстра, само говора е заглъхнал, но това жужене......
Samara69, БЛАГОДАРЯ ТИ!
-
Цитат:
Ми явно няма, а защо не разпознава флашката.? Влизам в сервизното меню и не мога да намеря опцията за по-бързо превключване на каналите и още други опции от първият пост липсват, даже ми е доста по различно серв. меню. Ако някой има този модел нека пише какви настройки е направил. И още на тв7 ми дава едно жужене, страшно дразнещо, как да го изчистя.? Картината е екстра, само говора е заглъхнал това жужене.
Samara69, БЛАГОДАРЯ ТИ!
... усб-то явно ти е само за ъпдейт на фирмуера, качи нов фирмуер от сайта на чиста, форматирана флашка ... мушния и ще видиш как ще я разпознае веднага :)
Впрочем сигурна ли си, че си готова да се ровичкаш из сервизното меню ... и дали става въпрос за сервизното меню всъщност ?
Това е възможно най-ниския модел плазма на самсунг, дори не се предлага навсякъде, нормално е да е орязан!
Впрочем задължително му обнови фирмуера:
http://www.samsung.com/ru/consumer/d...&menu=download
-
Някой знае ли какви са измененията в новият фърмуер за 40b651 от 30.10.2009 ???
-
Цитат:
Първоначално публикувано от sid_bg
DVB-T каналите започваха на 818 Mhz. Опитай да сканираш около тази честота.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от samara69
... усб-то явно ти е само за ъпдейт на фирмуера, качи нов фирмуер от сайта на чиста, форматирана флашка ... мушния и ще видиш как ще я разпознае веднага :)
Впрочем сигурна ли си, че си готова да се ровичкаш из сервизното меню ... и дали става въпрос за сервизното меню всъщност ?
Това е възможно най-ниския модел плазма на самсунг, дори не се предлага навсякъде, нормално е да е орязан!
Впрочем задължително му обнови фирмуера:
http://www.samsung.com/ru/consumer/d...&menu=download
Е чак пък най-нисък, не ми се вярва, но щом казваш - така да е. В сервизното меню влизам info+menu+mute+power, в advance след натискане на 0000 и има доста неща, които са на off, но е доста по-различно от показаното в 1 пост и в други теми. Щом казваш че усб-то е само за ъпдейт, след като се ъпдейтне новият фърмуеър ще може ли да се гледат снимки от флашката.
В сервизното меню ми дава следното:
option
adc/wb
control
advanced
expert
svc
T-CRLPEUC-0174
T-CRLPEUHC-2002.2
T-CRLPEUS-1009
....
В момента е с версия качена на 11.08.2009 - 002002.
Още веднъж ти благодаря, че се отзоваваш на глупавите ми въпроси.
-
... ами едва ли ъпдейта ще пусне плеера, ако го няма ... но нищо не пречи да опиташ, щото вече имаше обратния случай да го спре :016:
...новия е 2004.0 ... пробвай, макар при мен да не искаше да сменя 2008 с 2009, че били идентични :)
-
А все пак какво има в новия ъпдейт?
(или къде може да се види)
-
Цитат:
Здравейте! Вече и аз луднах, нищо не разбирам. Какво трябва да се направи първо за да мога да си пусна филм или снимки на моя тв. Модел 42B430P2WXXH, каква е тази версия BR10. В менюто не намирам медиа плей, в сервизното меню влизам, но не намирам опциите описани в първият пост. Слагам флашката, но нищо не ми излиза на екрана, все едно че няма флашка там. Смъкнах толкова ръководства и даже си ги изпринтих, но не успявам да се справя. Ако някой може да ми помогне с настройките, ще съм ви страшно благодарна. Хора помагайте, явно съм технически страшно неграмотна за да не мога да се справя с тоя тв.
USB входа е само сервизен при твоя модел/за ъпдейт/
USB 2.0 1 (nur für Service)
http://av.samsung.de/produkte/detail...f-cd374a03d45d
-
Много ви благодаря! Бях решила да гледам филми направо от усб-то, но да съм гледала по-обстойно в магазина (беше на по-ниска цена от другите магазини на ТМ).
А само да попитам, в сервизното меню, как мога да намаля времето на превключване на каналите. Щом е само сервизно това усб, има ли смисъл да надграждам фърмуера. По-точно нямам никакъв шанс да го използвам за нещо друго (снимки и музика)