Проблем с Samsung 50" плазма
Здравейте имам следния проблем с телевизора си - когато работи на 60 херца трепти, а когато е на 50 херца работи много добре. Проблема го има и когато го използвам като монитор на компютъра, и когато е включено друго устройство - PS например. Точния модел на телевизора е Samsung PS50B650. Трептенето го има през цялото време. Използвания кабел е HDMI.
Re:Проблем с Samsung 50" плазма
Явно не подържа формата който си му пуснал. Погледни списъка на подържаните формати в книжката с инструкциите.
Проблема ми е, че го прави на всички резолюции, като сигнала го пускам от компютър все с хубави външни видеокарти(ATI/NVIDIA). Пробвах и друга 50" плазма пак Samsung, която е с 1 година по-нова и резултата е същия. Въпроса е защо тия плазми трептят на 60 херца, а на 50 не?
Цитат:
Първоначално публикувано от grond
Въпроса е защо тия плазми трептят на 60 херца, а на 50 не?
По принцип в Европа честотата на захранващата мрежа е 50Hz, a в щатите е 60Hz. Затова и телевизионния стандарт PAL e на 25 кадъра (50 презредови) за да може да се синхронизира със захранването.
А защо държиш да пускаш на 60Hz ?
Това едва ли е от тока. По скоро проблема е някакво изкуствено добавяне на кадри, което не работи добре.
Пробвай следните неща:
1. Намали на motion plus настройката за judder или направо го изкючи. За твоя модел не съм сигурен дали я има опцията и как изглежда, но ето в последните модели как е http://media.t3.com/img/resized/sa/x...us_control.jpg
2. Да прекръстиш порта на Game или PC, ако горното го нямаш или не оправя проблема.