-
Re:Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
Дайте съвет за Самсунг 32Б650.Не мога да хвана ТВ7 на цифровата кабелна (оператора е пловдивски dcc) както и някой други по-маловажни канали който не ме интересуват,но TV7 не искам да го пропускам.На аналогов тунер го хващам,но с кофти качество с външен кабелен приемник(сет ъп бокс) също се хваща на 658MHZ,но с вградения DVB-C тунер на телевизора не излиза при търсене.Дори и при ръчно въвеждане на честота пак не го намира ТВ7.На автоматичен режим търся на: Страна-Други ,Кабелен тунер-цифров ,Режим търсене-Пълен.И не става Дайте съвет. :help
-
Благодаря Hristoslav2! Искрено се надявах на такъв отговор.Не се и съмнявам в твоята обективност....пък и ми харесва,това което виждам като картина.Просто исках да знам дали не съм се прецакал тотално с тая матрица.
-
Ей супер!
Тъкмо това се и чудех дали е възможно да стане с HomeMediaCenter-a...
Би ли написал с 2-3 изричения (или линк) както точно става номера да се увеличи размера на шрифта?
Цитат:
Първоначално публикувано от iliianr
Здравей те , на всички. Най после успях да пусна през мрежата ДЛНА,цветни субтитри и големи букви с ;Домашний медиа-сервер (UPnP, DLNA, HTTP)" добре че са руснаците и Христослав да разбера от тях за този сървар.[img][/img]
-
Извинявам се че питам и аз, но моята въпрос е подобен (публикувах в общата тема, но там торент-дискусията измести контекста на последните страници от темата...):
Телевизор LE32B650
firmware:samsung 2009/09/30_002005
T-CHL7DEUC-2005.0
Възникна първия проблем...не знам дали е от кабелната или телевизора и ще помоля някой ако се е сблъсквал да сподели:
Изчезва ми постоянно БТВ и Канал 1, само тези канали!
Дава ми "Weak signal" и изчезват, най-лошото е че ги маха и от списъка с канали и пак трябва наново да сканирам от-до всичко...
Има ли начин да се запазят някак си и дали може телевизора да е проблем? Въпреки че други канали няма проблем... Ако има значение - гледам цифрова с вградения тунер на телевизора...
Мерси предварително!
Цитат:
Първоначално публикувано от werti
Дайте съвет за Самсунг 32Б650.Не мога да хвана ТВ7 на цифровата кабелна (оператора е пловдивски dcc) както и някой други по-маловажни канали който не ме интересуват,но TV7 не искам да го пропускам.На аналогов тунер го хващам,но с кофти качество с външен кабелен приемник(сет ъп бокс) също се хваща на 658MHZ,но с вградения DVB-C тунер на телевизора не излиза при търсене.Дори и при ръчно въвеждане на честота пак не го намира ТВ7.На автоматичен режим търся на: Страна-Други ,Кабелен тунер-цифров ,Режим търсене-Пълен.И не става Дайте съвет. :help
-
В нашия район (UK) вече спряха аналоговата ефирна телевизия и всичко вече е цифрово.Видях реклама,че излъчават и три HD ефирни канала,които ще стават повече.В рекламата се казва,че за да се гледат,трябва цифров HD приемник,та се питам дали DVB-T тунера на моя B750 не е HD,като телевизора е Full HD,...или много ми се иска?При сканиране не ги виждам да са инсталитрани...
-
Цитат:
Първоначално публикувано от butcherboy
Извинявам се че питам и аз, но моята въпрос е подобен (публикувах в общата тема, но там торент-дискусията измести контекста на последните страници от темата...):
Телевизор LE32B650
firmware:samsung 2009/09/30_002005
T-CHL7DEUC-2005.0
Възникна първия проблем...не знам дали е от кабелната или телевизора и ще помоля някой ако се е сблъсквал да сподели:
Изчезва ми постоянно БТВ и Канал 1, само тези канали!
Дава ми "Weak signal" и изчезват, най-лошото е че ги маха и от списъка с канали и пак трябва наново да сканирам от-до всичко...
Има ли начин да се запазят някак си и дали може телевизора да е проблем? Въпреки че други канали няма проблем... Ако има значение - гледам цифрова с вградения тунер на телевизора...
Мерси предварително!
Проблема не е в телевизора ти а в сигнала на тези две програми/губи се от време на време/.
за да не ти изчезват програми от списъка отиди в меню - настройка - актуализиране на програми/изключи/.
Цитат:
Първоначално публикувано от cibik
В нашия район (UK) вече спряха аналоговата ефирна телевизия и всичко вече е цифрово.Видях реклама,че излъчават и три HD ефирни канала,които ще стават повече.В рекламата се казва,че за да се гледат,трябва цифров HD приемник,та се питам дали DVB-T тунера на моя B750 не е HD,като телевизора е Full HD,...или много ми се иска?При сканиране не ги виждам да са инсталитрани...
Доколкото знам за тяхното приемане е нужен тунер DVB-T2. Възможно е за някои програми да стане и DVB-T тунера.
Ще те помоля да напишеш целият моделен номер-особенно държа на буквите след цифрата 750
-
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Доколкото знам за тяхното приемане е нужен тунер DVB-T2. Възможно е за някои програми да стане и DVB-T тунера.
Ще те помоля да напишеш целият моделен номер-особенно държа на буквите след цифрата 750
Модела е LE46B750U1W Model Code:LE46B750U1WXXU Правен в Словакия
Видях линка,но не можах да се ориентирам в разшифроването...Би ли обяснил символите след 750?
-
Цитат:
Некоректно излъчване от страна на оператора! Вероятно параметрите се засичат с някой друг канал и затова не го открива.
-
Цитат:
И при мен е така! От DCC е! Аз съм с PS 50B650. И къде да гледаме Формула 1 качествено?
-
Благодаря ти за отговора, но в модела B650 няма такава опция - Актуализиране на програми.
Дали не трябва от сервизното меню да се активира?
Мерси предварително за отделеното време!
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Проблема не е в телевизора ти а в сигнала на тези две програми/губи се от време на време/.
за да не ти изчезват програми от списъка отиди в меню - настройка - актуализиране на програми/изключи/.
-
Колеги, имам монитор+TV Samsung 933HD. От няколко месеца забелязах следният проблем:
Когато го ползвам като монитор и го оставя включен, и той и компютъра минават на standby, дотук ОК. След като са минали на този режим, когато превключвам на ТV или "събудя" PC- то, от Samsung-a няма реакция, остава си на standby. Спасението тогава е само дърпане на щепсела.
Други забележки засега нямам.
Има ли някой подобен проблем. Моля дайте съвет. Мерси предварително.
-
DanyDS,чува ли се едно пукане при стартиране на монитора при по старите серии съм забелязал трудно включване на тв ,тоест продължително натискане на пауър бутона.Докато в режим монитор стартира нормално ,но пак с характерното пукане което според мен е използвани евтини схеми или проблем със захранването,които се появява след известно време експлоатация.Не веднага.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от granity
DanyDS,чува ли се едно пукане при стартиране на монитора при по старите серии съм забелязал трудно включване на тв ,тоест продължително натискане на пауър бутона.Докато в режим монитор стартира нормално ,но пак с характерното пукане което според мен е използвани евтини схеми или проблем със захранването,които се появява след известно време експлоатация.Не веднага.
granity,
пукане няма, засега нямам и проблеми при включване на тв при други условия.
Благодаря ти
-
Някой да знае как се влиза в хотелското сервизно меню на самсунг.Брачед ми набарал на далавера един 26" за смешна сума ама му е заключен тунера.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от butcherboy
Ей супер!
Тъкмо това се и чудех дали е възможно да стане с HomeMediaCenter-a...
Би ли написал с 2-3 изричения (или линк) както точно става номера да се увеличи размера на шрифта?
Здравей,ето ти линк:http://www.homemediaserver.ru/forum/...php?f=7&t=163". Там където е името на шрифта до него има бяло квадратче от там се сменя цвета на субтитрите а до тях е размера на субтитрите.Като натиснеш шрифта от там също можеш да ги смениш. Дано съм ти помогнал.