Re:SAMSUNG LE-32/37/40/46/55D6000
Цитат:
Първоначално публикувано от nilro
За прочитане съм го прочел,но не съм вярвал,че телевизор модел 2011 няма настройка за плавно кино :cry:
Точно с тая настройка /100-200хц, Motion plus и т.н./ киното става "плавно" -на теб ти трябва реален кино ефект,за това ги изключи тия функции щом те дразнят/ макар ,че има възможност и за по-финна настройка и избягване на други появаващи се дефекти ,като насичане на картината/.Предполагам ,че досега си гледал на CRT ТВ и затова ти е толкова странен ефекта. :)
От 5 години гледам на ЛСД Самсунг.До сега такова чудо не бях виждал!Положението остава трагично и след изключването на тази функция.На Блу рей е същото-не се превземам наистина!Почвам да си мисля,че това обърква нещата при мен-много са резки движенията
Clear Motion Rate
Насладете се на истинска яснота при движение с технологията на Samsung Clear Motion Rate. За разликата от „скоростта на опресняване”, която се грижи само за част от качеството на картината, Clear Motion Rate определя движенето на изображението с помощта на три фактора: контролер, ТВ панел и подсветка. С този нов стандарт за измерване и управление на движението ще видите разликата ясно.
Цитат:
Първоначално публикувано от nilro
Почвам да си мисля,че това обърква нещата при мен-много са резки движенията
След като ти изглеждат резки - включи си функцията на максимум и така ще станат плавни.
nilro, не се ядосвай ами пробвай следните настройки и си харесай някоя за филмите:
Motion Plus (не знам къде ти се намира в менюто, надали е сложно да го откриеш):
1. Пробвай първо Изключено.
2. После пробвай Clear.
3. После пробвай Smooth.
4. После пробвай - Judder Reduction Min, Blur Reduction Max
Не ми се вярва, че НИТО ЕДИН от тези режими не става за добра картина за теб.
При този модел в настройките има това:
LED Движение+ (Изкл. / Вкл.) : Премахва забавянето от бързите сцени
с много движение, за да предостави ясна картина.
Motion Plus (Изкл. / Изчистване / Стандартен / Гладка / По избор /Демо)
*Премахва забавянето от бързите сцени с много движение, за да
предостави ясна картина.
*Информационният екран на вашия телевизор показва
разделителната способност и честотата на входящия сигнал (60 Hz),
но не и честотата, която телевизорът генерира, за изображението,
което показва, като използва функцията Motion Plus.
*Ако на екрана възникне шум, настройте Motion Plus на Изкл.. Ако
Motion Plus е По избор, можете да зададете Намали размазв.,
Намали трептене или Нул. ръчно.
*Ако Motion Plus е Демо, можете да сравнявате разликата при
включен и изключен режим.
Аз съм изключил и двете,има подобрение,не е идеално,но дано свикна,Благодаря Ви!